10.05.2021, 08:50 | #511 | |
Cytat:
Co do zasięgu to 250km powinno się udać, ale i tak będę woził 1,5L butlę z paliwem w mniej oczywiste miejsca. Da mi to awaryjne 50km zasięgu. Opony są lux. Dzisiaj zrobię rundę na 1,1 bar i dam znać. Na razie jezdzilem na 1,5. Tak na szybko jeszcze: 1. Dobrze, ze cokolwiek okleilem sprzeta, bo po wczorajszym blocie to by slabo juz wygladal. Obcierki konkretne gwarantowane. 2. Troche wieksze i dodatkowo obnizone podnozki by sie przydaly. Choc te seryjne daja rade. 3. Lewarek noznego hamulca lepiej przygiac w strone silnika zanim zrobi to byle paciak. Ostatnio edytowane przez Novy : 10.05.2021 o 13:31 Powód: Połączenie postów |
||
10.05.2021, 21:50 | #512 | |
Cytat:
Dorzuciłem foty kiery z telefonem tutaj. Kiera podniesiona o 30 mm. https://photos.app.goo.gl/ExwDRG1TiK2FXjMYA Okleiłem samodzielnie moto - wyszło tanio i po dziadowsku ale na razie robi robotę. Rogal zwyczajowo trze tylne owiewki więc folia bardzo się przydała. Dźwignia tylnego hamulca to kawałem plastelinowego metalu. Pogiąłem przy paciaku przy prędkości zero Prostuje się równie łatwo Zamówiłem jakiś alu zamiennik na Ali. Zobaczymy co to za cudo.
10.05.2021, 21:56 | #513 |
Moderator
|
Nie doczekałem się szydery dot. tego że zamiast fotki pokładów błota na wahaczu zamieszczam jakieś pedalskie zdjęcia motocykla z łabądkami :-) Trudno, wracam zatem do kwestii przyziemnych i spieszę donieść że dojechało trochę gratów z Bikerzbits.
Na pierwszy rzut poszedł bagażnik, płyta pod silnik i osłona zębatki. Miały jeszcze dojechać osłony ramy ale wyszło tak jak myślałem - dopłacałem za nie osobnym payment linkiem już po złożeniu zamówienia i jego dokompletowanie przerosło braci Tajów. Chciałem to mam, wyjaśnianie sprawy i ponowienie wysyłki zajmie pewnie kolejne 2 tygodnie. To co przyjechało jest rozsądnej jakości, trzeba było tu i ówdzie dołożyć podkładkę, dystanse były kompletowane z dystansem bo wszystkie były nie na tych śrubach co trzeba, do montażu osłony zębatki trzeba było odzyskać kawałek oryginału - no ale przynajmniej było wesoło. Sprawność procesu logistycznego robi wrażenie. Środa 16:00 nadanie w Bangkoku, poniedziałek rano kurier u mnie. Do opłat doszło 22% VAT. Cła tym razem mi oszczędzono. Nie jest najgorzej, taki urok kupowania sprzęta miesiąc po premierze. Dzisiaj za to przyszedł SMS z podsumowaniem opłat celno-skarbowych dla zakupu pivot pegz z USA. Powiem tak: nie róbcie tego. |
10.05.2021, 22:03 | #514 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 56 min 16 s
|
Z tymi dzwigniami to uwazajcie. Na majowce kolega w CRFie 250 mial jakas akcesoryjna - fajnie wygladala do czasu jak gdzies otarl sie o drzewo i sie wygiela do zewnatrz. Proba prostowania na zimno spowodowala ze wracal bez hamulca noznego.
|
10.05.2021, 22:05 | #515 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 56 min 16 s
|
Cytat:
|
|
10.05.2021, 22:09 | #516 | |
Cytat:
Taki telefon jako navi to cos o co mi chodzi. Plecy tego telefonu sa jakies chropowate czy gladkie? Chcialbym przykleic tam mocowanie od Quad Locka. Okleina u mnie minimalnie lepiej wyszła. Mosko tez by opierdzielilo boczki i to zdrowo, bo obudowe tlumika mi nadgryzlo wiec i tam jeszcze okleję. Zamowilem plyte Ad Tek z UK. Zobaczymy co to za miód. |
||
10.05.2021, 22:40 | #517 | |
Cytat:
Pozdr rr
11.05.2021, 00:11 | #518 | |
Moderator
|
Cytat:
Ja jestem bardzo zadowolony. Guma jest dostępna w sensownej cenie. Próbuj |
|
11.05.2021, 10:25 | #519 |
Odpowiem zbiorczo:
- Telefon Oukitel WP5 PRO ma lekko chropowate plecki, oprócz aparatów jest tam czytnik linii papilarnych i led latarki. Można coś przykleić poniżej bo jest sporo miejsca (ok 5 cm). Poguglaj zdjęcia - jest tego sporo. - Dźwignię hamulca biorę na zapas. Ostatnio spawaliśmy dźwignię alu w Tiranie - wyszło tak sobie ale działało do końca wyjazdu. - Amelinium nie prostuje się na zimno - trzeba grzać i robić to stopniowo. - Stalowa linka do dźwigni załatwia temat zahaczenia o przeszkodą, ale nie załatwia problemu nieskładającej się stopki. Niemniej, warto stalówkę dołożyć.
15.05.2021, 01:53 | #520 |
Moderator
|
Kierownica podniesiona o 5 cm na kiwaku Accela (podróba Rox Risers). Wiązki przełączników poluzowałem już wcześniej o jedną trytytkę ale wygląda na to że mogło się bez tego obejść. Linki sprzęgła i gazu (wyciągnięte z prowadnicy) w sumie dość napięte w skrajnym położeniu ale bez ekstremy. Przewód hamulcowy wyciągnięty z prowadnicy, nachodzi delikatnie na stacyjkę, kluczyka nie blokuje ale jednak delikatnie się o niego opiera. Zobaczymy jak to wszystko poszura i zapracuje po kilku tys. km. Ergonomia oczywiście bardzo na plus - na siedząco jest ok, nie czuję się jak na chopperze natomiast różnica w pozycji stojącej jest bardzo duża, mierzę 187cm i dopiero teraz mogę przyjąć na stojąco jakąś sensowną posturę.
Podkręciłem też na maksa preload (tył), moto urosło o jakieś 2-3 cm, jest szansa że będzie mniej dobijać po załadowaniu dodatkowego bagażu. Wpływ na pracę zawieszenia w moim przypadku znikomy bo ważę 80kg i brakuje głównie regulacji tłumień. Kosę tylko muszę teraz powiększyć bo tak podniesione moto nieźle się na niej kładzie na bok, spore zdziwienie przy pierwszym tankowaniu Załączam fotki okolic kierownicy po podniesieniu. |
|
|