![]() |
#41 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Oulanka koniecznie tylko bym dodatkowo zrobił trasę kajakiem mimo że krótka. Zabrakło czasu w tym roku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Miasto: Koziegłowy / Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 72000
![]() Online: 8 miesiące 2 dni 10 godz 59 min 55 s
|
![]()
No to fakt matias masz rację. Ale zawsze wybierałem takie miejsca, żeby było kilka w promieniu 30km. Tylko raz się odbiłem bo wiata była nad rzeką, ale z wysokim brzegiem. Na dobre mi to wyszło bo znałem miejscówkę nad jeziorem gdzie byłem tylko ja. Poza tym przypadkiem dwa razy znalazłem wiate z drewnem której nie było na mapie. W Szwecji jest tego naprawdę w opór.
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() |
![]()
myślę, że wszędzie w Skandynawii to jest podobny temat jeśli idzie o nasycenie przestrzeni tymi wiatami czy tam innymi obiektami infrastruktury turystycznej.
nie czerpię satysfakcji z 'racjimania' ![]() podziwiam swobodę 'dysponowania' cudzą własnością opisaną powyżej. zupełnie serio. ja nie mam tego czegoś. stres, że musiałbym, potencjalnie tłumaczyć komuś moją tam obecność zupełnie zabiłby we mnie przyjemność z przebywania w takim miejscu. to, że skandynawowie to też są ludzie i ludziska doświadczyliśmy w 'lesie dla bogatych' wbiliśmy w nocy na dziko do lasu z dala od czegokolwiek, od najbliższych domów dobre 300m /okazało się rano, ze w ogóle tam są/ - rano przyszła Pani i kazała spierdalać. grzecznie ale zasadniczo pokazała wektor. wyobrażam sobie, że gdybym został przez nią nakryty w jej szopie na grabie to pewnie raczej Politie by ze mną rozmawiało.
![]() |
#44 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 8 min 4 s
|
![]()
Cześć.
Pytanie mam co do tet Szwecja i Finlandia. Oglądam YT i czytam i czytam, zbieram info i poprawcie mnie proszę jeżeli się mylę: Szwecja ładniejsza, pagórkowata, kręta i mniej monotonna ale więcej asfaltu. Finlandia bardziej dzika, bardziej mokra , równa i bardzo monotonna ze względu na niekończące się szutry. Jadę na Nordcap więc drogę mam do wyboru. Pomożecie mi w wyborze trasy ? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szwecja, Norwegia, Dania -- Pozdrawiamy | jurczak | Trochę dalej | 12 | 07.09.2016 00:28 |
Szwecja, Norwegia Sierpień 2010 | Lidke | Trochę dalej | 11 | 16.12.2010 01:31 |