![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#51 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Mallory,
Jak będziesz robił Mongolię to sugeruję jechać dojazd dołem przez Samarę. Górna trasa przez Kazań była w tym roku w zaawansowanych remontach i nie wyglądało na to aby miały się szybko zakończyć, raczej start robót. Jak już planujesz Kirgistan to grzech nie skoczyć do Tadżykistanu i wrócić przez Uzbekistan. Tutaj bym raczej wjechał do Kirgistanu od wschodniej strony Issyk-Kul a potem jak przez Bikszkek to do Osh palnąć można drogą, którą jechał Maurosso. Jest zajebista i żałuję że ją ominęliśmy ![]() Nie wiem czy celowo ale omijasz Song-Kul. Gdybyś jednak trzymał się planu to poproszę o foty z Szu ![]() Na to 30 dni ci wystarczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 17 godz 30 min 4 s
|
![]()
Na dłuższą trasę niż 30 dni trza robić Ruską wizę biznesową, a to się wiąże z większymi kosztami i formalnościami bardziej skomplikowanymi.
Nie mniej jednak taka wiza daję duży komfort, że w razie "W" jest czas na ogarnięcie tematu. Teraz planując wyjazd na wschód oscylujący w napiętych granicach 30 dni chyba bym dopłacił do wizy biznesowej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() |
![]()
Znowu nie działa mi cytowanie!!!
Emek: Mallory, Jak będziesz robił Mongolię to sugeruję jechać dojazd dołem przez Samarę. Górna trasa przez Kazań była w tym roku w zaawansowanych remontach i nie wyglądało na to aby miały się szybko zakończyć, raczej start robót. Jak już planujesz Kirgistan to grzech nie skoczyć do Tadżykistanu i wrócić przez Uzbekistan. Tutaj bym raczej wjechał do Kirgistanu od wschodniej strony Issyk-Kul a potem jak przez Bikszkek to do Osh palnąć można drogą, którą jechał Maurosso. Jest zajebista i żałuję że ją ominęliśmy ![]() Nie wiem czy celowo ale omijasz Song-Kul. Gdybyś jednak trzymał się planu to poproszę o foty z Szu ![]() Na to 30 dni ci wystarczy. I takich porad mi trzeba - dzięki. Na razie trasa w Kirgistranie prowizoryczna - ustala się, uwagi uwzględnię.
![]() |
#54 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD 03, LC4 ADV
Przebieg: x83000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 10 godz 24 min 45 s
|
![]()
Jeśli masz 30 dni na Mongolię, Kazachstan, a jak już Kazachstan to i Kirgistan, a Kirgistan to już ... kiepsko to widze
My mieliśmy niecałe dwa miesiące, odpuściliśmy na wejściu nawet Kazachstan ... dzięki temu całe stany są przede mną, a podróż odbyła się dokładnie tak jak chciałem. Choć czasu i tak jest za mało, zawsze, ale o tym dowiadujesz się na miejscu |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
601493080
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Motocykl: XL600
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 8 godz 11 min 58 s
|
![]()
Taka fota mi wpadła ostatnio przed oczy:
Screenshot_2017-02-17-16-21-46.png Dzień 17 http://jaktodaleko.pl/autostopem-hul...n-2016-part-1/ Ostatnio edytowane przez Złom : 17.02.2017 o 21:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Moderator
![]() |
![]()
No nie FIHU na zdjęciu?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Miasto: Białystok
Motocykl: KLR 650
Przebieg: Narasta
![]() Online: 1 dzień 14 godz 51 min 43 s
|
![]()
Wylatujemy do Ułan-Bator 24. 06. 2017, plan to Gobi, następnie Charchorin i Białe jezioro, jeśli czas pozwoli. 3 tyg w siodle. 6 motocykli. Powrót do Polski 16.07. 2017. Może kogoś spotkamy po trasie. Pozdro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rosja, Mongolia i jak dalej? | bajrasz | Przygotowania do wyjazdów | 40 | 18.06.2011 22:00 |