|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
16.03.2011, 04:01 | #41 |
majsterkowicz amator
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
@Podos
Darowalbys sobie instalacje bagaznika (grila) czy jego zakup (w sensie, ze mozna samemu to zrobic?) Zdaje sobie sprawe, ze taki kawal zelaza na topcase to dodatkowy ciezar. Myslalem tez o przykreceniu w zamian kilku zacepow na krawedzi kufra, do ktorych moznaby bylo przewlekac linki mocujace, badz zaczepiac siatke. Jednak grill wydaje mi sie najbardziej sensowny ze wzgledu na mozliwosc mocniejszego przywiazania towaru...
17.03.2011, 10:07 | #42 |
Gość
Online: 0
|
|
17.03.2011, 12:09 | #43 |
Mam dosyć duże kufry i kiedyś przeciskając się przez korek pod Budapesztem musiałem zjechać na szutrowe pobocze i tak sobie jechałem nieświadomy, że prawy kufer cały czas trze o barierę i krzesze iskry. Dowiedziałem się o tym dopiero na postoju od pleczkowej która to "prawie" wciągnęła kufry sobie na barki, bo bała się że się wypier..... Wyjaśniło się też skąd cały czas słyszałem modlitwy błagalne ..... i to po polskiemu.
|
|
17.03.2011, 13:03 | #44 |
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
poproś o wymiary i sobie to "wyobraż" na moto. Pasazerkę posadz, albo sam siądz - zobacz ktoredy przebiega noga. i czy to sie wpasuje.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
17.03.2011, 13:08 | #45 | |
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
Cytat:
Wtedy na czterech blachowketach osadzonych w plastiku bedziesz miał całą masę (dwa kpl ciuchów nie są takie lekkie) i to jeszcze przyczepione ekspanderem do tych rurek zamiast np do bagaznika. Bagaznik ma pod spodem firmowe zaczepy gdzie spokojnie siatkę zahaczysz nie musisz nic specjalnie dorabiać. zresztą ilosc miejsc w afi za ktore mozna zaczepic ekspandery jest nieograniczona (chocby uchwyty stelaża)
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
|
|