|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.03.2021, 08:27 | #41 |
Rynce łopadają, przecie nikt nikogo nie zmusza gdzie ma chodzić.
Ja przez takich motora zarejestrować nie mogę bo zapisy
26.03.2021, 09:04 | #42 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Cytat:
Z drugiej strony za sam pomysł organizacji takiej imprezy w obecnym czasie należy się Nagroda Darwina. |
|
26.03.2021, 09:20 | #43 |
Dobrze rzekłeś z tą nagrodą. I to bez jakichkolwiek podtekstów religijnych, cofitowi wszystkiego jedno katolik czy pastafarianin !
|
|
26.03.2021, 11:10 | #44 |
Michał
Miasto: Siedlce-Warszawa
Motocykl: RD07a
Przebieg: do neg.
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 59 min 19 s
|
Bo zlot się organizuje 2 dni..panowie, litości, minimum rozsądku. To się pewnie nie odbędzie albo jeśli to w mini - gronie.
A kto jedzie na Podlaski albo zlot adv? |
26.03.2021, 11:18 | #45 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Michał to nie taka skala zjawiska. Mam tą wątpliwą przyjemność obserwowac ten zlot co roku bo latam do rodziny w Cz-wie. Pomijam liczbę narodu, która w tym uczestniczy. Nie moja bajka. Ale ilość wypadków w tym śmiertelnych podczas tej imprezy (dojazdy, szaleństwa, głupawka etc) poraża. W obecnej sytuacji angażowanie dodatkowo ratownictwa i innych służb w ogarnięcie tematu jest lekko mówiąc nieodpowiedzialne. A czy to będzie mini grono to wyjdzie w praniu. Obstawiam dzikie tłumy.
|
26.03.2021, 11:26 | #46 |
Ja bym chętnie pojechał w większej grupie, ale po swoich doświadczeniach z tym ku..stwem się nie wybieram dopóki się nie zaszczepie. Mam z tym dwa problemy, gdybym to ja kogoś zaraził kto by zszedł albo długo i ciężko chorował, bardzo ...ujowo by mi z tym było. Po drugie, bardziej praktycznie, jakby kogoś na takim wyjeździe dopadły rozwinięte objawy to myśle ze moto na lawecie by wracało, a kierownik nie wiem jak. Człowiek robi się błyskawicznie tak zajeb..... słaby ze jazda przez pare godzin na moturze może się fizycznie nie udać. Ale to sprawa indywidualnego podejścia.
|
|
26.03.2021, 11:43 | #47 |
Michał
Miasto: Siedlce-Warszawa
Motocykl: RD07a
Przebieg: do neg.
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 59 min 19 s
|
Ok, myślę że się rozumiemy.
Myślę też że wszyscy tylko czekają aż się uspokoi i te imprezy które są zaplanowane np. na maj nie są jeszcze odwoływane - a jaka będzie wtedy sytuacja? Nikt teraz nie przewidzi. Zgadzam się - w obecnej sytuacji powinno tu być odwołane, pewnie najlepiej całkowicie. O głupawie przy okazji nie wiedziałem..ale w sumie nie dziwi mnie to. Ja ogólnie omijam duże skupiska ludzi, bez względu na cel/wyznanie/rasę itp. Czyli lubię ludzi, ale nie za dużo na raz |
26.03.2021, 20:40 | #48 |
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
Online: 6 miesiące 1 tydzień 5 dni 12 godz 58 min 48 s
|
I tu Emek nie mogę się z Tobą zgodzić. Pisząc, że ilość śmiertelnych wypadków podczas tej imprezy poraża- mówiąc delikatnie- mijasz się z prawdą. bo do tej pory Zlot Gwiaździsty im ks. Peszkowskiego należy do najbardziej bezpiecznych. Jest największym zlotem motocyklowym w Europie. W 2019 dwaj motocykliści nieszczęśliwie zderzyli się na mieście. W 2017 przed Częstochową ktoś wjechał w barierki... To powód do dumy min.policji, która rok w rok podaje statystyki ponosząc wielkie nakłady w zabezpieczaniu dojazdu. To był zawsze wielki powód do dumy i radości współpomysłodawcy imprezy- motocyklisty Wiktora Węgrzyna, bo zapraszając do Częstochowy ponosił wielkie ryzyko. Zawsze to podkreślał. A bywało, że wspólnie na Przeprośnej Górce już od bladego świtu wyglądaliśmy pierwszego motocyklisty.
|
09.04.2021, 16:01 | #49 |
Moderator
|
11.04 odbędzie się tylko msza na błoniach o g.11:00
09.04.2021, 18:06 | #50 |
Już to widzę jak moto będzie stało 2 m od kolejnego, no i wszyscy będą chodzić w maseczkach tez z dystansem.
|
|
|
|