![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Mysle ze takie wygrane beda zdarzaly sie coraz czesciej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Nysa/Reykjavik
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 3 miesiące 1 tydzień 11 godz 10 min 37 s
|
![]()
Byl Ktos w tym roku na wyspie?
sprawdzac ceny na https://wizzair.com/#/ wulkan czeka i inne atrakcje ![]() Troche aktualnych wiadomosci: https://polkanaislandii.is/2021/09/p...OYJZkvWJQe4Lc8 Pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Jarocin
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 11 godz 3 min 46 s
|
![]()
Witajcie. Wybieram się w tym roku w czerwcu na wyspę. Jadę busem (Opel Vivaro). Opcje promowe przewidują auta do 1,9 m wysokości i od 1,9 do 2,5 m. Moje auto mierzy dokładnie 193 cm i tu moje pytanie czy będzie jakiś problem jak wybiorę opcję auta do 1,9 m? Pytam bo różnica w cenie w obie strony za te 3 cm wynosi 3300 zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 1 godz 55 min 35 s
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 5 godz 40 min 21 s
|
![]()
Nigdy mi auta nie mierzyli przy wjeżdżaniu na prom. Bardziej im chodzi o liczbę aut - osobówki, busy, kampery- żeby wiedzieli ile biletów sprzedać i jak ustawiać na promie. 3 cm to faktycznie możesz na ciśnieniu zgubić. Za kampery idzie większa kasa i tego pilnują.
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Na promie z Tallina do Helsinek i z powrotem busa mi mierzyli takim wysięgnikiem więc nie warto zakładać że tego nie zrobią.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
|
![]()
Auto jak mierzyłem wcześniej, miałem już wstępnie obciążone. Wczoraj z nudów upuściłem powietrze z kół i dokonałem szczegółowych pomiarów. Wyszło mi 191 i to jest max co mogę uzyskać. Zapytałem o Wasze doświadczenia bo różnica w cenie dość znaczna a nie mam wielkiego doświadczenia w promowaniu. Pływałem dosłownie kilka razy i to zawsze z moto więc nigdy nie zwracałem uwagi jak sprawa wygląda z autami, a dokładniej z busami. Przyznam, że nie przepadam za stresującymi sytuacjami, a na prom będę wjeżdżał trzykrotnie bo planuję krótką przerwę na Wyspach Owczych. Decyzję muszę podjąć dość szybko bo mam wrażenie, że bilety się kurczą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
To służy wyłącznie do wyrywania kasy bo ta wysokość 1,9 jest wybitnie z doopy. W większości linii masz 2 metry a to i tak nie ma znaczenia bowiem wszystko co wyższe i tak wepchają z TIRami bo nie wiem który bus wejdzie na 1,9m jak większość ma ciut poniżej 2m a nie poniżej 1,9. Z drugiej strony nie wydaje mi się żeby ktoś kruszył kopię o 1 cm choć to nie jest niemożliwe. Osobiście bym olał i ewentualnie dopłacił jak się przydupią.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
![]() |
![]()
Niższy profil opon?
Albo jeżeli masz czas, to miechy rubena i wtedy niższe sprężyny. Bijesz się o parę cm, więc moim zdaniem warto.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
|
![]()
Przyznam, że wolałbym auta nie przerabiać, gdyż na co dzień potrzebuję wręcz wyższe a nie niższe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
"Naprawa" wałka zdawczego - metoda alternatywna 4 :) | iwan | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 37 | 18.05.2010 20:16 |