|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2020
Miasto: Chrząstawa Wielka
Motocykl: Yamaha 1VJ/Huska FE501
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 14 godz 47 min 44 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
bede musial koledze powiedziec
![]() ![]()
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 16 godz 49 min 25 s
|
![]()
Ja tylko takie krótkie pytanie: do którego roku były czarne silniki w 3AJ?
Moja '88 jeszcze miała czarny |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Kolory 3aj. Ostatniej brakuje napisu na wahaczu.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2016
Motocykl: CRF 1000
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 7 godz 47 min 29 s
|
![]()
A u mnie idzie jesień. Pojawił się kolor żółty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2016
Motocykl: CRF 1000
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 7 godz 47 min 29 s
|
![]()
Dalej koloruję Tenerkę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 16 godz 49 min 25 s
|
![]()
Kopajki nie miała żadna 3AJ, wczesniejsza czy późniejsza. A jej zalozenie to koszty sumarycznie nie wielkie, to tak na marginesie.
Skro jest papier z pierwszej rejesracji z '90 to wszystko jasne. Buda ma malowanie '88 = moto z wypustu 88r. W IT liczy sie od daty pierwszej rejestracji. Ten szczegół także namieszal sporo jak kupowalem GSX1400 z pod Pizy. Modelowo 2003 a w papierach 2005. Moto przestało 2 lata.w salonie na wystawce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
tak to wyglada jezeli chodzi o VIN-rocznik. robilem kiedys Tenere 600 z kopajka, wiec albo jakis dziwak albo ktos piec przekladal. kraju pochodzenia nie znam. niebiesko - zolta na podwojnej lampie.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 29.10.2023 o 08:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Z tabelki zapodanej powyżej wynika po nr. VIN że moja nie jest ani z 1988, ani 1990 rok, tylko z 1989. Nigdy we włoskim dowodzie nie był podawany rok produkcji żadnego pojazdu. A to nie wiedziałem że 3AJ nie miała kopajki.
![]() |
#10 | ||||||
![]() |
![]() Cytat:
Cytat:
Nawarstwia się kilka spraw: chłodnica jest stosunkowo mała i zasłonięta, pompa oleju mniej wydajna i najgorsze, że powietrze zaciągane jest do AirBoxa dokładnie znad gorącego silnika. Yamaha sama przyznała się do błędu wypuszczając wersję 1VJ/1VK z poprawionym Airboxem. Była to podwersja 2RW - identyczna z 1VJ tylko airbox jak od 3AJ, ale z oznaczeniem 2RW na klapie airboxa. Numer VIN 2RW motocykla. Jeżeli kolega to Kowal (pozdrawiamy Piotr ![]() Cytat:
Tu masz Adam wyciągnięte od Yamahy przeze mnie fiszki do 1VJ: http://150.254.222.97/serwisowki/1VJ.PDF A najlepiej zadzwonić do ArturaS - on ma wszystko w głowie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
W pierwszym poście tego wątku Adam wyjaśniłem podstawowe różnice. 34L/55W - tylko kopniak, 1VJ/1VK/2RW - kopniak i guzik, 3AJ/3AS - tylko guzik.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? | Kubaandcom | Yamaha | 48 | 21.04.2022 15:05 |
Yamaha XTZ 660 Tenere | Blady | Inne - dyskusja ogólna | 28 | 18.08.2013 21:14 |