|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.10.2020, 20:52 | #571 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 12 godz 59 min 10 s
|
Wjechałem właśnie w Słubicach (zakupy) do germanii. Ani jednego! człeka na granicy , policmajstra albo innego zolla. Ludzie nawet piechotą przez przez most Szli. Niemiecka walka z wirusem działa i wciąż trwa!!
Teraz muszę się zgłosić i udaje się na kwarantanne Trzymajcie kciuki zebym to jakoś wytrzymał...
25.10.2020, 21:33 | #572 |
Miasto: Ze wsi jestem w ZMY
Motocykl: Hunter Cub
Online: 7 miesiące 2 dni 13 godz 57 min 23 s
|
Wczoraj Krajnik/Schwedt, Kustrin/Kostrzyń-patrol po obu stronach.
Swobodnie ludzie się przemieszczali. W Schwedt w Oder Center (duży galeria) na korytarzu ok. 20% ludzi bez maseczek. Do samych sklepów wpuszczano tylko w maseczkach. W firmach w których byłem (De) wjazd do firmy tylko w maseczce, wewnątrz firmy tylko w recepcji obowiązek maseczki, poza recepcją nikt maseczki z pracowników nie miał. Biurowi, po kilku w pomieszczeniu blisko siebie-bez maseczek. Francja- tydzień temu. Maseczki na ulicy miały tylko starsze osoby. Strach w oczach. Ludzie trzymają dystans od siebie. |
26.10.2020, 06:04 | #573 | |
Miasto: Zgierz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: duży :)
Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 25 min 18 s
|
Cytat:
Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka
26.10.2020, 08:34 | #574 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 12 godz 59 min 10 s
|
Zadzwonilem do zusu , wynajemcy miszkania, ubezpieczyciela auta i urzedu skarbowego. Powiedzieli mi ze nie moge zaplacic kwarantanna w domu za oplaty na koniec miesiaca. No to zaoferowalem im ze namaluje obrazki laurki i oni moga je pozniej sprzedac. Tez sie nie zgodzili .
A mialo byc tak pieknie... Tak wiec wstaje i jade do tyry nie z mojej winy! Ps. Kumpel niemic wrocil z objazdu hiszpanii. Tak zayebistego urlopu juz nie bedzie, wszedzie pusto. Jak to zrobil? Szef mu wystawil kwit ze jedzie obejrzec budynki do remontow w hiszpanii, a kamperem jedzie aby nie spac w hotelach bo kowit. Tak wiec kto ma urlop niech korzysta
26.10.2020, 08:51 | #575 |
Gość
Online: 0
|
Tank, fassi - wróćcie do tematu.
|
04.11.2020, 18:49 | #576 |
Zakonserwowany
|
Pewnie nikogo już nie interesuje sytuacja na granicach, Węgrzy jeszcze się nie czepiają, proszą tylko o udokumentowanie celu podróży i wio, w Budapeszcie w piątkowy wieczór bardzo mało ludzi na mieście, knajpy, bary otwarte. Żadnych obostrzeń oprócz masek w miejscach publicznych i pomieszczeniach.
Na granicy SLO szczegółowe kontrole, rejestracja wjeżdżających po nr dowodu i auta, dane wprowadzane do systemu, dozwolony wyłącznie tranzyt i w 6 godzin należy opuścić terytorium SLO. Na granicy w Lendava 2 km kolejki, zjazdy z autostrady poblokowane żeby nie spierdolić bocznymi dróżkami. Kontrole nie dotyczą ciężarówek, ale to jest chore że tracą czas stojąc w tej samej kolejce. Na granicy IT SLO na małym przejściu w Gorizia nikogo, ale na autostradowym kolejka. W IT godzina policyjna od 22 do 5, zakaz przemieszczania się między regionami i miejscowościami będącymi w czerwonej strefie, zakaz sprzedaży alkoholu w łikend po godz 15 w Romie w spożywczych, bary i knajpy czynne do 18. Wystąpienie bez maski na ulicy kosztuje od 300, do 3000 euro w pomieszczeniu zamkniętym, maski w szkołach sponsoruje państwo. Ogólny marazm i strach o przyszłość, ludzie przestali się uśmiechać, pozdrawiać i spotykać, grzebią w telefonach jak opętani, smutne to wszystko, w Romie w aptece można kupić test za 16 euro, bez cyrków i kolejek pod punktami pobrań i samemu się zbadać.
07.11.2020, 13:13 | #577 |
Miasto: Olkusz
Motocykl: RD04
Przebieg: 262000
Online: 2 tygodni 4 dni 10 godz 35 min 20 s
|
Hiszpania i Portugalia przejezdna. Choć oficjalnie w Hiszpani obowiązuje dekret o zamknięciu przejazdu pomiędzy prowincjami, dozwolone dojazd do pracy i szkoły, a granica Portugalii zamknieta. W praktyce, blokad między prowincjami niewidziałem. A na granicy portugalskiej, grzecznie zapytali po co jade i puścili dalej, pozostałych też wpuszczali. Na wyjeżdzie z Portugalii brak kontroli w obydwie strony. Po za tym nie wszyscy nosza maski - pół na pół.
Ostatnio edytowane przez nemo : 10.11.2020 o 20:22 |
05.12.2020, 08:06 | #578 |
Zakonserwowany
|
Jakby się kto na narty wybierał https://tvn24.pl/biznes/ze-swiata/po...polski-4768471
09.02.2021, 23:36 | #579 |
Miasto: Myślenice
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 6 godz 54 min 26 s
|
Coś temat ucichł.
Może ktoś uaktualnić panującą sytuacje we Włoszech głownie Rzym? Można lecieć i przemieszczać się swobodnie, zjeść w knajpie? Z tego co czytałem to trzeba zrobić test na 48 godzin przed wylotem. Mam wałczery na loty do wykorzystania do końca marca i chciałem młodym właśnie Rzym pokazać. |
10.02.2021, 06:42 | #580 |
Miasto: Zgierz
Przebieg: duży :)
Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 25 min 18 s
|
Nie Włochy, ale kraj też na W. ; https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wielka-brytania
Obawiam się, ze w tym roku będzie większa dupa z pojechaniem gdziekolwiek, niz w zeszłym. Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka