30.11.2009, 00:15 | #41 |
piszcie piszcie.. serce rośnie.
a teraz kilka słów dla Was i dla tych co będą czytali później, żeby było widać postęp 1. FAKTYCZNIE wtyczki wysokiej jakości i wodoszczelne okazały się fatalnym wynalazkiem. były dość duże i niestety wychodziły z nich piny co po kilkukrotnym rozłączeniu niestety często skutkowało brakiem przewodzenia. potem była zmiana na czworokątną białą wtyczkę /pewnie niektorzy mają i taką/ ale skonczyly się jej zapasy u dostawcy i ... zupełnie przypadkiem znalazłem tę której uzywam teraz: świetna bo naprawdę bardzo mała, a przy tym z zatrzaskiem i z pinami żeńskimi ze sprężynką więc zawsze jest styk niezależnie od drgań itede... przy niej zdecydowany jestem zostać. dodatkowo zrezygnowałem z zaciskania konektorów we wtyczkach na rzecz ich lutowania. i tak mam zawsze na warsztacie nagrzaną lutownicę więc co mi szkodzi. teraz przylutowane są mniej podatne na złamania no i nie ma mowy o ich wyrwaniu. prędzej przewód pęknie. przy okazji pochwalę się że stosowane obecnie przewody wykonane są z miedzi beztlenowej OFC i opatulone raz że ekranem a dwa to że izolacją niepalną/samogasnącą. chyba w sam raz do motoryzacji pomyślałem sobie. 2. była podniesiona kwestia zaworu: ten obecny jest faktycznie spory. ale mam już zrobiony SWÓJ zawór dedykowany stricte temu urządzeniu. jest dwukrotnie mniejszy. w sprzedaży będzie wkrótce - kiedy zakończę wszystkie testy. w XRV jest sporo miejsca żeby zmieścić nawet ten stary. ten nowy za to zmieści się nawet w sprzętach typu DRZ czy SX jakowyś gdzie nie ma wiele przestrzeni podplasticznej. 3. co do smarowania z dwóch stron... ech... scott miał jedną rurkę przez niemal 20 lat. i smarowało. da Bóg na wiosnę będę miał double indżektora póki co cieszę się że jedyne co trzeba smarować to przestrzeń między rolką a sworzniem. hehe. w pozostałych miejscach jest smar fabryczny chroniony oringami czy xringami. ze smarowaniem wzmiankowanej przestrzeni sworzniowej radzi sobie nieźle rurka z jednej strony. ale: klient nasz Pan 4. ubiegając kwestię która pewnie się pojawi: w przygotowaniu element mocujący sterownik na kierownicy - do tej pory korzystałem z taśmy dwustronnej, która akurat w XRV sprawdzała się OK. ale żeby było full profi uważam, że takie mocowanie jest konieczne. 5. i w końcu na końcu: napełnianie zbiornika. myślę nad tym. a raz na 2 do 3 tys km myślcie i Wy najprościej będzie mi zmienić średnicę jednej rurki do napełniania i takową dołączać do zestawu. wówczas łatwiej będzie nałożyć ją na strzykawkę. dla tych którzy już hulają z motooilerem - można końcówkę posiadanej rurki na ciepło rozkalibrować i wtedy będzie już na zawsze jej średnica odpowiednia dla wsunięcia tam strzykawki. dziękuję za opinie i czekam na następne, których bardzo jestem ciekaw. matjas
30.11.2009, 00:25 | #42 |
heu ?
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
Gdzie moja oliwiarka?
edit: Trochę dziwnie to wygląda. Niniejszym oświadczam że nie zostałem oszukany, ani nic z tych rzeczy. A powyższe należy traktować jako żart. Miałem nadzieje że emotikony wszystko wyjaśnią, ale lepiej dopisać niż miałby z tego powstać jakiś kwas.
