![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#51 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 2 godz 30 min 47 s
|
![]()
Andrzej nie polecam tego sprzedajacego http://allegro.pl/klucze-nasadowe-ze...971448207.html
handlują chińszczyzną a obsługa klinta i gwarancja to tragedia. Jak najdalej od nich. Mają kilka kont na allegro pod tym samym adresem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 3 dni 7 godz 32 min 20 s
|
![]()
Yato, yato. W ciągu 3 lat poszła mi grzechotka 1/4 (mój błąd, za duża siła), a ostatnio ukręciłem małego torxa.
Ps. Czasami ludzie wyprzedają na allegro garażowe skarby ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 7 godz 35 min 30 s
|
![]()
Potrzebuję stojak/uchwyt wiertarki. Macie coś na zbyciu?
![]() |
#54 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 1 godz 13 min 57 s
|
![]()
Chodzi Ci o uchwyt na wiertarkę ręczną? Jeśli tak to nie warto. Lepiej kupić najtańszą stołówkę.
![]() |
#55 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
![]() |
#56 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Hmmmmm ciekawe.....
http://www.youtube.com/watch?v=KFBJidvxrJ0 W PL chyba nie do dostania, ale w Jueszej kosztuje to kilka baksów...
![]() |
#57 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Skalmierzyce
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 3 godz 13 min 58 s
|
![]()
Było na Mango do kupienia ale nie pamiętam za ile.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Autobanned.
![]() |
![]()
We wszelkiej maści klucze uniwersalne nie bardzo wierzę. "Żabą" lub "Francuzem" też odkręcisz kilka śrub - ale to nie to. Co do YaTo to to samo co ToYa - tylko w lepszej jakości. Niżej jest tylko Topex. NEO z resztą to ich flagowy wyrób, niestety są gorsze od Proxonów (za którymi nie przepadam osobiście). Stal jest odpowiednio ulepiona (sprawdzałem trzpieniówki do etapu puszczenia rączki w kluczach).
Co ciekawe a'propos Stanley np. na Szwecję ma inną jakość niż na RP. Reasumując niżej niż NEO nie polecam schodzić. Ostatnio oglądałem klucze płaskie w Lidl - porażka (ładowarkę mają ok, ale nie wyroby Proside czy jakoś tak). Ścianki kluczy cienkie jak bibuła. Z najtańszych kluczy, dobrych jakie widziałem do Dropex (czy jakoś tak) i z Carefura.
![]() |
![]() |
#59 |
droga jest celem
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X70.000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 34 min 0
|
![]()
Zanabyłem ostatnio taki wózek warsztatowy Yato.
![]() Szukałem takiego poniżej 2kzł dlatego padło na tą firmę. Wybrałem wersję z wyposażeniem (4 szuflady pełne skarbów), bo różnica w cenie między pustym, a pełnym była relatywnie niska i za całość zapłaciłem nieco ponad 2kzł. Konkluzja jest taka, że sam wózek jest całkiem sprytny. Jeździ płynnie i lekko, szuflady są na łożyskach i mimo wypakowania jednej z nich zestawem kluczy udarowych i innego żelastwa nadal z łatwością można nią operować. Na bokach jest perforacja i można tam przywiesić jakieś gadżety. Ja mam dodatkową półkę z wieszakiem na papier i koszyk na spraye. Ranty wózka zabezpieczone są gumowymi odbojami więc jest mniejsze ryzyko uszkodzenia siebie lub okolicznych pojazdów przy kolizji. Półka górna jest niestety plasticzana i nie wiem jak zniesie mój pomysł na posadzenie tam imadła. Się okaże niebawem. Po tygodniu operowania już się trochę zaprzyjaźniliśmy i sam wózek oceniam na 4+. Co do zestawu kluczy zawartego w pudle to segment średnio-niski. Gołym okiem widać ziarno w strukturze. Nasadki kiepsko trzymają wymiar, czyli: jest wyczuwalny luz na śrubach/nakrętkach, na które Hazet pasuje idealnie. Ale coś za coś, za tak niską cenę nie spodziewałem się niczego lepszego. Kwestia jest jedynie taka, że jeśli ktoś liczy na wysoką jakość to: Yato to nadal jest Toya.
RideNow! Ostatnio edytowane przez bliźniak : 19.02.2014 o 12:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Mądrze prawisz.
Ja choruję na tę: http://swiatnarzedzi.pl/pl/p/Szafka-...dy-84-205/4517 co prawda nie jest klasycznie czerwona - ale pasuje do moich ulubionych BAHCO i NEO (oczywiście w domowym użytku) ![]() Wyposażenie + szafka i mamy prawie 3000 zł :/ BTW Polecam do Afryki taki zestaw - 12 kluczy w jednym. Bywają za 130 zł ! (sprytni rodacy wykupują i handlują wtedy okazjami na Allegro ![]() http://www.jula.pl/zestaw-kluczy-zgrzechotka-132011
![]() |