![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Na razie tranzyt jedzie przez Czechy i Słowację normalnie , ale w następnym tygodniu nasz rząd ma zamknąc południowa granice i wjazd będzie z ważnym testem i najprawdopodobniej kwarantanna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Panie Matjas wszak do Albanii można się dostać w inny sposób niż przez Czechy i Węgry. Tamtędy po prostu najkrótsza trasa leci ale nie jedyna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Emek , wtedy trasa wydłuży się średnio o 1000 km w jedną stronę ponieważ Niemcy zamknęły granicę z Czechami i Tyrolem w Austrii.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Droga wydłuży się o 1 dzień. I ja bym nie jechał przez Niemcy. Test na UA a potem tranzyt przez RO do SRB. Drogowo to dla mnie jakiś 350 km dalej niż najkrótszą trasą. Oczywiście zależy gdzie kto mieszaka czy skąd startuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 57 min 32 s
|
![]()
Serbia teoretycznie wymaga testu, ale jak zapytałem pogranicznika to powiedział, że niczego nie chcą. Przez te informacje o testach jechałem na raz do Sofii, a okazało się, że mogłem sobie zrobić postój w Serbii i nikogo by to nie zainteresowało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Serbia wymaga testu na pobyt , na tranzyt nie jest wymagany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 57 min 32 s
|
![]()
Toż piszę, że pytałem o test (nie na tranzyt) i dostałem informację, że ich to nie interesuje. Oczywiście jest tu pewne ryzyko, że się trafi na kogoś bardziej przepisowego i się będzie czepiał na wyjeździe. Tak czy inaczej przy 2 krotnym przekraczaniu przeze mnie granicy nikt się nie zapytał czy pobyt czy tranzyt a o teście to już w ogole nikt się nie zająknął.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Ktos wie jak sytuacja w Hiszpanii i Portugalii ?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Jeśli masz zrobiony test PCR w j. angielskim to wjedziesz do każdego kraju, który zezwala na wjazd obcokrajowcom. Nikt na granicy nie pyta nawet o cel podróży. Interesuje ich test i to wszystko, tak jest na Słowacji, Węgrzech, Słowenii, Italii i we włoskim kantonie w Szwajcarii. Niestety kosztuje 390 zł + 23 zł w j. angielskim. Ważny od 48 do 72 godzin w zależności od przepisów, które obowiązują w danym kraju.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nasz kolega Bartek vel. Kołek. Smutne wiesci. | Fitsakis | Kołek | 6 | 29.06.2017 12:17 |