RD07 & DRZ Ostatnio edytowane przez newrom : 30.11.2009 o 10:35 |
30.11.2009, 19:07 | #44 |
Gość
Online: 0
|
A ja czytając wasze opinie postanowiłem sie rozstać ze "szprajem" i zakupić ten pomocny wynalazek
|
30.11.2009, 23:00 | #45 |
Miasto: B Y D G O S Z C Z
Motocykl: KTM ADV 990 "S"
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 21 godz 38 min 4 s
|
I ja, i ja, i ja... też już ją mam
ELEKTRO-MECHANICZNO-GRAWITACYJNĄ MEGASMAROWNICZKĘ , ale jeszcze nie na Afri tylko nadal w kartoniku. Będę "grzebał " w motongu kilka rzeczy na raz, to wtedy zainstaluję. Na temat samego smarowania to się nie wypowiem bo jeszcze nie przetestowałem , ale samo wykonanie bardzo mi się podoba. I rzekłbym, że sam bym lepiej tego nie zrobił, he,he,he I muszę dodac, że cieszy mnie, że myślą techniczną i produkcją akcesoriów do Afri (i nie tylko) zajmują się ludzie którzy sami są bezpośrednio związani z motocyklizmem, a nie zajmują się tym tylko biznesowo. Bo widac tego efekty!!!! Więc pozdro dla Matjasa za Motooilera a dla Wasilczuka za zajebiaszczy bagażnik-te rzeczy już od nich mam. Adekwatnie się ma sprawa np z Hiszpanem(naprawdę świetnie wykonane kufry i stelaże)-jeszcze nie mam POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie boję się pod tym podpisac: Krzysztof Myszka z Bydgoszczy (MOTOMYSZA) |
06.12.2009, 19:17 | #46 |
Miasto: Żory
Motocykl: DRZ 400 SM "KOZA"
Online: 7 min 21 s
|
Witam
Postaram się trochę opisach instalacje oliwiarki Motooiler na motocyklu Suzuki Drz 400 SM Potrzebujemy : 1.Zestaw Motooiler w zestawie są ale jak coś się robi bez przemyślenia : 2.Opaski zaciskowe może ok 5 szt (lepiej gdy jest więcej ) 3.Opaski zaciskowe małe metalowe ok 2 szt (lepiej gdy jest więcej 4.Rurkę chyba 4 i 6 5.Śrubę z nakrętką z uszczelka większe zdjęcia mogę przesłać dla zainteresowanych Zapraszam na moja galerie na fotosiku jest tam więcej zdjęć http://greypl.fotosik.pl/albumy/714190.html P.s Zapomniałem jeszcze zrobić foto panela sterującego ( w najbliższym czasie wrzucę ) Olejarka sprawuje się super i na początku miałem problem z ustawieniem dobrego napływu na dysze . Po krotce przesadzałem z regulacja chciałem poprawić producenta :P i miałem kropki na wahaczu lub kapiący spod plastikowej osłony olej . Teraz ma ustawione na trochę poniżej połowy pokrętło i przekaźnik na 1 . Teraz jak widać na zdjęciach wahacz czysty tylko jakieś błotko , kurz lub inne brudy z drogi. Wlewam olej Mobil1 przekładniowy 80w90 ( jeszcze dokładnie sprawdze ) I powiem Wam szczerze super to wpływa na łancuch mam poprawe zachowywania się łańcucha w niektórych miejscach zapieczony i ciężko chodzi , lekko pokrzywiony , nieruchomy . Czekam teraz na wymiane napedu i od nowości z Motooilem tylko teraz jakoś to wolniej się złużywa i wyciaga Ostatnio edytowane przez mateuszzory : 06.12.2009 o 19:44 |
15.12.2009, 20:59 | #47 |
Motocykl: BMW Dakar
Online: 12 godz 25 min 15 s
|
A kiedy bedze w sprzedazy nwoa ulepszona wersja (mniejszy zawor, mocowanie panelu na kierownice)? Zona mnie meczy o prezent na gwiazdke
|
15.12.2009, 22:38 | #48 |
na tak postawione pytanie powiem: zapraszam na zakupy awansem do odbioru najdalej w połowie stycznia. w nowej cenie
matjas
16.12.2009, 12:14 | #49 |
Witam i na wstępie przepraszam, ze zasmiecam wątek, ale mam nadzieję, że w końcu Matjas mnie zauważy i przypomni sobie o mnie.
Matjas, mozesz się w końcu odezwać i przestać mnie olewać od kwietnia, myślę, że wystarczająco długo byłem już wyrozumiały. Załatwmy wreszcie sprawe do końca, naprawde nie chce robić zgrzytów. Pozdrawiam
16.12.2009, 12:38 | #50 |
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
Po to jest ten dział. Jak cos jest nie tak - to sorry gregory...
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
|