![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 |
Jakub
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Świdnica
Motocykl: 990
Przebieg: czemu?
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 15 godz 48 min 17 s
|
![]()
witam,
podepnę się pod temat, ponieważ jestem na etapie kompletowania ubioru. Wybrałem się dzisiaj do sklepu firmowego Modeki we Wrocławiu. Przymierzałem kurtki. Sprzedawcy twierdzili że kurtka ma być opięta tzn ma ściśle przylegać do ciała. Więc musiałem zdjąć grubą bluzę żeby swobodnie założyć kurtkę na podkoszulkę. Kurta wyposażona była w wypinaną membranę i wypinane ocieplenie. Powiedzcie mi żebym nie zrobił gafy, czy rzeczywiście tak ma być z tą kurtką? Wątpię czy np. w taki dzień jak dziś był 8 stopni sama kurtka z ociepleniem i membraną by wystarczyła? link: http://www.modeka.pl/pl/produkty/#!box/finn/9/1/m |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: WROCŁAW
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 8 godz 37 min 52 s
|
![]()
JKB weź poprawkę na zbroje pod kurtkę,dużo osób tak jeździ zawsze to bezpieczniej
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Kurtka nie musi być opięta... właściwie to nie powinna. Nie w enduro... Musi być cyrkulacja
![]()
![]() |
#44 |
Jakub
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Świdnica
Motocykl: 990
Przebieg: czemu?
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 15 godz 48 min 17 s
|
![]()
no to daliście mi do myślenia, dobrze że nie kupiłem od razu bo by poszło sporo kasy w las... muszę w takim razie jeszcze raz się wybrać i przymierzyć większe. dostałem i oglądam katalog modeki i widzę że co kurtka to inne tkaniny i już zgłupiałem co wybrać? sądząc z waszych wypowiedzi to wszystko jedno byle membrana i ocieplenie były wypinane czy tak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
No wypinana membrana to podstawa, poza tym krój kurtki luźny. U dołu może być ściągacz który z zależności od potrzeby możesz se zwinąć i będzie szczelne dla wiatru. Radzę też jak najwięcej zamykanych wywietrzników, możliwość "otworzenia" rękawów od strony dłoni tak żeby wiatr wpadał przez nie, przelatywał przez całą kurtkę i wylatywał wszelkimi luźnymi otworami
![]() Ja mam Melville i fajny jest ten materiał z której jest uszyta, to jest coś tam nanotech pierdtech. Niby ma działać tak, że brud nie trzyma się jej tak zatwardziale i po zwykłym spłukaniu odpada... nawet to działa ![]()
![]() |
#46 |
Administrator
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 9 godz 38 min 59 s
|
![]()
Mi też tak mówili (chyba) w tym sklepie. Ale kupiłem większą i nie żałuję. Na Afri aż tak nie wieje, żeby luźne ciuchy przeszkadzały. Pewnie na czymś szybkim to ma większe znaczenie.
pozdr, laska |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Przebieg: 43000
![]() Online: 7 godz 34 min 58 s
|
![]()
Co sądzicie o tym kasku?
http://www.4ride.pl/index.php/kaski-...y-extreme.html
![]() |
#48 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Biała Podlaska
Motocykl: Nie stać mnie na nową
Przebieg: Żaden
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 39 min 47 s
|
![]()
Panie i Panowie mam pytanko.
Czy ktoś ujeżdża takie ciuszki jak Buse stx-pro? Wiem, że w tej kurciałce nie jest wypinana membrana, ale jest ona z Sympatexu. Czy da się w tym czymś jeździć większość dni w roku ![]() Jak taki strój się ma do Held Hakuna ![]() Co byście mi polecili z dwojga złego?
![]() |
#49 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
@jkb
Ja kupilem obcisla kurtke, w zimne dni membrana(mie wypinana :/) i podszewka termiczna + bielizna termiczna brubeka i bylo cieplo... pisze tu o temperaturach w okolicy 5stopni... prawdopodobnie przy nizszych byloby mniej komfortowo... Wypinana membrana to faktycznie dobry pomysl... jazda w cieple dni po miescie z membrana to male piekielko... Dobrze aby kurtka miala duzo wywietrznikow...
![]() |
#50 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Legnica, Złotoryja, Łódź
Motocykl: RD07a
Przebieg: Rośnie
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 12 godz 24 min 14 s
|
![]()
Gdy kupowałem pierwszą kurtkę pożałowałem dwóch stówek i wziąłem model z niewypinaną membraną
![]() |
![]() |
![]() |