|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.09.2017, 14:13 | #41 | |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
Online: 3 miesiące 4 tygodni 14 godz 55 min 25 s
|
Gore dziala tylko do momentu w ktorym woda na zewnetrznej powloce spływa/perli sie. Jesli zewnetrzna warstwa stracila wlasciwosci odpychajace wode i nasiaka - oddychanie jest dokladnie zerowe i wtedy pocenie sie jest identyczne jak w gumowym kondonie. Ta zasada dotyczy, spodni, kurtek, butow i niema od niej odstepstwa, dlatego trza impregnowac i to czesto.
Cytat:
|
|
01.09.2017, 19:59 | #42 |
Gość
Online: 0
|
Trzeba też wziąć pod uwagę, że jest kilka wersji Gore-Tex, które się różnią znacznie względem siebie. Więc jesli ktoś pisze o produkcie z Gore, dobrze byłoby powiedzieć o czym mowa.
|
01.09.2017, 23:28 | #43 |
Niestety wpinka do kapoty nie przedstawia się. Ma na sobie tylko wszywki z napisem GORE-TEX.
redrobo dzięki za wyjasnienia. W takim razie pędzę nabyć szuwaks do impregnacji, bo jesonka jest już sporo lat w użyciu i nigdy nie była impregnowana. |
|
01.09.2017, 23:44 | #44 | |
Gość
|
Cytat:
Zakładając, że dobrze zrozumiałem Twój opis. Ja używam zestawu Rukka z Goretex Pro i jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus to cena... Ale przez 2 lata w ogóle nie miałem samochodu i cały rok, również w zimie, jeździłem do pracy na moto. Mając do czynienia z angielską pogodą, zainwestowałem więc w coś z wyższej półki i Rukka mnie nigdy nie zawiodła. Rukka tu w UK daje 6 lat gwarancji na swoje produkty (plus dodatkowa dożywotnia gwarancja Gore na membranę) więc jeśli cokolwiek poważnego stanie się w trakcie okresu gwarancyjnego, ubiór jest wymieniany na nowy. Niestety kompletu z Gore Pro za 3 tys. się raczej nie znajdzie, chyba że używany. |
|
01.09.2017, 23:56 | #45 |
Kurtka wierzchnia nasiąka jak gąbka. Myślałem, że membrana będzie zatrzymywać napór wody. No ale cóż - życie rozczarowuje.
Ta Rukka jest ze stałą membraną czy z wpinką z Gore? |
|
02.09.2017, 00:11 | #46 |
Gość
|
Mam spodnie rukki i właśnie kupuję kurtkę. Idealnie nr jest. W kroku ciekną, no i musiałem już suwaki przy nogawkach przeszywać, bo się spruly. Spodnie mają z 5 lat i 50 tys. przebiegu. Właśnie je wypralem po raz pierwszy i zaimpregnowalem. Zobaczymy, jak będzie po deszczu.
|
02.09.2017, 00:47 | #47 |
Gość
|
Moja Rukka to model Cosmic czyli 3 warstwowe laminowane Gore Pro:
https://www.youtube.com/watch?v=osFBlbt6z0c No to nie dziwne, że cieknie jak pierzesz dopiero po 5 latach. |
02.09.2017, 08:07 | #48 |
Gość
|
|
02.09.2017, 09:01 | #49 |
Radarman,
i tak nic nie rozumiem z tego filmowego bełkotu ale skoro laminowane 3 warstwowe to jak mniemam membrana jest na stałe. Już to przerabiałem w kurtce alpinestara i portkach dainesse. Latem i tak miałem mokro - od własnego potu. Tak, jak pisał Emek Goretex nie nadaje się na wysokie temperatury więc może w angielskim umiarkowanym klimacie się sprawdza ale każdy wyjazd w takim zestawie na południe Europy to męczarnia. Dlatego zdecydowałem się na opcje z wypinaną membraną. Teraz zaimpregnuje ciuchy i zobaczę czy pomoże. |
|
05.09.2017, 09:51 | #50 |
A ma ktoś revit sand 3 ? Wygląda to fajnie, ciekawi mnie jak się spisuje.