![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#51 |
![]() |
![]()
![]() |
#52 |
![]() |
![]()
Wziąłem się trochę za polerowanie i mam wrażenie ze boki są z innego materiału niż spód.
Marcin czym czyściłeś ze sie tak błyszczy?
AFRICA TWIN FOREVER!!!! ![]() Ostatnio edytowane przez szymon25 : 02.08.2016 o 20:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Bielsko Biała
Motocykl: TA 600/rd03
Przebieg: 48ooo
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 9 godz 36 min 57 s
|
![]()
To było polerowane na maszynie przy użyciu past polerskich- różnej granulacji. Robił mi to człowiek, który zajmuje się profesjonalną odbudową zabytkowych aut. Niestety już ze mną nie pracuje, nie wiem czy jeszcze się tym zajmuje.
Można to zrobić samemu- nawet krążkiem włókniny na wiertarce, ale będzie wymagało trochę potu. ![]() Czy warto- sam ocenisz. Po takiej dobrej polerce efekt jest trwały- to zdjęcie w moim poście było zrobione 1.5 roku- czyli 2 sezony- po polerowaniu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2016
Miasto: Boguchwała
Motocykl: honda AT RD07. Yamaha xt 660r honda st 1100
![]() Online: 1 dzień 15 godz 30 min 28 s
|
![]()
też mnie to czeka w mojjej królowej zapodaj szybki patent na odnowienie osłony . dzieki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2012
Motocykl: FJR 1300
![]() Online: 1 miesiąc 15 godz 18 min 45 s
|
![]()
Trwałośc takiej poleki jest tez uzalezniona od chemi którą uzywasz do mycia motocykla , jak bedziesz psikał jakimś agresywnym srodkiem np do mycia silników to alu się szybko utleni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Sanok
Motocykl: EXC, ST 1300
Przebieg: rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 4 godz 7 min 17 s
|
![]()
Zawsze mozna pasta Turbo przetrzec i zbowu bedzie jak nowa ;-)
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#57 |
![]() |
![]()
Ja swoją przetarłem ręcznie AUTOSOL ALUMINIUM POLISH i K2 Aluchrom i naprała blasku, nie ma sensu stosować Turbo jak są dostępne specjalne produkty do polerowania alu. Do czyszczenia użyłem drobnej maty polerskiej. Efekt może nie jest tak piorunujący jak u Marcina ale jest lepiej. Oczywiście nie usuwałem żadnych głębszych uszkodzeń, chodziło o odmatowienie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problem - przedni błotnik zahacza o osłonę silnika. | Roger | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 34 | 11.11.2015 02:28 |