|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.03.2023, 10:06 | #51 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
Na dwoje babka wróżyła... Ja mu odradziłem ale dałem też wolny wybór.
22.06.2023, 09:51 | #52 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 6 dni 18 godz 59 min 23 s
|
Myślałem, że temat będzie miał pozytywne zakończenie bo pod koniec marca zadzwoniła Pan z Moto Sprzęgła, ale jak zwykle na pustych obietnicach się skończyło a od tamtej rozmowy brak załatwienia sprawy. Wszystkich więc ostrzegam, że jest jak jest i szkoda czasu, pieniędzy i zdrowia na tę firmę. W tej chwili oszukali mnie koszt nowego kosza sprzęgłowego. No cóż pozostaje dalej kontynuować sprawy oficjalnie.
|
28.06.2023, 20:49 | #53 |
Motocykl: RD03
Online: 30 min 41 s
|
Witam , to co tu przeczytałem to stek bzdur . Sytuacja z grudnia ubiegłego roku wyglądała całkowicie inaczej. Odesłaliśmy panu paczkomatem bo takie bylo jego życzenie sprzęgła. Stare oraz nowe , stare zginęło z packzomatu i czekaliśmy na wyjaśnienie sytuacji od firmy inpost . przeglądane były kamery itp . Trwalo to około 3 miesięcy.Przekazalismy panu informacje że zainatniala taka sytuacja miał nr przesyłki i widział że była nadana . Oczywiście był mało wyrozumiały co do sytuacji i obarczał nas . Po tych 3 miesiącach dostaliśmy odszkodowanie w kwocie 1750 zł dzięki naszym starania . A był to kosz używany i nie wart takich pieniędzy.Przekazalismy ta wiawiadomosc klientowi . Jednak nie chciał pieniędzy a nowy kosz . Nowe kosze zamawiamy z USA i jest już ostatnia partia . Miały być u nas do końca maja . Niestety jeszcze ich nie mamy . Ostatnie 7 sztuk powinny być w przeciągu 2 tyg . Chciał bym tylko dodać że nasza firma działa uczciwie i robimy sprzęgła zgodnie z technologią. Ale jeśli ktoś zostawia stare elementy wewnętrzne powybijanie to nie ma co się dziwić że działa to krótko albo efekt jest słaby . Odeszliśmy od napraw połowicznych . W naszej firmie robimy tylko komplety sprzęgieł z 2 letnia gwarancja . Wtedy nie ma problemu. Nadmienię że w xrv 750 nie tylko wystarczy zrobić cały kompelt na rorzadzie jest koło napędzające kosz sprzęgła. to koło również należy zrobić w komplecie z sprzęgłem albo wymienić na nowe . Wtedy hałasy ustępują. Zrobiliśmy bardzo dużo sprzęgieł i przez ponad 12 lat nabyliśmy ogromną wiedze . Nie czujemy się winni sytuacji powyżej. Zrobiliśmy wszystko co trzeba było zrobić. Niestety pan prawodpodonie pisał e maile na stary adres który jest zablokowany. Zgubione hasło. Nasz nowy e mail Moto-sprzegla@o2.pl . I czasem warto tak po prostu zadzonić niż pisać e mail . W trakcie sezonu jest nam ciężko odpisywać. Prowadzimy bardzo duży warsztat motocyklowy który nie tylko refeneruje sprzęgła. Przykro jest mi czytać coś tego typu . Bo sytuacja wyglądała całkowicie inaczej i nikt nikogo nie oszukał. Paczki giną w kurierce i się to zdarza ale zawsze jest ubezpieczenie. Polecamy panu zrobić to sprzęgło w komplecie wraz z kołem a z pewnością ucichnie . Co do jakiś pomyłek każdemu się zdarzają. Ale zawsze staniemy im czoła i staramy się poprawiać naszą jakość. Bo nie robimy tego tylko dla zarobku . A motocykle to całe nasze życie. Naprawiamy sprzęgła do wielu warsztatów w Polsce i nie tylko którzy robią to u nas od bardzo dawna. a stale . Produkujemy własne obudowy tarcze przekładki. I nie robimy tego aby kogoś oszukiwać czy partaczyć robotę. Staram się jak najlepiej dbać o jakość w firmie i trwałość. Ale tak jak napisałem wyżej każdy się myli mimo wielu lat pracy . Mimo to zawsze wyciągamy wnioski
|
28.06.2023, 21:35 | #54 |
Miasto: Sosnowiec
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 25 min 29 s
|
Co za stek bzdur - żadna szanująca się firma nie pozwoli klientowi zostawić zużytych elementów wew. Takich zleceń się nie kontynuuje tylko zwraca jako brak zgody klienta na pełną naprawę.
