|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.04.2012, 11:55 | #61 |
Amator podwórkowy
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 2 godz 40 min 45 s
|
Hej. Zjechałem już z trasy, a w przyszłym tygodniu mam urlop więc zapowiadam się z wizytą. Wcześniej zadzwonię oczywiście. Do przyszłego weekendu się nie ogarniesz z całością. Jest kapitalna impreza forumowa w Kłodzku.
14.04.2012, 13:29 | #62 | |
wolny strzelec
|
Ciezko mi powiedziec-tu musza sie wypowiedziec spece.Ja wiem ze gdyby nie podlaczone kable z auta-wyswiechtalbym akku i z zapalenia nici.W tym przypadku zapalenie Afryki bylo nadrzedne :-)
PS-podlaczylem pod Akku z AT a nie bezposrednio pod kable-wiec mysle ze akku to jakos amortyzowal (wiekszy amperaz) Cytat:
Browar "Tyskie","Zywiec","Zubr" i bracia zapraszaja :-) |
|
29.04.2012, 12:41 | #63 |
wolny strzelec
|
To znow ja.
POMOCY!! Dzis pierwszy raz wyjechalem na dluzsza trase niz dookola garazu. W sumie 50 km.I to terz problem.Afryczka nie ma mocy!!! Zapalila na raz.Chocke u mnie sie zwiesil-wiec kiedy sie nagrzla to znow wyregulowalem na 1200.Wsiadlem i pojechalem.1,2,3 i tyle-brak powera.Kiedy dodam gazu-muli go. Na luzie-moge sobie gazowac-idzie bez problemu do konca,ale kiedy wrzuce bieg i jade-brak mu mocy. Pisze tak na szybko-bede zaraz sprawdzal na forum,ale podejzewam gaznik. Kiedy gazuje na luzie-strzela czasami z tlumika. Macie moze jakies pomysl-gdzie luknac |
29.04.2012, 13:06 | #64 |
Miasto: Kuźnica Kiedrzyńska /Czestochowa
Motocykl: ADV 990, SXF 250
Online: 4 tygodni 1 dzień 2 godz 49 min 49 s
|
Regulacja zaworów i synchronizacja gaźników w pierwszej kolejności...
29.04.2012, 15:19 | #65 |
wolny strzelec
|
Cokolwiek to jest-musze powiedziec-Uwielbiam JA!!!!
W drodze do domu-"zachaczylem" o opuszczona zwirownie i jechalem troche przez las. To jest to!!Potrzebuje tylko wiecej MOCY!! Czy dla malo doswiadczonego (ale chetnego i uczacego sie szybko) posiadacze XRV-ciezko bedzie ustawic zawory i zsynchronizowac gazniki na podstawie wskazowek z sieci (np.Afripedia)? Ostatnio edytowane przez Dzieju : 21.05.2012 o 08:29 |
29.04.2012, 18:41 | #66 |
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 26 min 16 s
|
Prawdopodobnie nie, natomiast może być ciężko, jesli ów posiadacz xrv będzie to robił np z zawiązanymi oczami bądź używając tylko jednej ręki, może być ciężko jżeli użytkownik xrv podczas wykonywania tycz czynności będzie obciążony np 100 kilową sztangą lub w tym czasie odbywał stosunek np seksualny.
Ostatnio edytowane przez Cibor klv : 29.04.2012 o 18:46 |
29.04.2012, 18:56 | #67 | |
wolny strzelec
|
Cytat:
A orientuje sie ktos gdzie w Lubuskiem moglbym przeprowadzic z kims (jak najchetniej sie czegos naucze) lub u kogos kompletna renowacje gaznika? Ostatnio edytowane przez Dzieju : 21.05.2012 o 08:29 |
|
29.04.2012, 20:52 | #68 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07a
Przebieg: rosnie
Online: 2 tygodni 2 dni 5 min 40 s
|
betu, widać, że Afra trochę jest zastana. Nie szkoda Ci czasu na znęcanie się nad nią i jazdę w takim stanie? Weź się w garść, ściągnij wszystkie plastiki, bak, airboxa, gaźniki. Porozłączaj wszystkie kostki w instalacji, wyczyść zobacz czy coś gdzieś nie jest przypalone. Wymień kable WN, fajki, świece. Rozbierz pompę paliwa, sprawdź styki, wymień filtr paliwa. Gaźniki wyczyść albo oddaj do czyszczenia, napraw ssanie i regulacje zrób. Wyreguluj zaworki. Zmień olej i filtr. Sprawdź stan zacisków, chociaż wyczyść i zmień plyn. Wstaw nawy filtr powietrza i
29.04.2012, 22:19 | #69 |
wolny strzelec
|
Badiss,80 % z tego co napisales mam juz za soba.We wtorek wymieniam lancuch.Zostaje mi tylko regulacja tego gaznika.Oczywiscie nie wymianialem oleju w lagach itp,ale podstawowe czynosci juz gotowe.
Chcialem w sumie rozebrac ja do golego i skladac z czasem,ale jednak za rada kolegow-rozruszam ja i zobacze co chodzi,a co nie. W zime bedzie duzo czasu dopiescic wszystko na blysk. Jak juz dostane sie do garazu-i wiem ze bede mial aolna reke-sciagne bak-i lukne do gaznika.Przyszedl mi taki pomysl,ze moze krocce nie soedza jak trzeba-moze dostaje lewe powietrze,a moze rzeczywiscie podjechac do serwisu i dac chlopakom zarobic-ale wtedy beda wyregulowane zawory i gaznik jak nowka. Mam moze dosc dziwne pytanie.Jako ze i tak bede jutro wymienial lancuch-troche pobede sam na sam z AT,ale... Postawilem AT na nozkach,odpalilem i ccialem zobaczyc co sie dzieje z lancuchem w trakcie jazdy-bo juz co nie co wisi na dole. Wrzucilem 1 i nawet nie puscilem sprzegla,a kolo z tylu bylo w ruchu jak w automatach. Dalem na 2 i 3 i kolo sie krecilo-czy to jest normalne Czy mam cos ze sprzeglem Ostatnio edytowane przez Dzieju : 21.05.2012 o 08:32 |
30.04.2012, 21:54 | #70 |
majsterkowicz amator
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
-=TyMoN=- _______________________________________ Moje spalanie: Mój kanał YouTube Moja "TwarzoKsiążka" Ostatnio edytowane przez Tymon : 30.04.2012 o 22:14 Powód: Edit: |