|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
24.09.2020, 18:17 | #41 |
Miasto: Marynino
Motocykl: NAT`18
Przebieg: rośnie
Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 17 min 14 s
|
Tak to u mnie wygląda.
W NAT nie ma otworów, ale od spodu na owiewkach są zaznaczenia Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
05.04.2021, 09:34 | #42 |
Motocykl: RD03
Online: 8 godz 58 min 24 s
|
Panowie 182 cm czyli średnio wersja Atas oryginalna szyba , skrzydło na baku oraz boczne skrzydełka , jest deflektor a mimo to przy Ok 130 w gore zaczyna się mega szum na kasku ( Neotec ) oraz góra barków zaczyna szarpać .... jakkes pomysły wskazówki
, najzwyczajniej jest głośno i mocno szumi |
05.04.2021, 10:40 | #43 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Zatyczki założyć i po temacie. To motocykl, jak jedzie to szumi. Jak nie szumi to znaczy że nie jedzie.
|
05.04.2021, 10:51 | #44 |
Mam 183 cm i to samo - powyżej pewnej prędkości szum i szarpanie. Wydaje mi się, że winę za to ponosi ukształtowanie przodu po prostu, czyli szerszy baniak i szyba o takiej, a nie innej wysokości. Jeździłem też zwykłą NAT i tam tego problemu nie było, pomimo niższej szyby. Wychodzi więc na to, że ten typ tak ma i zastosowanie nawet bardzo wysokiej szyby za wiele nie pomoże, a może nawet będzie jeszcze gorzej, bo wyłączy się wiaterek na kask i latem głowa zostanie usmażona... Może trzeba próbować z _niższą_ szybą...
|
|
05.04.2021, 11:56 | #45 |
Przez prawie 2 lata walczyłem tym hałasem.
W ATAS, pomimo wysokiej szyby przeszkadzał mu halas wydechu i silny szum wiatru. Zmieniłem tlumik na Akrapovič i szybę na średni Vstream. Znikł napor wiatru na ramiona i w dużej cześci na głowę, ale szum wiatru dalej mega przeszkadzał. Czytajac komentarze na Forum kupiłem stopery 3M. Tego było mi potrzeba. Od roku jeżdżę w pomarańczowych stoperach 3M (38dB). Jakiekolwiek problemy z hałasem ustąpiły. Słyszę delikatny szum wiatru i pomruk Akrapa. Wadą jest to, ze na postojach (np tankowanie) trzeba jeden wyciągać żeby słyszeć co do mnie mówią, ale te stopery kosztują mniej niż 50gr/kpl to nie ma tragedii, można wyrzucić i włożyć nowy. Podsumowując. NAT/ATAS to dość głośny motocykl. Jak komuś to przeszkadza to stopery sa najlepszym a na pewno najtańszym rozwiązaniem. PS Mam 188cm i kask NEOTEC I |
|
05.04.2021, 12:28 | #46 |
Mialem ten sam problem - średni Vstream i nietoperz na baku i sprawa załatwiona.
|
|
24.04.2021, 07:46 | #47 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
Online: 2 tygodni 1 dzień 15 godz 28 min 19 s
|
Ja tak samo + stopery jeszcze do kompletu
|