|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.02.2018, 21:28 | #531 | |
Miasto: Kraków
Motocykl: DR650SE
Online: 1 tydzień 2 dni 5 godz 5 min 23 s
|
Cytat:
Przykład pierwszy z brzegu, całkiem niedawno. Gość zainstalował aplikacje do monitorowania rynku kryptowalut. Aplikacja szpiegowała czy ma apki bankowe w telefonie i czekała, aż na koncie pojawi się większa kasa. Jak się kasa pojawiła, to zaczęła zerować konto. Przelew był możliwy dzięki przejmowaniu smsów potwierdzających przelewy, bo aplikacji miała dostęp do całego telefonu. Trochę więcej w temacie: https://niebezpiecznik.pl/post/jak-p...lskich-bankow/ Takich informacji można znaleźć dużo więcej w necie. Jeśli chcesz potrzebujesz korzystać z aplikacji bankowych w telefonie, to lepiej podpinać tylko konto na którym obraca się małą kasą. Można np. otworzyć w tym celu darmowe konto prywatne. Dalsze kroki, to już brnięcie w paranoje, ale jednak szkoda tracić kasę. |
|
26.02.2018, 22:41 | #532 | |
Cytat:
Modelu, który miałem nie pamiętam. Wszystkie one są do siebie podobne teraz ale było to ze 3 lata temu. Szybko się pozbyłem. Niedawno wróciłem na parę dni do Solida 2710. Teraz to epoka w tył; walory użytkowe dzisiaj to, wiadomo, średniowiecze. Ale mi tylko jednej rzeczy brakuje w tym telefonie: nawigacji. Nie jakiejś tam trekkingowej nawigacji tylko zwykłej nawigacji po google mapach z gadaniną skręć tu czy tam. I z tym używałbym go non stop. A tak, przesiadam się na niego co jakiś czas i pierdolę wtedy ładowarki, i inne dobra konieczne smartfonów.
15.03.2018, 21:11 | #533 |
Miasto: Szikago
Motocykl: Była ST, była DR, była RD03 Rejli. Czas na LC8 Ładwenczer. KTM690R. ATRD07. KTM 950SE
Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 3 godz 55 min 41 s
|
Czy ktoś może miał styczność z taką obudową? Wygląda solidnie, ale czy tylko na wyglądzie sie nie kończy?
http://allegro.pl/love-mei-powerful-...960688507.html |
15.03.2018, 21:54 | #534 |
Miasto: WARSZAWA
Motocykl: RD04
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 14 godz 20 min 50 s
|
Miałem do S5 Samsunga, super wykonanie i zabezpieczenie ale miałem wrażenie że ogranicza zasięg/ekranuje antenę. Sprzedałem i używam gumowego etui.
|
15.03.2018, 22:07 | #535 |
Asia
Miasto: Złotoryja/ Wrocław
Motocykl: XL750, CRF300RALLY
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 dni 3 godz 47 min 6 s
|
Dobre etui to podstawa. Po wczorajszym ała chyba w końcu kupię :-D
15.03.2018, 22:28 | #536 |
Miasto: Szikago
Motocykl: Była ST, była DR, była RD03 Rejli. Czas na LC8 Ładwenczer. KTM690R. ATRD07. KTM 950SE
Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 3 godz 55 min 41 s
|
|
15.03.2018, 23:00 | #537 |
Autobanned.
|
Luve-mei jest BDB, ale duże i często podrabiane. W nominale to od 200 do 300 zł.
Zaczekaj - masz teraz obudowę z kryształków Svarowskiego
16.03.2018, 13:12 | #538 |
ok
Mam takie na Z5C, już drugie co prawda (pierwzse siadłem w tylnej kieszeni na kluczach i pękła szyba, a tel bez zarysowań). Mój spada nagminnie, a że w domu większość płytki lub gres to musiałem poświęcić komfort lekkości i rozmiaru. Ciężko się na początku przystosować do wagi, bo faktycznie pancerne, powiększa tel o 8mm z każdej strony, antena trochę gorzej zbiera z Z5C (dokładnie przy aluminium zamocowana). Ale spadł już nawet z piętra i tylko małe rysy, lub na cement to powstała chropowata struktura i spiłowałem "pazurowym" i ok. Mam czarne więc potem lekko kolor aluminium wyskoczył na wierzch, a czarnego nie polecam w lecie tel dużo cieplejszy, a sama obudowa już lekko grzeje. Pomimo IP65/68 w Z5C, pomaga nawet jak człowiek się spoci biegnąc czy jadąc i tel mokry to łatwiej zebrać palcem wodę i strzepnąć nie obawiając się i dziurki na MIC czy głośniki. Dobre dodatki w zestawie (ścirka, 2śrubokrtęy, i 2 zapasowwe śrubki (tu uważać i po zakupie przynajmniej 2 razy średnio dokręcić, a potem 2 razy na max, żeby nie zginęły bo zapas chwilę może starczyć), czuć jak któraś puści, bo ekran może nie łapać dotyku. Troszkę zmniejszyli jakość - "dziurki" na obiektywy, czujnik jasności czy IRD co męczy przy czyszczeniu - wcześniej wszystko pod szybą było... Sprzedającego poprosić o pictura naklejki producenta na opakowaniu, bo faktycznie pojawiają się już podróby... Brałem od 4kom i od Mobile4You i tu oryginal. Polecam jako użytkownik nie noszący garnituru
|
|
30.06.2018, 20:53 | #539 |
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
Online: 5 miesiące 2 dni 15 godz 15 min 28 s
|
Z racji, że forum wie wszystko (albo prawie) proszę Was o pomoc. Moja lumia 640 po 2 latach przyziemiła i szyba poszła się kochać, a potrzebuje telefon w sumie na gwałt.
Wymagania - może być z androidem, fajnie jak będzie miał dużą baterię - nie musi być pancerny i ma kosztować max 500 pln. Co kupić? drogie brawo poradź. Widzę jakieś chińczyki, ale nie wiem czy warto się tym interesować...
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
30.06.2018, 21:54 | #540 |
Jedyne tel z których byłem z Androidem zadowolony to Nexus 5 bodajże i Motorola G 2nd gen.
Teraz jest Motorola G którejś tam już generacji ale jeśli jest taka jakościowo i z tak dobrym aparatem jak na tamte czasy jak była ta moja to może warto się zainteresować. Tylko budżet przekracza ze 150 PLN chyba.
|