|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
05.04.2023, 15:26 | #621 |
żeby nie było - nie głosowałem na to coś
05.04.2023, 15:37 | #622 | |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 dzień 17 godz 34 min 24 s
|
Cytat:
Taka historia: W tamtym roku byłem na dwudniowej integracji firmowej. Bardzo wczesnym podchmielonym porankiem jakoś wpadł mi w oko tatuaż u jednego młodego pracownika z produkcji (Polak). Ciekawości mojej było nie mało. Zapytałem: - o tatuaż, czy wiesz co oznacza ten symbol? - kiwanie głowa. nie - ... Gość na prawej ręce miał wytatuowanego tryzuba. Zapytałem skąd pomysł na taki tatuaż. "Za granicą pracował i mu zrobili znajomi ze wschodu. Słabe jest to ze świadomość naszej młodzieży jest na tyle mierna, że dał sobie to wytatuować a tamci zrobili to zapewne nie bez kozery. Skąd miał wiedzieć jak wojny punickie zakuwał przez szkolne lata. BTW. na WSK 3 mówiłem tryzub
05.04.2023, 16:25 | #623 |
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
Online: 6 miesiące 1 tydzień 5 dni 2 godz 55 min 58 s
|
W grze czołgi, samoloty i działa a ja pytam o jakiś mieczyk.
Nadal nie wiem, co oznacza symbol wyeksponowany w czasie spotkania głów dwóch państw, nad którym pracują zastępy specjalistów od wizerunku i które obciążone jest protokołem dyplomatycznym. Trudno to nazwać cyrkiem, czy porównać do tatu kogoś tam, gdzieś tam. A o tej świadomości właśnie mówimy. Kto zwraca dziś uwagę na symbole? Ano zwracają ci, którym na nich zależy i ci, którzy je prezentują, zwłaszcza, kiedy są w oku kamer całego świata. Postawa zatykania nosa i wietrzenia nie likwiduje źródła smrodu |
05.04.2023, 16:28 | #624 | |
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 miesiące 4 dni 4 godz 27 min 50 s
|
Cytat:
Ten tryzub jest zaczerpnięty z Herbu OUN M, czyli mielnikowców. Wcześniej był również herbem przedwojennego OUN. Fakt. To nie byli grzeczni chłopcy. Skrajnie prawicowa ideologia, ale ugrupowanie (w sensie OUN M) miało mało wspólnego z ludobójstwem naszych Rodaków. OUN B, czyli "ludobójcze bandery". W swoim herbie miał tryzub bez rękojeści miecza.. Przez szacun dla autora wątku wkleje tylko link, aby nie epatować https://pl.wikipedia.org/wiki/OUN-B#...tionalists.png Wspólcześnie skrajne środowiska prawicowe na UA zdarza się, że łączą ten symbol będący jednocześnie herbem przedwojennego OUN z "banderowskimi barwami". Ale to już bardziej współczesne wariacje. Politycznie w apolitycznym wątku Osobiście uważam gest Zełenskiego za ukłon w stronę na chwilę obecną wpływowych skrajnie prawicowych środowisk na UA W sensie: Nie klękam przed Lachami. Gest na ukraińskie podwórko. Ostatnio edytowane przez Luti : 05.04.2023 o 17:26 Powód: Stylistyka |
|
05.04.2023, 16:35 | #626 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Online: 9 miesiące 1 tydzień 1 dzień 23 godz 11 min 39 s
|
Chętnie dowiedziałbym się czy ten symbol jest dobry dla Polaków, czy nie jest dobry?
Powinni też go nosic na ramieniu w ramach solidarności czy nie? Już wiem że dobry dla Ukraińców. A dla nas?
05.04.2023, 16:44 | #627 |
|
Fazik. Zawsze możesz sobie powiedzieć, że ten miecz to Piastowski Szczerbiec strzegący pokoju na UA.
Chcesz, znam miłą tatuażystkę? zrobi Ci wszędzie, gdzie dosięgnie. Masz dość miejsca? |
05.04.2023, 17:20 | #628 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Online: 9 miesiące 1 tydzień 1 dzień 23 godz 11 min 39 s
|
Taaaa, a niemieckie dwie błyskawice to był związek zawodowy elektryków...
05.04.2023, 18:15 | #629 | |
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 16 godz 40 min 0
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
05.04.2023, 22:22 | #630 | |
|
Cytat:
https://pl.wikipedia.org/wiki/OUN-M Luti. Ostatecznie edytowałem tego posta i powycinałem te mądrości z wikipedi, bo nie dawało mi to spokoju. Napiszę jeszcze raz. Masz rację, że ludzie z OUN-M w porównaniu z Banderowcami wyglądają nieporównywalnie lepiej. Zwłaszcza,jeśli chodzi o to, co wytłuściłeś, czyli ludobójstwo rozumiane w sposób właściwy do tego wątku. Chciałem jednak zaznaczyć, że relatywnie sporo więcej ich przeżyło przez emigrację umożliwioną im przez gen. Andersa, wszak byli nadal obywatelami IIRP. Jednak skażenie nacjonalizmem integralnym pozostało i dziś odżywa w dużej mierze dzięki nim i ich spadkobiercom, posiadającym znaczne wpływy. Jako moderatorzy kierują i wspierają działania w stylu âUkraina ponad wszystko, ponad wszystkichâ nie oglądając się na ofiary. Stąd uważam, że jakiekolwiek powiązania mentalne z tym, co znamy ze wspólnej historii powinny wyczulać, zapalać czerwoną lampkę nie tylko wśród zwykłych ludzi, jakimi tu jesteśmy, ale u naszych włodarzy. Zaistniała sytuacja obrazuje brak ich wyczucia. Jeszcze raz dziękuję za wiążącą odpowiedź. Ostatnio edytowane przez ATomek : 06.04.2023 o 00:28 Powód: sprostowanie stanowiska |
|
|
|