23.04.2012, 12:31 | #61 |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 51 min 11 s
|
W stolicy sa tylko...problem z autoryzacja transakcji... Visa ma sie troche lepiej....
|
23.04.2012, 14:52 | #62 |
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
Ktoś wie gdzie są chłopcy? Jakoś zniknęli z radaru. Plastik to najlepiej schować na południu maroka. Jakaś stacja jest przed nowakszut, ale faktycznie jest posucha. W N jest sporo kantorow w centrum, ale tylko do czwartku. Potem ew suk
23.04.2012, 15:57 | #63 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
dzieki za troske
my juz w stolicy mauretani jechalo sie dobrze.ja mialem jakiegos smiecia w gazniku,wiec jak roman gotowal obiad to ja szybko usunalem usterke przez maroko oczywiscie bardzo wialo od oceanu kilka zdjec z trasy ale jakos zawsze udawalo nam sie znalesc nocleg w 4 scianach spalismy kolo ayoune w opuszczonych barakach wojskowych , kolejny nocleg w jakies stacji przepompowni. mamy fajne zdjecia ale teraz nie mam jak wrzucic granica ok roman zgubil gdzies dokument celny na moto ale po godzinie wyjasnien i czekania wypuscili nas z maroka moze dlatego ze bylismy ostatnimi klientami na granicy i juz ja zamykali jeszcze w maroku ja zmienilem opony ze starych zajechanych szosowek na nowe zalozylem tez nowa detke bardzo gruba 4 mm na tyl przy tankowaniu na granicy detka pekla wzdluz i nadawala sie tylko do wywalenia pierwszy raz mialem taki przypadek wiec teraz jade na standardowej detce na tyl i nie mam zapasu latek za to duzo i mam nadzieje ze nie beda potrzebne w razie W chyba bede musial zalozyc na tyl detke 21? na granicy udalo nam sie zaplacic 10€ za dwa moto a nie za jeden kurs wymiany byl bandycki wiec zatankowani do pelna pojechalismy dalej pierwszy nocleg w mauretani w domku zrobionym ze skrzynek po pomaranczach do stolicy dojechalismy na jednym baku paliwa cala droga to ladny asfalt przystanki tylko w cieniu zgadnijcie z czego mam stolik w nawakszot pierwszy od kilku dni prysznic , nocleg w oberzy sahara dzisiaj rano zlozylismy podania o wizy do mali $22 o 15 mamy odbierac i w droge kase zmienilismy po godzinie szukania dobrego kursu bo wszedzie namdawali za dolara max 250-270 ostatecznie wymienilismy po 285 paliwo benzyna jest na kilku stacjach ale na wiekszosci benzyny brak cena 407 za litr czyli ok 4,5 zl a jak bedzie dalej to zobaczymy ja mam zasieg na baku 450 km tutaj juz w dzien goraco ok 35 w cieniu tulko ze po drodze cienia nie ma zaczely sie juz komary wiec lykamy malarone do bamako mamy 1600 km wiec za 3 dni moze tambedziemy
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos super miejsce i cudowni ludzie www.misja-kamerun.pl Ostatnio edytowane przez Mirmil : 28.04.2012 o 03:43 |
23.04.2012, 17:15 | #64 |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 51 min 11 s
|
Pytajcie o benzynke pomimo ze nie ma jej na stacji. Czasem maja ja z baniaka . Raz placilismy az 700 za litr... Lepiej skombinuj jakis baniak na zapas. W nocy nie pozwolą wam jechac.
|
25.04.2012, 15:38 | #65 |
Motocykl: RD03
Online: 1 tydzień 6 dni 3 godz 21 min 39 s
|
to będą mieć jeszcze cieplej
nie dość że dalej na południe, to dalej w głąb kontynentu |
25.04.2012, 15:45 | #66 |
Motocykl: RD07
Przebieg: mały
Online: 4 tygodni 18 godz 22 min 53 s
|
|
26.04.2012, 00:04 | #67 |
Online: 24 min 9 s
|
Hey Roman (Cabaço) and Mirmil , I am here to wish very good trip, send us news, photos etc ...
FOX - ADV Rider |
27.04.2012, 16:01 | #68 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
dotarlismy wczoraj do Bamako.
Goraco niesamowite. Przez Mauretanie jechalo sie bez problemow. Z tym kryzysem na benzyne to nam sie udalo bo najwiecej co placilismy to 415 uugija za litr. Chceckpontow w calej Mauretani od pierona.Ale zatrzymywalismy sie tylko na nich jak chcielismy odpoczac albo cos zjesc. Granica mauret /mali bez problemow. Chcieli jakis oplat za wyjazd i wjazd ale oczywiscie wykpilismy ich i nic nie placilismy. Teraz siedzimy w Bamako w Sleeping Camel i odpoczywamy.Ale co to za odpoczynek jak w dzien w cieniu jest 40 stopni i duza wilgotnosc powietrza. Wczoraj od reki zalatwilismy wize do Burkina Fasso a dzisiaj zlozylismy podania o wize do Nigerii za jedyne 165$ Dobra, teraz plusy wizyty w Mali. 6 mango za dolara wiecej plusow nie znam jestesmy jedynymi turystami w hostelu nikt tu chwilowo nie przylezdza bo wszyscy boja sie zamieszek ta,chyba komarow i goraca bo nic innego tu nie ma
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos super miejsce i cudowni ludzie www.misja-kamerun.pl Ostatnio edytowane przez Mirmil : 27.04.2012 o 20:44 |
27.04.2012, 18:48 | #69 | |
Online: 1 tydzień 6 dni 3 godz 21 min 39 s
|
Cytat:
A tak swoją droga to ja bym na waszym miejscu podgonił - bo chyba gdzieś w czerwcu zaczyna się pora deszczowa w Burkina i niżej - więc może być "fajnie" A co do kosztów to zauważyłem że wizy załatwiane w ambasadach w europie są tańsze lub w tych samych cenach niż na granicach czy gdzieś po drodze |
|
27.04.2012, 20:05 | #70 |
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
Pora deszczowa to za zwyczaj na pocz lipca, ale w burkina w czerwcu widzialem juz pier wsze rzeki. Czerwiec to taki miesiac dla tyrystow idiotow, dla tego jestescie sami. Do temperatur mozna przywyknac z czasem, dalej na wschod mialem 10 st wiecej i tez sie dalo. Na poludniu bedziecie mazyc o sahelu jak wam wilgotnosc podskoczy i zaczna rosnac grzybki . Ciesze sie ze zyjecie i zazdroszcze wam, mimo upalu. W Bamako macie jeszcze zimne piwo i cole, korzystajcie - potem moze byc roznie. Zadzwoncie moze do Gastona, to wam cos pokaze, jesli jest uchwytny. Zycze dobrej przygody!