|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
wszyscy po ludzku i tylko my musimy wymyslac jak zwykle. cyt.
Warto wspomnieć o kilku różnicach dotyczących dowodów rejestracyjnych oraz samych aut pomiędzy Polska, a krajami UE. Podstawowa różnica dotyczy daty produkcji pojazdu. Niestety nie znajdziesz jej na dowodach aut sprowadzonych z zagranicy. Jedynie w Polsce uznaje się rozpoczęcie użytkowania auta od daty produkcji. Na innych dowodach rejestracyjnych znajdziesz datę pierwszej rejestracji. Może to stanowić problem ponieważ zgłaszając auto do podatku akcyzowego należy podać rok produkcji. Rozwiązaniem będzie wcześniejsza wizyta u diagnosty i rozkodowanie numeru VIN. paszport k... na samochod, jakby to było coś świętego. polacy mają pierdolca na punkcie samochodów. pięćset pieczątek, hologramów, znaków wodnych i nalepek. szajba. nie wiem jak dzis, kiedyś w GB wystarczyl dokument V5C i tyle w temacie. a nie ksiażeczka do nabożeństwa warta pewnie z tablicami i wszystkimi nalepkami wiecej niz niejedno auto na naszych drogach. jeszcze wizy wyjazdowe powinni wbijać jak chcesz z rzeszowa do tarnowa pojechac ![]() p.s. wiem ze od wrzesnia 2022 juz jej nie daja ale stara musisz miec gdybys chcial zbyc pojazd rejestrowany przed ta data.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 29.10.2023 o 10:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2016
Motocykl: CRF 1000
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 7 godz 18 min 46 s
|
![]()
No dobra. Napisy zrobione. Strona wizualna ukończona. Trzeba się zabrać za silnik i podzespoły.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Ołszit!
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Wspaniała robota!
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Zeus - ale mnie wkurzyłeś
![]()
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: Wolbrom/Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 3 godz 26 min 36 s
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Zdjąłem pokrywę zaworów. Wszystko wygląda nieźle, brak śladów zużycia wałka rozrządu, krzywek, panewek, dźwigienek zaworowych itp. W związku z faktem że przed rozbiórką motocykl świetnie palił, jeździł i nie sprawiał problemów to stwierdziłem że jak jest dobrze to nie ma co psuć i nie będę go rozbierał bez potrzeby. Zrobi się podstawowy serwis, odmaluje i spowrotem w ramę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
A tak przy okazji - gdzie można ściągnąć jakąś serwisówkę do 1VJ, wszędzie wyskakuje mi xt600e? Interesuje mnie jaki olej z filtrem trzeba zalać oraz jaką świecę i luzy zaworowe. Ma ktoś takie info?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
http://150.254.222.97/serwisowki/
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Wielkie dzięki Mallory. Napewno mi się przyda. Za to przesyłam porównanie mojego silnika przed i po odnowieniu:
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? | Kubaandcom | Yamaha | 48 | 21.04.2022 15:05 |
Yamaha XTZ 660 Tenere | Blady | Inne - dyskusja ogólna | 28 | 18.08.2013 21:14 |