![]() |
#51 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Miasto: Łomżewo
Motocykl: AT-NAT
Przebieg: 80000
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 17 godz 53 min 42 s
|
![]()
Tiaa, albo silnik podrapać
![]() |
#52 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 12 godz 16 min 8 s
|
![]()
ja mam tak jak Mada żadnej rdzy ani na ramie ani na szprychach , nalatane 20 tys, moto ma rok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Piastów pod Warszawą
Motocykl: Nie mam już AT
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 4 godz 38 min 30 s
|
![]()
No paczajta, a moja z roku 1994 jakoś nie chce zardzewieć....
![]() |
#54 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: TA,RD04
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 2 godz 1 min 36 s
|
![]()
Jeśli na spawach złazi farba to jest szansa że spawy-miejsca połączeń pracują
i tworzą się mikro pęknięcia w które włazi woda. Może być konstrukcyjnie błąd- "za wiotkie" Ciał |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2017
Motocykl: RD03
![]() Online: 17 godz 22 min 41 s
|
![]()
Mi diler Hondy w Szczecinie zaproponował 2 opcje:
1.Wymiana ramy-odpada bo sam pracownik Hondy powiedział że wymiana ramy wiąże się z rozebraniem moto na części i powiedział otwarcie, że nikt mi tego moto już tak nie złoży jak w fabryce. To potwierdziło paru moich znajomych którzy pracowali lub mają nie autoryzowane serwisy motocyklowe. Wiec nie będę z ramą ryzykował. A druga sprawa to czas i papierologia i nie wiadomo czy bardziej gównianej ramy nie dostałbym. 2. Zrobienie zaprawek i podmalowanie ramyi chyba tak zrobię tylko pytanie czy dam do Hondy czy zrobię na własną rękę Ps. Jak tu kużwa wrzucić można zdjęcia na to forum bo ja nie kumam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Gość
Online: 0
|
![]()
I legendarna jakosc Hondy poszla w pizdu ........ ksiegowi rzadza wszedzie
![]() Szprychy, mocowanie podnozka, anoda na lagach, rdza kurwa na ramie, mocowanie seta pasazera i co tam jeszcze ![]() Przy tym furie pompa i regler to pikus. |
![]() |
![]() |
#57 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2017
Motocykl: RD03
![]() Online: 17 godz 22 min 41 s
|
![]()
Najgorsze jest to, że problemy z ramami były juz w 2016 roku. bo są na necie posty na forach anglojęzycznych i kużwa honda nic z tym nie zrobiła!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Michał
![]() |
![]()
A skąd kuźwa wiesz że nic nie zrobiła
![]() ![]() Nie róbmy z tego jakiejś tragedii o niewyobrażalnej skali. Jest wtopa wizerunkowo-jakościowa, ale nikomu się przez to nic nie stanie - dochodźcie swoich praw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
Co miała zrobić... sprzedano 50tyś. sztuk crf przez 2 lata, mieli cofnąć wszystkie z europy do fabryki do Japonii rozebrać do zera i malować?
Kupiliśmy pierwsze roczniki i i praktycznie zawsze wychodzą jakieś wady wieku dziecięcego... Duże prawdopodobieństwo, że po 2018 problemy zostały rozwiązane. Ja mam trochę inne podejście to tych tematów. Mnie afra kosztowała 42tyś. mimo kiepskiej anody i łamiącego się podnóżka w tych pieniądzach nie ma i nie było alternatywy dla tego motocykla. Za podobne pieniądze mogłem mieć prawie 10letniego ktm z 30tyś przebiegu wybór jest prosty. Jak mi sprychy zaczną rdzewieć i zerdzewieją całkiem, kupie sobie za 600zł komplet nowych nierdzewnych, lagi sobie wyanoduje itp. Ważne że mam całkowite zaufanie do tego, że moto mnie zawiezie i przywiezie bezproblemowo z końca świata/z weekendowej pojeżdżawki (niepotrzebne skreślić).
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rdza na szprychach | Pawel | Hamulce, kola, opony | 15 | 25.04.2013 15:06 |
Serbia. Do jaja - znaczy zajebiście | felkowski | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 29 | 07.07.2010 01:16 |
silnik transalpa 92r. w ramie RD03 | piotrek | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 6 | 26.02.2010 10:20 |