Odnoszę wrażenie graniczące z pewnością, że nawet po "pełnej regeneracji" kosz nie wytrzyma 30tyś. km. P.S. A chwalenie się publicznie odzyskaniem pieniędzy za zużyty kosz "kwotą nowego" zakrawa K.K. z art. 286 i jest nie mądre. |
29.06.2023, 00:17 | #55 |
Online: 3 tygodni 6 dni 18 godz 59 min 23 s
|
Szanowny Panie,
To nie jest stek bzdur, bo dokładnie opisałem Pana postępowanie. A Pan nie zna numeru do mnie aby zadzwonić? Czy to mój interes, czy Pana aby sprawę zakończyć? Czy to nie Pan zawalił sprawę? Pisałem kilkakrotnie maila i nic Pan nie odpisał. Przypominam także, że przy ostatniej rozmowie telefonicznej z Panem, pamiętając poprzednie ustalenia z których Pan się nie wywiązał, umówiłem się z Panem, że rozmowę i ustalenia potwierdzę mailem na którego Pan odpisze i potwierdzi to wszystko. Ja napisałem ustalenia a Pana zadaniem było wysłać jedno słowo potwierdzam. Potwierdził Pan wtedy, że Pan odpisze na tego maila. Do teraz się to nie stało!!!! Więc wyjebongo i tyle i proszę nie pieprzyć, że Pan nie ma czasu, 8 miesięcy Pan nie ma czasu odpisać!? To, uważa Pan za stek bzdur!! Temat ciągnie się od zeszłego roku a Pan ciągle uważa, że jest OK?. Przedstawiłem tylko suche fakty i dokładnie jak było. Mam na wszystko maile i wiadomości przesłane na Pana telefon mogę je upublicznić, nie ma problemu. Obecnie nawet teraz nie pofatygował się Pan aby zadzwonić i powiedzieć jak dalej sprawa. Mam w dupie, że Pan nie ma czasu ale ja mam czas aby to opisać a Pana firmę niech oceniają po tym co napisałem. To tylko sprawozdanie z Pana działań! Sam Pan na to pracuje. Piszę Pan o gwarancjach i nie robieniu pół środków. No to gdzie niby jest ta 2 letnia gwarancja na kosz, gdzie dowód zakupu za nowy OEM kosz o które prosiłem kilkukrotnie? Znów wyjebongo! To są fakty. A ocenę zostawiam chłopakom i wybór czy warto coś robić u Pana. Zapraszam także innych do podzielenia się współpracą z Pana firmą. Może to Pana pracownicy a Pani nic nie wie...... |
29.06.2023, 00:39 | #56 |
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 15 godz 25 min 6 s
|
Najgorzej to zgubić hasło do email 🙈🤣🤣🤣,to się chyba nazywa samozaoranie ? jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić 😉
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
29.06.2023, 08:31 | #57 |
Miasto: Łapanów
Przebieg: 97546
Online: 1 tydzień 15 godz 16 min 9 s
|
Dobrze, że przeczyłem ten wątek gdyż kolega chciał na dniach wysyłać dwa kosze do tych oszustów.
Całe szczęście udało się go od tego odwieźć w ostatniej chwili.
29.06.2023, 08:52 | #58 |
Online: 30 min 41 s
|
Szkoda chyba cokolwiek dalej komentować. Oszuści? Firma krzak ? Wykonujemy wiele regeneracji nie tylko sprzęgieł. Naprawiamy wały korbowe , cylindry , głowice, sprzęgła., skrzynie biegów. Nasi klienci zawsze wyjeżdżają zadowoleni a jeśli jest jakoś problem zawsze go załatwiamy na rzecz klienta . Ale jeśli ktoś woli pisać posty niż zadzonic to nic na to nie poradzimy . Szkoda ze my musimy sie tłumaczyc za firme inpost . Dostal pan informacje że jeśli będziemy mieli sprzęgło to się odezwiemy i był Pan poinformowany ze jest to ostatnia partia i jedzie to z USA. pieniążki miały być zwrócone nie chciał Pan ich . I oczywiście sytuacja ktora Pan opisał tutaj tak nie wyglądała. Bo nikogo nie oszukaliśmy . Zawsze staramy się rzetelenie załatwiać wszystkie sprawy i nasza prace . A jeśli gdzieś popełniliśmy błąd zawsze go naprawiamy. Jeśli ktokolwiek z tego forum ma jakiś problem bądź zastrzeżenie zapraszamy do kontaktu . Zawsze załatwimy to jak należy. Czasy są jakie są ludzie wola popisać sobie w internecie zamiast po prostu załatwić sprawę. Medal ma dwie strony. Co do ceny części używanej jest to nie do wycenienia . Trudno dostępne brak na rynku . Stąd staraliśmy się na korzyść klienta wynegocjować jak największe odszkodowanie . To źle? co chcieliśmy wyjaśnić wyjaśniliśmy, nie mogliśmy przejść obojętnie od tematu który nas dotyczy i nie wyglądał tak jak wyżej opisany . Pozdrawiamy użytkowników
|
29.06.2023, 09:15 | #59 |
Online: 1 miesiąc 1 dzień 16 godz 24 min 33 s
|
Szacun za Coming out.
29.06.2023, 10:06 | #60 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: Tenere 700
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 godz 39 min 47 s
|
Jaki szacun?
Za to, że gość nadal nie zaproponował załatwienia sprawy, tylko pisze dyrdymały, w ogóle nie poczuwając się do odpowiedzialności ? Dotarło do chłopa, że jego działania ujrzały światło dzienne i odebrało mu to klientów. Moim zdaniem to co gość pisze, to żenująca próba wybielenia się, a nie załatwienia sprawy. Brak zwrotu kasy przez 8 miesięcy (bez względu na to kto faktycznie zawinił) to rzetelne podejście do klientów? Sam sprowadzałem części ze stanów i da się to zrobić w 2-3 tygodnie jak czas ciśnie. A co dopiero poważna, rzetelna firma z wieloletnim doświadczeniem! Dla mnie takie postępowanie jest niepoważne i świadczące o podejściu do klienta. |
|
|