![]() |
#61 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 5 godz 28 min 23 s
|
![]()
Też dostałem to poleconym. ... jak odbierałem list z poczty to mi kamień z serca spadł jak zobaczyłem, że to Honda.
Miałem pietra że to mandat za ten numer co ostatnio odwinąłem na skrzyżowaniu Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 17 godz 44 min 31 s
|
![]()
Problem dotyczy także innych modeli, znalezione na fb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2013
Miasto: Piotrków Tryb
Motocykl: CRF 1100 ATAS
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 16 godz 13 min 0
|
![]()
Byłem, zaktualizowałem zgodnie z zaleceniem, żadnej różnicy nie widzę. Jeździ jak jeździła.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 23 min 8 s
|
![]()
a mi wczoraj wywaliła błąd silnika w piachach.. i odcinało moc... nie wiem czy miało to jakiś.związek z aktualizacją.tego samego dnia.. ale efekt był jak na trakcji.. mimo i.trakcja i wheele była na zero
![]() ![]()
![]() |
#65 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: Ruda Śląska
Motocykl: CRF 1100
![]() Online: 4 dni 2 godz 6 min 15 s
|
![]()
a to nie od ABS tak świruje?
pozdrawiam Marcin Jan
![]() |
#66 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 9 min 5 s
|
![]()
mogliby zaktualizować tryb D, jak już chcą się czymś konkretnym zająć bo to jest jedyna funkcja całkowicie nie do użytku.
Odnośnie czasami występujących szarpnięć np. przy dojeżdżaniu do świateł/ronda itp... gdy schodzimy do 1 biegu. Szarpania te nie występują zawsze. Moim zdanie to nie problem skrzyni a równości pracy silnika przy b.niskich obrotach. aby dalej rozbić to na atomy to owa nierównomierność nie występuje zawsze i nasuwa się pytanie więc kiedy. Problem leży w ustaleniu położenia przepustnicy które to położenie właśnie oznacza wolne obroty. Dla przykłądu: Sterownik ustalił jako wolne położenie przepustnicy na 7 stopni. Od tego momentu gdy hamujemy silnikiem to płożenie jest stałe (podobnie jak regulacja stopką w starych układach wtryskowych) ale to ustawienie jest prawidłowe dla określonych warunków tj. temperatura zewnętrzna, ciśnienia atmosferyczne i wszystko co wpływa na obroty biegu jałowego. Sterownik określa to płożenie gdy silnik pracuje bez obciążania na biegu jałowym i robi to za każdym razem gdy są ku temu warunki inaczej pisząc zawswze gdy zejdziemy do wolnych obrotów. Gdzie zatem leży problem? jeżeli jeździmy w różnych warunkach temperatury /obiążenia/ ciśnienia (np. w górach) to dopóki nie zejdziemy do wolnych obrotów sterownik zawsze korzysta z ostatniego ustawienia no i tutaj leży problem bo to ostatnie ustawienie może już dawno być nie aktualne. Często mam z tym problem gdy jeżdżę w górach a warunki się zmieniają jak w kalejdoskopie, wówczas celowo zatrzymuję się na chwilę aby silnik pracował na chwilkę wolnych obrotach i cały układ się skorygował. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
|
![]()
zgadzam się że tryb D jest do aktualizacji. Aczkolwiek mniemam że ten tryb to zasługa norm. I tylko na tym trybie są spełniane.
pozdrawiam Marcin Jan
![]() |
#68 | |
Miasto: Bytom
Motocykl: CRF1100D
![]() Online: 4 godz 52 min 19 s
|
![]()
Byłem dziś wykonać kampanię przywoławczą.
Odniosę się do tego, o czym pisał wcześniej kolega: Cytat:
Tak na szybko co zauważyłem po przejechaniu 70 km: - lepsze działanie tabletu tzn. google maps (android auto) wreszcie mi nie wariuje i podczas sugerowania przez mapy szybszej drogi w końcu mogę kliknąć przyciskiem na kierownicy "zaakceptuj" albo "odrzuć" i to działa, wcześniej mi to nie działało - skrzynia lepiej redukuje tzn. nie ma szarpnięć na 1 i 2 biegu przy redukcji, aczkolwiek nie wiem czy pomógł tutaj update, czy to, że poprosiłem o zresetowanie dct Zdjęcie przed i po update. Ostatnio edytowane przez gawmich : 11.10.2022 o 23:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
|
![]()
skoro masz tą samą wersję softu w tablecie to ciekawe dlaczego ci googiel lepiej chodzi.
pozdrawiam Marcin Jan
![]() |
#70 |
CRF 1100 ATAS
Miasto: Kraków i okolice
Motocykl: CRF 1100 ATAS
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 20 godz 47 s
|
![]()
Wczoraj i ja dostałem nową wersję (manual). Gość z serwisu mówił, ze to tylko poprawka odnośnie wtrysku, a dla DCT to jest zupełnie oddzielny temat i inna poprawka. Tablet siłą rzeczy, to też odrębna zupełnie para kaloszy.
Zmian w zachowaniu moto nie stwierdzam. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wymiana klocków hamulcowych CRF 1100 - manual | Bartek74 | Hamulce, kola, opony | 8 | 07.09.2022 23:05 |