|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
10.01.2016, 17:46 | #51 |
Romik może powiedz z jakich okolic jesteś?
10.01.2016, 18:26 | #52 |
Tak poza tematem silnika Romika.
Oglądałem ostatnio program o przerabianiu motocykli w jednej z prywatnych polskich telewizji. Jak zobaczyłem ile koleś wziął kasy za to co zrobił to myślałem ze opluje telewizor... Właściciel przerabianego sprzęta oczywiście zapłacił z pocałowaniem w rękę i był dumny z niepowtarzalnego motocykla (wyglądał na nim jak Wicia na kocie)... Wszystko działo się gdzie? w Warszawie Konkluzja z tego taka, że jak nie masz pojęcia o mechanice i budowie motocykli to niektóre majstry zedrą z Ciebie skórę wmawiając ze tak to kosztuje... strzeżcie się wiec hochsztaplerów wykorzystujących niewiedze i naiwność. Wracając do tematu, zastanawiam się czy na prawdę nie ma żadnego sposobu na wyjęcie tego łożyska bez rozpoławiania silnika? Może w jakiś sposób je zniszczyć, przepiłować, przewiercić a później połamać jakimś meslem i spróbować wyjąć? Gdyby ta sztuka się udała zapewne można by było włożyć je przez wałek do miejsca w którym powinno się znajdować. Istnieje oczywiście ryzyko wpadnięcia kawałków niszczonego łożyska do skrzyni, ale kto nie ryzykuje nie pije szampana Gdyby się nie udało wyjąć, zawsze można rozpołowić silnik. Zaraz pewnie posypią się na mnie gromy, że to kowalstwo i rzecz niedopuszczalna. Wybaczcie, ja po prostu głośno myślę Zdrówka
AFRICA TWIN FOREVER!!!! Ostatnio edytowane przez szymon25 : 10.01.2016 o 18:54 |
|
10.01.2016, 18:34 | #53 |
Miasto: Nowy Tomyśl
Motocykl: RD07a
Online: 2 tygodni 4 dni 4 godz 27 min 33 s
|
Witam
Na początek żeby was nie zmylić, jestem romik czyli autor owego postu. Od środy wieczorem jestem częściowo zablokowany i mogę tylko przeglądać forum i nie miałem możliwości wysyłania PW i mail. Wysyłałem kilka wiadomości z zakładki kontakt z informacja o problemach, jednak dalej jestem na banicji. Kolega Szynszyl poradził aby założył innego użytkownika i zgłosił się do administratora w sprawie mojego starego nicku. Od czwartku jestem tylko obserwatorem informacji jakie się tu pojawiają, cieszę się że mogę liczyć na wasze słowo (najczęściej dobre) w mojej sprawie. Więc jeżeli wyglądało to na moją kapitulacje i sprzedaż mojej królowej w kawałkach jako Spare Parts to tak nie jest. Planuje "brnąć" w to dalej, czyli wariant z naprawą. Czekam na odblokowanie konta. Może ktoś zna szybki sposób kontaktu z administratorem w tym temacie? |
10.01.2016, 19:15 | #54 |
Michał
Miasto: Siedlce-Warszawa
Przebieg: do neg.
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 59 min 19 s
|
Kontaktuj się z panami Pałeł lub Adagiio. Znajdziesz ich na liście moderatorów i użytkowników.
|
10.01.2016, 19:15 | #55 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
Nie, nie da się tego wyjąć. Tfuuu,znaczy sorry da się. Wszystko się da. Można elegancko dremelem wyciąć je z karteru, wsadzić noew łożysko a potem ten wycięty kawałek karteru wspawać z powrotem.
Radzę słuchać rad osób które to widziały na własne, kaprawe oczęta bo na prawdę to widziały i nawet wymieniały i na prawdę się nie da. Nie ma co podcierać dupy kaktusem. Jak sie nie ma hajsu to się albo nie robi u mechanika albo się robi ale samemu. Filozofia to żadna i wystarczy tak około 50ml odwagi co półgodziny i wszystko się uda. No chyba, że się nie uda
10.01.2016, 23:29 | #56 |
Miasto: Nowy Tomyśl
Online: 2 tygodni 4 dni 4 godz 27 min 33 s
|
Ciekawy ten link: http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-XRV7...wAAOSwSHZWd3Kh
Czy ktoś może już kupował coś od tego Greka Zorby? Może się zdarzyć że zamiast wałka przyśle kawał kija pachnącego Uzo? Dzięki Paluch za rzeczowy wpis ująłeś wszystko tak jak wygląda. Z tą kasą to nie jest tak źle ale wiadomo że to jednak duży nieplanowany wydatek i trzeba kombinować. Obdzwoniłem już kilku mechaników z okolic Nowego Tomyśla i koszty warsztatowe są mi znane. Jeżeli ktoś z okolicy (do ok 100km) czuje się na siłach i warunki do takiej akcji to czekam na propozycje. To samo dotyczy polecanych mechaników. Ja nie chcę nic za darmo, zależy mi na uczciwie zrobionej robocie. |
11.01.2016, 00:01 | #57 | |
Motocykl: xtz660 Ténére/XR650R
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 14 godz 40 min 18 s
|
Cytat:
|
|
11.01.2016, 02:05 | #58 |
Miasto: Kerry :-)) Ireland
Przebieg: 61.000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 7 godz 31 min 50 s
|
[QUOTE=redneck;464344]Ciekawy ten link: http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-XRV7...wAAOSwSHZWd3Kh
Czy ktoś może już kupował coś od tego Greka Zorby? Może się zdarzyć że zamiast wałka przyśle kawał kija pachnącego Uzo? Dzięki Paluch za rzeczowy wpis ująłeś wszystko tak jak wygląda. Z tą kasą to nie jest tak źle ale wiadomo że to jednak duży nieplanowany wydatek i trzeba kombinować. Obdzwoniłem już kilku mechaników z okolic Nowego Tomyśla i koszty warsztatowe są mi znane. Jeżeli ktoś z okolicy (do ok 100km) czuje się na siłach i warunki do takiej akcji to czekam na propozycje. To samo dotyczy polecanych mechaników. Ja nie chcę nic za darmo, zależy mi na uczciwie zrobionej robocie.[/QUOT Nie widze u Greka walka, dlaczego akurat od niego? Mozna rowniez kupic z innych miejsc. Jesli chodzi o zakupy z E-bay to chetnie sluze pomoca. Do Tomysla mam rzut beretem. Jakby co to pisz na |
11.01.2016, 08:12 | #59 |
Administrator
|
To jak jest w końcu w 04 można bez problemu wymienić łożysko bez wyjmowania silnika a w 07 już nie?
11.01.2016, 09:31 | #60 | |
Zakonserwowany
|
Cytat:
|