16.03.2022, 21:16 | #651 |
|
|
16.03.2022, 21:59 | #652 |
|
|
16.03.2022, 22:08 | #653 |
Ja do tej pory Motorexa brałem w ktmsklep czyli tam gdzie też zostawiałem sprzęt na przeglądy gwarancyjne. EXC-ka kupiłem "z motulem" i w zasadzie nie mam powodu aby zmieniać na coś innego, bo sprzęt ładnie chodzi i znam historię. Lokalni upalacze MX też tego Motula leją i polecają.....
Posprawdzałem ceny i Motul wychodzi mi korzystniej finansowo niż Motorex. Na 4 litrach 50zł (plus kw) - czyli żaden interes. |
|
16.03.2022, 23:10 | #654 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
Osobiście spróbowałem shella a tak poza tym to valvo w autach albo liqui w motorkach |
|
17.03.2022, 07:40 | #655 |
Zakonserwowany
|
Pewnie większość kupuje w dobrej wierze będąc przekonanym że w puszce jest to co powinno być.
17.03.2022, 09:58 | #656 |
Adagiio ma pełną rację. Pracując w dużej hurtowni motoryzacyjnej w tym kraju mieliśmy gorszą cenę u producenta na większość olei niż były sprzedawane na allegro/olx i innych portalach. Oleje, filtry są jednymi z najbardziej podrabianych rzeczy.
Raz z doświadczenia mogę powiedzieć, że hurtownia kupiła kontener podrabianych filtrów Mann! Oczywiście całość poszła w kosz i nie była wprowadzona w rynek. Mój były szef miał bardzo dobre podejście do rynku. Ja mam swój zaufany sklep i wiem, że tanio nie jest ale przynajmniej jestem pewny co do towaru, który sprzedają bo biorą od mojego poprzedniego pracodawcy. |
|
17.03.2022, 10:40 | #657 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
Ja miałem ostatnio dziwny przypadek - do GSa kupiłem filtr Mann. Mechanik mówił że nie mógł go wkręcić, że gwint coś nie teges. Hiflo wkręcił się bez problemu. Jak się przyjrzałem to gwint w tym mannie wyglądał jak po pierwszym z trzech gwintowników, nie miało prawa się to wkręcić poprawnie. Czy podróba, czy błąd technologiczny - nie wiem. Ale pierwszy taki przypadek w życiu miałem. Olej Shella kupiłem w bdb cenie w sklepie oficjalnym Shella na allegro (orientujecie się jak to działają te oficjalne sklepy na allegro? To godne zaufania?), to co odnotowałem to że cała partia jest Italiańska i jest to jakiś import z IT... miałem jakieś wątpliwości ale wlałem. |
|
17.03.2022, 11:11 | #658 |
Gość
Online: 0
|
Też kupuje tylko od autoryzowanych importerów i na razie nie mam powodów by to zmieniać. Jest drożej ale jakoś spokojniej się czuje, no i oględziny wałków i bebechów przy regulacji zaworów to potwierdzają. Miałem przyjemność oglądać wałeczki przy takim samym Moto i przebiegu tyle że na motulu i serio nie wyglądało to dobrze, a raczej mój styl jazdy jest dużo bardziej agresywny niż właściciela drugiego moto
|
17.03.2022, 11:13 | #659 |
Co do hurtowni to Hart z siedzibą centrali w Opolu. Nie mają detalu tylko sprzedaż dla firm.
Co do mojego sklepu to lokalny sklep w Lublińcu, który się tam zaopatruje. |
|
19.03.2022, 21:49 | #660 |
Gość
Online: 0
|
Trochę się zeszło ale dziś wreszcie miałem czas by dokończyć serwis przed sezonowy
Teraz tylko pogoda niech dopisuje by kilometry nabijać IMG_20220319_172714.jpg |
|
|