Wczoraj, 00:42 | #681 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 8 godz 19 min 44 s
|
korzystając z okazji zapytam znawców. może ktoś coś podpowie.
motocykl wyrwałem mega swieżynkę .. 4800 km przebiegu.. niestety trochę zastana, więc było sporo czyszczenia gaźników. Wywaliłem pompę, wywaliłem szwajcarskie urządzono na wysokości, wsadziłem nowe króćce, wyczyściłem gaźnik (był tak zaklejony że się.iglica nie podnosiła w podciśnieniowym) i obecnie pali i chodzi bardzo ładnie.. ale powyżej 4 tys km. się dławi i nie jedzie, macie jakieś pomysły..? paliwa nie dostaje?
Wczoraj, 00:57 | #682 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 1 tydzień 1 dzień 12 godz 17 min 25 s
|
Ex, za stare graty się wziąłeś? Nie chodzi iglica w drugim gaźniku. O ile pamiętam, właśnie ten drugi gaźnik pracuje od 4 tys . Albo membrana, albo podciśnienie, albo zablokowana iglica.
Wczoraj, 01:03 | #683 |
Ale bez pompy jest teraz w ogóle?
Jeśli to paliwo - przy pełnym zbiorniku powinno być lepiej. |
|
Wczoraj, 07:38 | #684 |
Zakonserwowany
|
Z jakiego powodu wywaliłeś pompę paliwa, nie robiła, membrany dziurawe ?
Podłącz zasilanie z pompą, nawet elektryczny perkins za kilkadziesiąt złotych wystarczy na próbę i wszystko będzie jasne . Po mojemu to moto nie będzie chodziło poprawnie bez pompy, podobnie zresztą jak Africa . Powodzenia.
Wczoraj, 10:10 | #685 |
powinno chodzić bez pompy.
być może masz nieprawidłowo zsychronizowane te gaźniki. tak wiem - jeden zylinder, jaka synchronizacja... a jednak. tam gdzie nie jedzie powinna zacząc dawać druga gardziel. tu szukaj. jak Adaś pisze - bez pompy jeśli jest paliwo powyżej gażników będzie chodzić ok.
Wczoraj, 12:31 | #686 |
Zakonserwowany
|
Moja bez pompy nie robiła, tyle wiem .
Wczoraj, 12:42 | #687 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 8 godz 19 min 44 s
|
Spece piszą że chodzi bez pompy, prawie cały bak schodzi, wywaliłem aby welimonować, przyszłe problemy, parę osób obeznanych mi mówiło iż pompa lubi je robic, ale macie rację podepnę o zobaczymy
Wczoraj, 13:15 | #688 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 dzień 14 godz 15 min 8 s
|
Nigdy nie miałem problemu z pompą w "polskiej" i "ukraińskiej" tenerce. Co najwyżej zdarzał się problem z odpaleniem po długim postoju. Jedni dmuchali w korek, ja miałem ręczną pompkę. Zawsze odpalała.
Wczoraj, 13:31 | #689 |
nobo pompa tam jest tak samo jak w afryce czy NTV czy KTM640Adv jedynie by wycyckać to co zostaje w kieszeniach poza zasięgiem grawitacji IMVHO.
jak nie idzie na grawitacji i zalana pod korek to jeszcze obczaj ile tam szczy przez ten kranik/wężyk. Jak leci jak u pacjenta oddziału urologicznego to może nie wydać. nie wiem jak myłeś te gaźniki - ja z wieloma Yamahami nie miałem do czynienia ale przeszło przez moje ręce parę VMaxów i dojscie do dysz tamże oraz sam ich rozmiar był naprawdę mikroskopijny. Może wciąż jakiś kanał jest zasyfiony - choć te kanały i dysze o które chodzi teraz na pewno mają słuszny przekrój. obczaj to synchro. jak nie poskładane dobrze to może się rozjeżdżać. zresztą - nawet jak poskładane tak jak było = wcale nie znaczy, że dobrze można się naciąć
Wczoraj, 13:34 | #690 |
Miasto: Kraków
Motocykl: Yamaha ttr600 Bmw gs1150 Tenere 700 Bmw Gs1200LC Adv
Online: 2 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 16 min 14 s
|
Synchro polega na tym ze podcisnieniowa ma zaczynac dzialac jak mechaniczna jest otwarta 7 mm.
Dobrze jest sie posilkowac np wiertlem fi7 |
|
|