31.05.2013, 11:58 | #51 |
|
|
29.06.2013, 01:03 | #53 | |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: KTM 950 ADV
Online: 2 dni 5 godz 53 min 21 s
|
Cytat:
Czytam ten temat i powoli sobie analizuję. Miałem taką fajną przyjemność w życiu i mam nadal że moi dziadkowie żyją i bardzo dużo historii (dziadek pochodzi z Kielc a babcia z Bobowej koło Nowego Targu) mogli mi opowiedzieć z własnego doświadczenia. Chciał bym tylko powiedzieć iż widzę straszną stronniczość i gloryfikację w wypowiedziach osób podczas tego wątku w osądzie naszych powstańców. Nie chcę ba a nawet nie śmiem ujmować Ich czynom i jestem od tego bardzo daleki. Jednak moim bardzo skromnym zdaniem uważam że wojna kieruje się własnymi prawami i ciężko jest podczas pokoju kilkadziesiąt lat wstecz oceniać ludzi za ich czyny.To już zrobiły wszelkie trybunały powołane po wojnie nawet z wymierzaniem kary. W naszej głowie powinna pozostać pamięć o Naszych BOHATERACH a w sercach duma z tego kim jesteśmy. Uważam że celem tej wyprawy (chociaż są to tylko moje domysły) było pokazanie Naszej historii i miejsc z nią związanych oraz poruszenie Naszych wartości patriotycznych o których w dzisiejszych czasach jest tak łatwo zapomnieć. Dla tego super się czyta o wspomnieniach i dzieleniu się historią. Ale dajmy spokój z ocenianiem (to historia i historycy już uczynili). Pzdr barwin |
|
29.06.2013, 01:14 | #54 | |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: KTM 950 ADV
Online: 2 dni 5 godz 53 min 21 s
|
Cytat:
Moje poparcie w 100 % czyli jest nas dwóch Pozdrawiam z Wolnego Miasta Gdańsk Barwin |
|
|
|