|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.03.2020, 10:56 | #41 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
|
01.03.2020, 11:21 | #42 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 3 godz 8 min 21 s
|
Czerwone są najładniejsze. Niestety trochę pada i zastanawiam się jak zadbać o łańcuch po przyjeździe na wieś. W hotelu w którym spałem odpuściłem śniadanie bo miało być o 9, myślę że niewiele straciłem. Patrząc z mojego punktu widzenia w pierwszym pokoju skorzystałem z prysznica i zrobiłem im mini remont, udrożniłem perlator w kranie, niestety woda spod prysznica nie bardzo spływała. Wentylacja była mechaniczna ale trochę hałasowała. Po schabowym i 2 piwach udałem się na spoczynek i okazało się że światło się nie chce załączyć, nie działał prawidłowo slot na kartę i po kilku sekundach prąd był odcinany. Dostałem pokój obok, tu slot działał ale telewizor nie był podłączony do anteny, zabrałem kabel z poprzedniego pokoju. Niepotrzebnie bo jakość odbioru była tragiczna, działał Polsat. Wentylacja była cicha ale wiała gorącym powietrzem i nigdzie nie znalazłem miejsca do regulacji. Pod prysznicem też stała woda, może mają zapchaną oczyszczalnię. Ruszyłem z zamiarem że coś ciepłego trafi się w nałęczowie , mało brakowało abym się pomylił. Siedzę w restauracji Przepióreczka i popijam kawę zagryzając jajecznicą. Mam lekko wilgotny rękaw na zgięciu w łokciu i podczas kontroli zapięcia zamków odkryłem że mam otwartą wentylację z przodu, na maksa. Zasunąłem może teraz będzie cieplej. Zaplanowałem a raczej zrobił to Google trasę na wieś, pojedziemy przeprawą mostową na której jeszcze nie byłem. Następna relacja z Sandomierza, tam też spróbuję znaleźć ciepłe miejsce
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
01.03.2020, 11:27 | #43 |
Koło Sandomierza masz Dwikozy, a tam dworek ze świetną restauracją. Polecam, to tylko kilka km od miasta.
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
01.03.2020, 11:56 | #44 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
Weź kup pędzelek i jakiś olej na stacji benzynowej.
Najlepszy byłby przekladniowy tylko co pozniej z tym zrobić. Olej do kosiarki wykorzystasz. Trawol mu na imię No to od wewnetrznej strony lecisz pedzelkiem. Taki olej szybko wyrzuci siła odsrodkowa i splucze deszcz. Jak Ci nie przeszkadza to co 250 km Później jakiś bezawaryjny automat smarujacy Jak nie uda sie kupić pedzelka ( niedziela) to pipeta , strzykawka w aptece Nowy łańcuch w nowym motocyklu jest dosc dobrze nasmarowany od wewnątrz. Na trochę wystarczy
Ostatnio edytowane przez Franz : 01.03.2020 o 12:23 |
01.03.2020, 16:34 | #45 |
Ajde Jano
|
Wrażenia pozytywne, nic specjalnie mnie negatywnie nie zaskoczyło, tylko mogłoby być ciut cieplej. Czyli co, na razie nie dotykać łańcucha (jak tak dobrze nasmarowany), nie była to ulewa tylko było mokro, kropiło no i zimno.
Jedna rzecz, strasznie się zrobił brudny od tyłu, nie wiem też jak dobre ma hamulce bo jeszcze nie hamowałem zbytnio, ale silnikiem bardzo dobrze hamuje. Google poprowadziło przez Kamień, ten nowy most i jak się okazało już nim jechałem, później Ożarów, jednym słowem polecieliśmy górą a Dwikozy na dole. W tym dworku kiedyś byłem ale podejrzewam że może być teraz tam chłodno, z tego powodu siedzę u ojca Mateusza tuż obok ratusza. Niestety muszę się zmywać z dodatkowym bagażem doświadczeń
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
01.03.2020, 17:23 | #46 |
Miasto: nad rzeczką , opodal ...
Motocykl: RD07a
Online: 4 miesiące 2 tygodni 3 dni 9 godz 48 min 40 s
|
Łańcuch nasmarujesz olejem za pomocą szczoteczki do zębów .
|
01.03.2020, 17:29 | #47 |
Miasto: Olsztyn (Wa-Ma)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: mój 3,5
Online: 1 tydzień 2 dni 16 godz 22 min 29 s
|
A pewnie od GS-a coś Ci zostało po wymianach / dolewkach do skrzyni / dyfra, takiego przekładniowego.
Miłego ujeżdżania cebulki !
01.03.2020, 17:53 | #48 |
Ajde Jano
|
Dojechałem już na wieś i trochę go opłukałam bo brud na drodze był i żal mi go było takiego brudnego zostawić. Z Sandomierza wyjechałem wcześniej niż planowałem z dodatkowymi 5 punktami, szkoda gadać, zachciało mi się ciepłej herbaty to mam za swoje.
Co do minusów to brudzi się tył i rozwiązałem zagadkę grzanej kamizelki. Kamizelka jest robiona dla BMW i posiada wtyczkę do BMW. Zatrzymując się na tankowanie w Opolu Lubelskim, wcześniej nadłożyłem trochę drogi aby sprawdzić Nadwiślańską kolej wąskotorową, wtyczka wypadła z gniazda zapalniczki. Wtedy poddałem ją oględzinom i kamizelka nie miała prawa grzać, równie dobrze mogłem sobie tą końcówkę włożyć sobie do kieszeni. Jednym słowem nie sprawdził się zestaw podkoszulek merynos i kamizelka. Tym samym wyprawę do Siedlec uważam za ukończoną z połowicznym sukcesem.
01.03.2020, 18:18 | #49 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
To nie jest wtyczka od BMW a po prostu mala
Mozesz kupić przejściówke / redukcje lub założyć dodatkowo duże/ male gniazdo W swoich motkach ma po dwa założone W trampku jest tylko " male BMW " i posluguje sie redukcją z małego na duże . Do kupienia w necie