![]() |
#581 |
![]() |
![]()
Nie da się wejść na ten odnośnik
|
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
![]() |
![]()
Gangi i grupy zamknięte - "Pomarańczowi"
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
![]() |
![]()
Dopiero dzisiaj mam w ręce uszczelniacz.
Wiara w honde wróciła. 1. Nie masz szans tego wyrwać, a jeżeli już tak to założyć bez rozpolawiania, bo Jest to przede wszystkim odlew metalowy grubości 1 mm, pokrytego gumą, zero plastyczności, rant też jest metalowy. Jak ktoś to wyrwie to chyba z kawałkiem kartera. 2. Uszczelniacz wałka to kawaleczek uszczelki wewnątrz pierscienia metalowego, ze spreżynką od tyłu. 3. Uszkodzenie u mnie to tylko sponiewierana powierzchownie guma na zewnetrznym obrysie metalu, do uszczelniacza wałka nawet sie nie zbliża. 4. Honda jednak nie dała dupy, jest to rozwiazanie trwałe. 5. Temat wymiany olewam, ponieważ nie cieknie, a zdarty kawalek gumy mnie nie rusza. DSC_0006.jpegDSC_0008.jpegDSC_0010.jpegIMG-20180823-WA0002.jpeg Przy okazji aso w Krakowie miało rację, a honda plaza pisze od rzeczy, w rzeczonej plazie ciekawe co by zrobilo gdyby wyrywali na siłę. Jak słusznie zwuważono, za szybko mi uszło ciśnienie. Przepraszam za osobistą wycieczkę Ostatnio edytowane przez radiolog : 27.08.2018 o 13:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 18 godz 20 min 23 s
|
![]()
I żyli długo i szczęśliwie....
![]() |
#585 | |
![]() |
![]() Cytat:
Tak czy owak ![]() No nic. Czas pokaże. W takim układzie Radiolog nie napijemy się piwa, niemniej jednak cieszę się, że nie musisz pruć pieca. Dżizas - to by była forumowa akcja wszechczasów i nowe wcielenie Furii Wałka ![]() m
![]() |
![]() |
#586 |
![]() |
![]()
Napijemy, i piwa dwa są Twoje 😁
|
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Zgierz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: duży :)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 45 min 51 s
|
![]()
[edit: Z racji tego, ze post stracił rację bytu, to go usunąłem- Tank
![]() Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
GS über alles!!! ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Tank : 27.08.2018 o 13:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Bialystok I Akalice
Motocykl: AT RD07a; XR600R
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 13 godz 32 min 42 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
![]() |
![]()
dla mnie rozwiazanie zaproponowane przez honde jest mocno nieudane. w krajach zachodnich gdzie koszty serwisu sa nieporownywalnie wyzsze niz u nas wymiana uszczelniacza za kilka euro bedzie sie wiazala z tysiacami euro/dolarow za usluge. zupelnie nie rozumiem zastosowania w tym miejscu takiego uszczelnienia. w starych AT sprawe zalatwiala blaszka nr 6, ktora utrzymywala simera na swoim miejscu. rozwiazania z CRF nie rozumiem ZUPELNIE.
![]() |
#590 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 18 godz 20 min 23 s
|
![]()
Wydaje mi się że takie rozwiązanie wynika z tego, że przez środek uszczelniacze przechodzi 'połowienie' karteru, dlatego zwykły uszczelniacz mógł by nie działać w tym miejscu tak samo jak w jednoczęściowym karterze.
451ee757673ad9fa12a10ce4bf1e2861.jpg 496a9ab5ddbd34124cd032b459aedf14.jpg tak wygląda taki uszczelniacz po otwarciu silnika.