|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.04.2020, 12:05 | #1 |
Stary wyjadacz
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 20 godz 48 min 2 s
|
Moto Guzzi i Ducati jak to z nimi faktycznie jest...?
Cześć czarnuchy.
Kiedyś pisałem w innym temacie odnośnie stelvio 1200 ale zakładam nowy bo nigdzie nie ma jakiegoś zbioru informacji odnośnie tych motocykli. W weekend rozmawiałem ze swoim przyjacielem i wspólnie stwierdziliśmy że fajnie by było pojeździć czymś kultowym, czymś legendarnym. Stwierdziłem że napisze tutaj bo na forum jest multum ludzi którzy wszystko wiedzą. Ktoś tu kiedyś pisałem że Gutki z 4zaworami w głowicy są niewypałem że jak już to należy się interesować tylko starszymi. Kolega myśli konkretnie o V11 sport lub 1200 Sport które też przez pierwsze lata były dwu zaworowe. Powiedzcie prosze koledzy jak to faktycznie jest z tymi włoszkami? Jak z Guzzi a jak z Ducati np. S4 czy S4R Standardowe pytanie jak z awaryjnością? Jak z serwisem? Jak z rozrządami(obie firmy chyba są na paskach zębatych prawda?) Jak z wytrzymałością poszczególnych podzespołów jak suche sprzęgła? Rozumiemy że bezproblemowość w eksploatacji nie jest na poziomie japońskich maszyn ale może jednak nie jest aż tak źle? I oczywiście jak rosłe chłopy na takich maszynach będą się czuły? Ja mam 187cm i 100kg a kumpel 190cm i 95kg. Bardzo chętnie zaięgnę wszelkich informacji na temat tych konkretnych motocykli. Nie rejestruję się na forach ducati czy moto guzzi bo wiem że w miejscu gdzie są sami fani marki ciężko o obiektywizm. Przejażdżki w koło komina i dzienne trasy po 300-500km to i na R1 można robić więc myślę że z wygodą nie będzie aż takiej tragedii. Liczę na wszelkie opinie. Najlepiej ludzi którzy jeździli, znają kogoś kto miał/jeździł. |