![]() |
#41 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 27 min 42 s
|
![]()
Jendrus, Twój koncept mi się podoba i to nawet bardzo. Jest zajebiaszczy. Jeśli mogę mieć jakieś uwagi to niebieski jest lekko wpadający w fiolet, jak na kanapie w malowaniu '94. Powinien być taki jak na baku. Ilości białego bym nie zmniejszał bo wtedy nie będzie już wyglądało jak HRC na Afryce. I jeszcze jedno. Czy dużym nietaktem z mojej strony byłoby, gdybym poprosił o zaprezentowanie wersji bez czarnych wstawek? Może jestem zbyt zboczony na punkcie malowania '94 ale uważam, że czarne wstawki mogłyby pasować raczej do projektu Czosnka, wzorowanego na malowaniu z 98 r. gdzie są czarne boczki.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Czosnek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Śląsk
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 20 godz 56 min 47 s
|
![]()
Heh coś czuję że zaraz będziemy mieli rewię mody z każdego rocznika
![]() |
#44 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Gdańsk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 67000
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 2 godz 56 min 37 s
|
![]()
Tak, a na plecach np.1998. Dobre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 27 min 42 s
|
![]()
Ja napisałem jaka bluza by mi się podobała bo myślę, że fajnie, żeby była w "malowaniu" afrycznym a nie zwykła bluza z napisem Africa Twin. Łatwo sobie kpić z czyichś pomysłów albo napisać: eee, lipa. A może by tak jednak jakaś konstruktywna krytyka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Motocykl: RD04 CRF 450 R Husqvarna TE 610
Przebieg: 50000
![]() Online: 1 dzień 6 godz 57 min 29 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 53 min 59 s
|
![]()
tak tylko wtrącę - pomysłu póki co sam nie mam - może mnie coś najdzie i nabazgram.
Podchodziłem już do tego tematu na "moje" bluzy. Pare uwag technicznych. 1. Bluza enduro ma proste cięcie rękawów - wzór musi być spasowany przy każdym rozmiarze - dlatego neutralna grafika tam powinna być np. kolor jednolity inaczej będą dodatkowe koszty druku/przygotowalni. 2. dobrze jest robić wzory symetryczne - lewa i prawa strona 3. uwzględnić trzeba też "poduszki" na łokciach oraz "wywietrzniki" - można to całkiem sprytnie wkomponować. Takie luźne uwagi tylko. Przy "czosnkowym" projekcie mogło by to wyjść, jednak strasznie puste są rękawy. Może zamiast białego dać piaskowy kolor? Wiem, że większości z nas zależy na tym, aby kolory były HRC i biały musi się gdzieś pokazać, dlatego biel musi pozostać ... a to trochę komplikuje pomysł. Jak skończę reanimować sprzęt (padł mi dysk i na nowo wszystko muszę ustawiać) to coś wrzucę z mojej strony. Niech ktoś się dowie o możliwości druku - ile kolorów oraz czy są możliwe przejścia tonalne - to dość istotne. Sambor widzę rozpoczął ten wątek to warto by mimo wszystko dowiedzieć się o możliwości jakie daje ten druk.
![]() |
#48 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: wieś
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 5 dni 3 godz 46 min 17 s
|
![]()
Zmiana kolorów czy wzoru to żaden problem ale może faktycznie niech się wypowie ktoś kto ma doświadczenie w szyciu i drukowaniu takich bluz.
Ja przedstawiłem tylko ogólną wizję bez szczegółów technicznych. Ramires ja tam się nie znam na krawiectwie ![]() ale z tego co wiem nadruk w takim przypadku robi się przed zszyciem w całośc poszczególnych elementów dlatego nie powinno byc problemów z odpowiednim spasowaniem wzoru wedle uznania niezależnie od rozmiaru. Jak będzie trzeba to mogę podjąc się przygotowania wzoru do druku ściśle według wskazówek producenta będę śledził temat i polecam się jakby co ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
no... może trochę niezdecydowany
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: koło Mszczonowa
Motocykl: już nie Afri, R1200GS + Franza DRZta
Przebieg: rosnący
![]() Online: 2 tygodni 12 godz 37 min 22 s
|
![]()
Dla mnie - OK
![]() |
#50 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 53 min 59 s
|
![]() Cytat:
![]() Mówiłem o neutralnym wzorze w obrębie szwów rękawów z body - aby w razie "oka pana Mietka" nie mieć problemów ze spasowaniem. Obecnie cyfrowo (przynajmniej w dobrych szwalniach) robi się wykroje. Dalej czekamy na wytyczne co do druku - skoro mamy gdzieś to dać do szwalni warto mieć jakiś mock-up na jakim mają graficy pracować - sporo uprości to zadanie.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Koszulki z naszym logo | wojtekm72 | Wszystko dla Afrykańczyka | 64 | 01.08.2011 15:51 |