05.05.2022, 12:06 | #51 |
Miasto: Łowicz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 6 dni 23 godz 17 min 37 s
|
Kto do Tuarega robi zawiasy? Myślę, że Aprilia nie ma doświadczenia w enduro.
A może jest na rynku(oprócz KTM), jakiś moto który można kupić bez zawiasów, i samemu założyć sobie co się chce, albo dopłacam tyle i tyle i kładą mi odrazu ohlinsa? Szkoda płacić za taką t700 i oryginalny zawias na półkę- (odleży tam 10lat i na złom), bo szkoda wywalić, a podejrzewam że jest tego na rynku opór, gdyż ludzie wymieniają? |
05.05.2022, 15:18 | #52 |
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
Online: 2 miesiące 20 godz 50 min 16 s
|
Ta Huska wygląda kozacko , tylko jest dobrym rozwiązaniem jako drugie moto dla posiadacza dużego ADV, a nie jako jedyne wozidło jeżeli ktoś lubi pojechać też czasem gdzieś dalej po asfalcie (w miarę komfortowo).
W weekend może pojeżdżę Tuaregiem to napisze jak wypada w porównaniu do NAT. |
05.05.2022, 16:15 | #53 |
|
Porównanie 2gary Aprilia do 1gar huska, to całkowicie inny segment
|
05.05.2022, 16:28 | #54 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
Nie ten segment...to inne przeznaczenie. A co by kto wolał, kwestia gustu, wiadomo |
|
05.05.2022, 20:40 | #55 | |
Miasto: Ruda Śląska
Motocykl: CRF 1100
Online: 4 dni 2 godz 6 min 0
|
Cytat:
pozdrawiam Marcin Jan
05.05.2022, 20:42 | #56 |
No i ból w tym, że cena dla grupy docelowej krojona pod imidż i sprzedawane możliwości niż faktyczną wartość. Marnie to świadczy o KTM i innych próbujących urwać kawałek rynku.
Ta cena Hqv wywalona imo w kosmos jakieś jednak jej możliwości w offie (mimo nadwagi) uzasadnia. Ceny pozostałych w jakiś nie pojętych dla mnie przyczyn, powiedzmy odbiega dziwnie, od względnie rozsądnej ceny małego vstorma. Toć ich koszt wytworzenia podobny. I nie miejcie złudzeń że mają jakieś tam terenowe mozliwosci, no może poza terenowym lookiem. Komponenty zawieszeń pokazują do jakiej jazdy te motorki celowane. Cheers rr
05.05.2022, 22:09 | #57 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
|
|
06.05.2022, 17:55 | #58 | |
|
Cytat:
Tylko jaką mamy alternatywę do takiej 690/701, co ma seryjnie taki zawias i taką masę w tym segmencie ? PR7- nie ma specjalnie opinii na jego temat, niektórzy twierdzą że to składak/kundel(gdzieś na YouTube ktoś tak nazywał) ale jeżeli poskładany z dobrych podzespołów, dobrane te podzespoły i dobrze poskręcane nawet na hali produkcyjnej a"la stodoła to co w tym złego? W ogule nie ma na rynku takiego 1dno cylindrowca, a dwucylindrowce to tylko t7, Aprilia z masą ponad 200kg i zwykłym zawiasem(w przypadku Tuarega w sumie nie wiem co ten zawias warty). Jak do T7 zamontuje zawias porównywalny do 890R, to cena grubo przeskoczy KTM. |
|
06.05.2022, 20:28 | #59 |
Robur miałem kilka w przeszlosci i mam ketema obecnie. Ich jednogarkowe sprzęty są jednymi z najlepszych w swoich klasach a jeśli chodzi o tzw duale, KTM jest jedyną marką której produkty bez dodatkowych inwestycji pozwalają na aktywna jazdę w offie. Wiadomo, można dolozyc bizuterii czy np. szpeju nawidacyjnego, juków i trokow lub innych "extrasow" jak ktoś pitrzebuje. Nie jest to jednak w mojej opinii jakos niezbedne.
Twoje pytanie o alternatywę jest więc retoryczne. Co innego zabawki turystyczne z sektora tzw adv. Tu jak i u innych producentow imo mamy CCC. To pisze z przekorą, bardziej chodzi o to, że różnica miedzy taniością komponentów a ceną nieco, powiedzmy, zniesmacza. Trochę to nie dziwi jeśli patrzeć na taki nabytek z perspektywy naszych czasów. BTW ten zawias w 890 chyba jednak inny iż identycznie zwany z 690/701
07.05.2022, 10:08 | #60 |
|
Chciałem napisać, to co też Ty napisałeś, że jednak nie ma konkurencji dla grupy KTM
Masa/Zawias, I z tego co masa ludzi pisze pod względem awaryjności KTM też nie ma konkurencji |