|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.10.2024, 07:24 | #51 |
Administrator
|
Różnica między H4 i ledem Philipsa.
06.10.2024, 09:27 | #52 |
Ale czy jesteś zadowolony
|
|
06.10.2024, 11:21 | #53 |
Administrator
|
Jak zrobię rundkę po nocy to napiszę jakie wrażenia.
Myślę że jutro , na razie jeszcze korzystam z wiatru. Patrząc po linni odcięcia i jasności to zapowiadają się bardzo dobrze.
06.10.2024, 19:25 | #54 |
Będzie bardzo dobrze do momentu odcięcia, potem mrok. To podstawowa różnica halogen - led. Trzeba się do tego przyzwyczaić.
|
|
07.10.2024, 10:49 | #55 |
Zakonserwowany
|
Z jednym wszystko działa poprawnie.
07.10.2024, 18:29 | #56 |
Miasto: Gorzów wlkp
Motocykl: RD04
Online: 4 tygodni 2 godz 32 min 55 s
|
No właśnie u mnie w Traficu też Pani mi zaproponowała coś takiego:
https://allegro.pl/oferta/adaptery-c...zt-16466222346. Zamontuję i dam znać czy bangla. |
07.10.2024, 19:13 | #57 |
Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
Online: 5 miesiące 5 dni 16 godz 39 min 34 s
|
ten żółty kolega chyba gwiazde śmierci chce zaatakować swoim zestawem
07.10.2024, 21:32 | #58 |
Administrator
|
Jednym słowem , różnica bardzo duża.
Wreszcie widać zamiast się domyślać. Zrobiłem kilkadziesiąt km , wiele samochodów z przeciwka i żaden nie oślepiony. Zasięg bezpośredniej skuteczności trochę ponad 100m , Przy wyższym ustawieniu bez trudu będzie 150-200 ale zostawiam jak jest w razie pasażera. Słupki drogowe świecą na mijania z 400 m, bardzo ładne rozłożenie światła. Jadąc przez las tuż za zakrętem szedł skrajem drogi ubrany na ciemno facet . Bez trudu go zobaczyłem. Na H4 może gdybym już go mijał. Białe pasy , znaki czy inne nocne szczegóły wreszcie widoczne. Drogowe idealnie skupione dają dalej niż sięga skuteczność wzroku ,myślę że z kilometr. Kolejna bardzo ważna kwestia, wreszcie stałem się widoczny dla innych. Wśród tak wielu pojazdów na ledach , wielu na ksenonach ......takie H4 po prostu nikną. Cóż jeszcze mogę powiedzieć może tak , jest powiedzenie .....teraz to można jechać na koniec świata.... Powiem inaczej.......teraz to koniec świata to za blisko..... Nie wracam do H4. Każdy kto się zastanawia powinien od razu przestać i kupić te Philipsy innych bym nie zaryzykował. Dlaczego? Kolega kupił prosto z Chin ledy za 30 zł wsadził do Mercedesa zamiast H7 , niby dedykowane ale dawały tylko plamę bez żadnego ukożenia światła. Philipsy kosztują 100-130zł ale działają. Podsumowując , tak , polecam ,bardzo. Zdjęcia oddają tylko częściowo jakość oświetlenia drogi.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 09.10.2024 o 05:46 |
09.10.2024, 00:01 | #59 |
Oślepianie innych współuczestników ruchu drogowego występuje w dwóch przypadkach:
Jeśli jesteś na wzniesieniu lub masz źle wyregulowane światła. Ilość luxów czy lumenów przy tych żarówkach jest naprawdę bardzo duża. Chyba nawet ciut zbyt duża... Jeśli ktoś na skrzyżowaniu jest z prawej strony lub kogoś wyprzedzasz. Dlatego w przypadku tych żarówek jestem zwolennikiem świateł symetrycznych. |
|
09.10.2024, 05:46 | #60 |
Administrator
|
Ja przeciwnie , nie po to wymyślono asymetrię żeby się amerykanizować i robić płasko.
Zdecydowanie wolę widzieć np ludzi idących poboczami często na czarno/ciemno a po to właśnie ta asymetria powstała. Jeśli światło rozkłada się idealnie jak reflektor jej nakazuje to nie ma możliwości oślepiania co często się dzieje w kiepskich produktach które zamiast ładnego i równego odcięcia wysyłają plamę świetlną która po prostu leci do przodu. Także od jakości zależą efekty, ta w przypadku philipsów jest bardzo dobra. Jest tylko mały niuans , tylna część z nóżkami do kostki jest dłuższa o jakieś 3mm co w trójce z telewizorem ma znaczenie ale nie stanowi jakiegoś problemu. Jest ciasno przy zakładaniu kostki za sprawą stelaża czachy. Jeśli uważasz że za jasno świecą to zlikwiduj wszystkie jeżdżące po drogach ledy , one też mocno świecą , robią dokładnie to samo. Jak wiadomo ostrożnie podchodzę do nowinek , lubię sprawdzić czy przetestować i mieć własne zdanie bez opierania się na bajkach marketingowych. Sprawdziłem, przetestowałem , już wiem. Ale każdy niech sobie tam po swojemu.