![]() |
#51 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Międzyzdroje
Motocykl: CRF1000L
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 28 min 22 s
|
![]()
Opcji omijania asfaltów nie ma ale można ustawić profil rower lub pieszy, daje to bardzo dobre rezultaty
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#52 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
![]() Online: 5 miesiące 3 dni 19 godz 35 min 52 s
|
![]()
Osmand jest na androida, a co polecacie na windę, coś co łyka gpx'a i ma mapy offline.
Wytapatalkowane
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() |
![]()
Igo8. Bardzo dokladne mapy. Wroce po weekendzie do firmy to Ci zrobie paczke i wrzuce na serwer. Z jakim windowsem masz urzadzenie? CE czy Mobile.
napisz mi tez jakie kraje Cie interesuja I z tego co czytam to auto mapa tez po konwersji czyta GPX
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 27.05.2016 o 11:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Zgierz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: duży :)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 45 min 51 s
|
![]()
BeOnRoad tez jest w wersji na Windowsa.
![]() |
#55 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
![]() Online: 5 miesiące 3 dni 19 godz 35 min 52 s
|
![]()
Jak na oba da radę będę wdzięczny dużym piwem (na urządzeniu z CE jeździ na moto),a na mobile nie mam. Igo jest super (jak na busie goniłem to z tego korzystałem w całej europie). Jak masz mapki świeższe niz 13 rok to proszę Ciebie jesteś wielki.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
![]() |
![]()
o kurteczka
![]() ![]()
![]() |
#58 |
![]() |
![]()
ktoś ogarnął oruxa i osmanda?
posługuję się oruxem ale skoro tak piejecie nad tym osmandem może zobaczę na czym polega jego lepszość - rzekoma jak narazie ![]() zaznaczam, że oruxa używam tylko dla map offline i do nawigacji po śladzie tworzonym np. w GPSies - nie znam lepszej aplikacji do tego. m
![]() |
#59 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 3 godz 13 min 0
|
![]()
probowalem oruxa rok temu, bo lykal mapy z garmina IMG (i o ile na teblecie jakos moglem go zaakceptowac to w telefonie juz czytelnosc byla zupelnieje nie do przyjecia), na osmanda mozesz spokojnie sciagnac mapy offline i bedzie rownie dobrze, mozna tez uzywac offline map onlajnowych topo, bo one sie w urzadzeniu zapisuja jako kafelki i nie trzeba ich ponownie zasysac... osmand mimo ze ostatnio robi sie skomplikowany jest jednak duzo bardziej czytelny.
osmand bez problemu kozysta z liklu warstw map, offline/online/topo/satelita... co ci trzeba w danej chwili... Obcykany kolega polecal tez LOCUS-a, sprawdz sobie jesli szukasz alternatywy... Ostatnio edytowane przez redrobo : 31.05.2016 o 10:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
![]() |
![]()
dzięki redrobo - po prostu spróbuję.
co mnie we wszelkich nawigacjach androidowo/telefonicznych wkurza to to, że podczas pracy i pokazywania trasy nagrzewa się do jakichś posranych wartości telefon i potrafi sie wykrzaczyć i nie masz nawigacji, mapy, nic. miałem już parę razy gdzieś w trasie taką jazdę i zamiast wypoczywać byłem wk..wiony jak księgowa przy bilansie. m
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nawigacja | lisek1 | GPS | 2 | 07.06.2015 12:09 |
BackCountry Navigator na androida | Kupek | Mapy | 2 | 08.08.2014 18:31 |
Nawigacja-gps | myku | Zastosowanie praktyczne | 318 | 10.09.2010 09:55 |
nawigacja | Dzieju | Zastosowanie praktyczne | 21 | 03.12.2009 17:53 |