|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.08.2012, 22:09 | #1 |
wolny strzelec
|
"pimp my" walek zdawczy-czy tak moze byc?
Drodzy koledzy i oczwiscie kolezanki.
Jako ze potrzeba matka wynalazkow,musialem cos dzis szybko wymyslic. Od razu zadam pytanie koncowe-czy tak mozna jezdzic,czy dobrze zrobilem? Otoz-spedzilem dzis caly dzien w garazu rozumujac i dumajac jakby tu zastapic slizg lancucha(na wachaczu) na jakis patencik-co by do zimy przetrzymal. Powiem zrazu ze nie udalo mi sie-pomimo ze mialem dosc twarda gume jako material zastepczy-choc na koncu kiedy juz mialem go przyciety i chcialem zakladac-przetestowalem go na tarcie-i wynik bym masakryczny. Na moim patencie nie dojechalbym do bramy wyjazdowej,ale..... mysle sobie jak juz tyle zrobilem sprawdzmy zebatke na walku i ogolnie lancuch. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy odkrylem ze mam luz zebatki na walku nie tylkod-do siebie,ale rowniez lewo-prawo. Telefon do przyjaciela (pierwszy Jocker),i wiem ze tak byc nie moze. Okazalo sie ze: 1-zebatka ma juz wyrobione zabki na wielowpust 2.szpej ktory sie dokreca zebatke do walka jest juz zuzyty-z jednej strony mniej,z drugiej wiecej. I badz tu madry-trzeba zakupic,ale jak tu jezdzic-i tu moj patent. Kupilem miedziane(kuleczko,podkladke)-bo nie jest to typowa podkladka w sklepie z czesciami do simsonow i do garazu. A oto pare fotek: Po koncowym skreceniu-kontrola. Wszystko trzyma sie jak nowka. Mam nadzieje ze nie narobie wiecej szkod niz bedzie z tego pozytku. Prosze o komentarze Ps-zdjecie niestety nieostre-robione telefonem