![]() |
#61 | |
![]() |
![]() Cytat:
M
![]() |
![]() |
#62 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Piaseczno
Motocykl: CRF 1000 A
Przebieg: 50000
![]() Online: 6 dni 7 godz 6 min 26 s
|
![]()
Dzięki, to chyba wybiorę scootoiler esystem, czy to prawda że do niego można lać tylko dedykowany olej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
![]() |
![]()
Instrukcja prawdę Ci powie.
Jest wiele tańszych rozwiązań z jakimkolwiek olejem przekladniowym ale jak ma być z pompa i Scott to trudno. M
![]() |
#64 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Wrocław
Motocykl: Tenere 700
Przebieg: 81000
![]() Online: 2 tygodni 9 godz 51 min 55 s
|
![]()
Używam Lubrixa od 2-3 lat, działa tak jak powinien. Zawór jest duży ale w Afryce jest sporo miejsca
![]()
![]() |
#65 |
![]() |
![]()
w NAT jest dużo miejsca na ten zawór
![]() m
![]() |
#66 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Wrocław
Motocykl: Tenere 700
Przebieg: 81000
![]() Online: 2 tygodni 9 godz 51 min 55 s
|
![]()
Mój błąd, miałem na myśli rd07...
![]() |
#67 |
![]() |
![]()
jest mi nieco niezręcznie pisać w tym wątku ale te wielkie zawory lovato brałem setkami od lubriksy
![]() ja w międzyczasie zacząłem dostawać od ludzi feedback, że do dooopy, że z instalacji gazowej zawór i nieprofi... no i co ważniejsze w paru przypadkach po prostu nie dało się tego założyć bo nie było miejsca. w takim F800GS, XT660Z jest naprawdę MEGA ciasno i dlatego opracowałem swój własny malutki zawór. jest coraz więcej motocykli projektowanych na kompie /w zasadzie tylko takie/ i projektant może sobie policzyć co zrobić zby zostało 5mm między owiewką a detalami pod nią i nic go nie obchodzą przyszłe akcesoria. stopień oplasticzenia współczesnych jednośladów jest znaczny i ciężko się to ściąga a jeszcze ciężej zakłada, w czym chyba przoduje mój NCek... niech go szlag. m
![]() |
#68 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Zgierz
Motocykl: była AT jest TA
Przebieg: rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 19 godz 13 min 45 s
|
![]()
https://pl.aliexpress.com/item/a-cuc...beb54475c44-45
Zamontowałem oliwiarkę Chińską Cobrę (link powyżej), pierwsze spostrzeżenie - kapie olej na postoju. Zastosowałem olej od Scotoilera, naczynko mam lekko pochylone i nie mogę go napełnić na 100% (czyli jest trochę powietrza pod pokrywą). Co może być powodem kapania, czy ktoś używa ten produkt i ma podobny problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Miasto: Łomżewo
Motocykl: AT-NAT
Przebieg: 80000
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 17 godz 53 min 42 s
|
![]()
Mam orginał i nie kapie,
Chinczyki tez mam ale jeszcze nie montowalem, nalewasz olej zgod ie z instrukcją? Polecam troche polatac i sie powinno ulozyc. Ja na poczatku tez mialem problem ze smarowaniem ale po kilkuset km wszystko soe ulozylo.
![]() |
#70 |
![]() |
![]()
A czemu olej od Scottoilera? Wedlug mnie jest za rzadki. Wedlug instrukcji ma być przekładniowy.
Na postoju nigdy nie powinno kapać, jedynie w 2 przypadkach u mnie to występowalo 1. Temp 5 stopni i poniżej, wtedy olej gęstnieje i te 3 minuty okazuje sie 20 minutami 2. Postój motocykla w słońcu, od tego nagrzewa sie obudowa olejarki, a ze jest metalowa to i olej sie robo ciepły, zwiększając objętość, zawsze wtedy mam 2 krople na ziemi |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
scottoiler | lukiz | Wszystko dla Afryki | 35 | 18.04.2015 18:05 |
Scottoiler - problem | mihoo | Rama, zawieszenia, napęd | 4 | 08.05.2013 19:41 |