|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.11.2012, 12:33 | #51 | |
wolny strzelec
|
Cytat:
Ps.Dzieju-kiedy ty masz czas na "zycie"?
01.11.2012, 12:57 | #52 |
Administrator
|
Niestety to nie ja wszysatko zrobiłem , ale od poprzednika się dowiedziałem że moja 03 co nieco się po świecie poszlajała.
Moje to skromne dobre 50tyskm , ale robię co mogę i czas pozwoli żeby dokrecać nowe km.
01.11.2012, 20:39 | #53 |
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 26 min 16 s
|
Jeśli silnik jest w dobrym stanie, nie bierze zbyt dużo oleju, ma dobrą komprechę, to bym kombinował z klejeniem , spawaniem wałka. Da się to zrobić dobrze, koszt nieporównywalnie mniejszy z wymianą i da się z tym patentem latać jeszcze długo, a jak już silnik się nieco zużyje wtedy robić wałek i remont przy okazji. No ale jak ktoś dysponuje odpowiednimi środkami finansowymi to nie ma o czym dyskutować. Dla mnie 3 koła na wymianę wałka to kosmos jakiś. Na szczęście w mojej RD03 z przebiegiem nie znanym wałek jest ok.
|
|
|