![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#51 |
![]() |
![]()
Witak
Dętki wycierają się jak schodzisz z ciśnieniem poniżej 1-0,8 bara. U mnie przy każdej wymianie opony czy łataniu dętki wysypuje garść farfocli. Trochę pomaga talk, przynajmniej dopóki się woda/błoto do środka nie dostanie, a to przy jeździe w terenie dzieje się zawsze. Można używać pasty do mousów tylko po co. Na "asfaltowych" ciśnieniach problem chyba marginalny. Pozdr rr
![]() |
#52 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2019
Miasto: Gorzów Wielkopolski
Motocykl: NAT + VTR SP2
Przebieg: 16300
![]() Online: 6 dni 15 godz 19 min 14 s
|
![]()
I bądź Pan mądry czy wkładać grubsze dętki czy zrobić 3m tubeless. Jazda 95% po asfalcie.
![]() |
#53 |
![]() |
![]()
Założył bym taśmy 3m, jak chcesz to jestem ze Strzelec i mogę parę metrów odsprzedać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2019
Motocykl: Dr650Re
![]() Online: 2 dni 16 godz 48 min 12 s
|
![]() Cytat:
Tak jak piszecie, wszystko zależy od ciśnienia i od mieszanki gumy z jakiej zbudowana jest dętka. Tak jak Motormaniak pisze, być może z innej firmy dętka UHD mniej się będzie wycierać. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
![]() |
![]()
U mnie zakres z przodu 0,8-0,5, z tyłu 0,7-0,3. Tylko off (no dobra, jakieś nie za długie doloty). Używam michałów UHD. Przód już bardzo długo nie zmieniany i jeszcze polata, tył po 2 latach na śmietnik bo na bokach mało co zostaje. Talk sypie też.
Co do jazdy szosowej się nie wypowiadam bo się nie znam. Pozdr rr
![]() |
#56 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Wejherowo
Motocykl: było Viadro 125 , był NC750x jest Nat 18 dct
Przebieg: 17500
![]() Online: 3 dni 5 godz 25 min 58 s
|
![]()
Witam chciałbym kupić dętki na zapas , 90 % asfalt , jakie konkretnie potrzeba ?
średnicę znam ale co dalej , myślałem o michelinach ale nie wiem które ,żeby montaż był w mirę nie upierdliwy ale była wytrzymała |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Weź najcieńsze. Najmniej miejsca zajmują i najmniej problemów z zakładaniem.
Ale jak nigdy opon sam nie zmieniałeś to lepiej poćwicz przy najblizszej okazji. Bo może okazać się, że to nie takie proste ![]() Aby było idealnie fajnie wozić ze sobą kapke pasty do opon, trochę talku ![]() Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Moderator
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2017
Miasto: Ostrowiec Św.
Motocykl: KTM 640, NAT
![]() Online: 3 miesiące 5 dni 20 godz 49 min 56 s
|
![]()
Tak jak wyżej kolega napisał: zajmują najmniej miejsca w bagażu (w końcu to zapas) i przynajmniej mi jest je najłatwiej wepchnąć i dobrze ułożyć w oponie w warunkach polowych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
W sumie ja zawsze daje UHD i też upchanie nie jest jakimś mega problemem. Dużo większy problem to ściągnięcie opony z felgi (szczególnie bezdętkowa na dętkowej).
Ale na zapas mam spakownego najchudszego i najtańszego michałka ![]() Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
dętki | werzaba | Wszystko dla Afryki | 6 | 18.04.2010 10:55 |