|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
07.08.2008, 09:03 | #62 |
Miasto: Wałbrzych
Motocykl: RD04
Przebieg: 99999
Galeria: Zdjęcia
Online: 18 godz 1 min 33 s
|
Nie nie, nie kupie se co chce bo sie obrazisz :P Kupie to co mi tu polecacie, wszystko wezme pod uwage.
Przede wszystkim mam zamiar wydac nie wiecej niz 800zl takze napewno nie kupię super nowosci z dolnej półki bo to moze sie okazac tandeta... i chyba mądre tu bylo stwierdzenie ze lepiej kupic starą technologie w dobrym wykonaniu niz nową technologie w najuboższej wersji Martwi mnie jeszcze fakt że kamery na miniDV pobierają wiecej prądu - jak długo trzyma aku w takiej kamerce na DV a jak dlugo na SD ?
07.08.2008, 09:55 | #63 |
:O
Miasto: warszawa
Motocykl: RD07
Przebieg: 38000
Online: 6 dni 21 godz 22 s
|
no, zaczynsz mądrze kombinować baterię firmową z jaką nabywasz kamerę możesz od razu w sklepie wywalić do kosza. są najmniejszej pojemności i marnej jakości. mi padła po drugim ładowaniu. i tu właśnie pojawia się następny plus - na rynku jest bardzo dużo zamienników akumulatorów w różnych cenach do popularnych, starszych modeli. ja kupiłem se za kilkadziesiąt zł akumulator na kilka godzin filmowania oczywiście jak używasz ekranu lcd zamiast wizjera i ciągle bawisz się zumem, przeijasz taśmę itp to zużycie prądu wzrasta. normalnie jak się używa statycznie kamery to mi na tygodniowy wyjazd spoko starcza 1 aku z zapasem
www.klanol.neostrada.pl parę filmikóf z wypraw robionych mojom kamerką :P |
07.08.2008, 15:16 | #64 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD07a
Online: 20 godz 54 min 14 s
|
Kolesiowi ostatnio udało się kupić miniDV za jakieś 3 stówki. Myślał że będzie tylko na sezon ale mile się zoskoczył. Jeśli nie chcesz dużo wydać, to spróbuj poszukać jakąś okazję na te nieszczęsne kasetki, do tego dokupisz dotatkową baterię i sprawa załatwiona. Kasety mają swoje wady (nieporęczne to, duże zużycie prądu i samo zgrywanie nie jest rewelacyjne), ale mają swój atut- cena. Nie ma powodów żeby narzekać na jakość, bo jest naprwdę ok. Zależy jak bardzo chcesz zaszaleć;]
07.08.2008, 17:16 | #65 | |
Motocykl: RD07a
Przebieg: 43k+
Online: 3 tygodni 3 godz 22 min 21 s
|
Cytat:
Za sensowne pieniadze niezawodny sprzet, z przyzwoita optyka (!) dajacy material, ktory potem latwo potniesz na kompie i spakujesz sobie do takiego formatu jaki bedzie Ci odpowiadal - tylko miniDV. [dopracowana technologia, dostepnosc i niski kosz nosnika, umiarkowany koszt serwisowania sprzetu, dostepnosc sprzetu i akcesoriow z drugiej reki, etc. etc.] Uwaga! "Tanie" marki maja "plastikowe" soczewki w obiektywach, co w trudniejszych warunkach daje niefajne efekty ! Wszelkie potrzebne programy do sciagania z tasmy, dzielenia na sceny, analizy, efektow, fitrow, rekodowania, itd, itd. dostepne sa w sieci, jakosci nie gorszej niz pakiety za tysiace $$$, za darmo (wlacznie z analizatorami sygnalu!) [np.: VirtualDub + pluginy, Avisync, DVRack, ...., ostatecznie MovieMaker ] Komp najlepiej zeby mial ponad 1G RAMu, i szybko krecacy dysk, wolny procek daje dluzszy czas obrobki jednej ramki, ale brak ramu albo wolny dysk powoduje walenie sie programu Do zastosowania, o ktorym mowisz polecalbym jakiegos malego handycama (sony) albo podobny canon, jvc, panasonic. Masz ogromna oferte nakladek szerokokatnych lub tele, filtrow itd. Moim zdaniem koniecznie powinienes zainwestowac w szczelne opakowanie. Cos jak sport-pack sonyego albo kondon ewa-marine, dla ochrony przed kurzem, blotem i deszczem. Dodatkowo mozesz slifmowac rybke albo kolezanki w kapieli http://www.ricardo.ch/accdb/viewitem...Nr=0&PageNum=1
"Don't cry because it's over. Smile because it happened." Dr Seuss Ostatnio edytowane przez samul : 07.08.2008 o 17:21 |
|
13.08.2008, 00:16 | #66 | |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 49 min 59 s
|
Cytat:
Celowo całość przytaczam jako cytat. Wrócił Pałeł i mamy test
13.08.2008, 00:23 | #67 |
gsm: 512242193
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 s
|
e tam to tak na ten czas ja zadowolony jestem
bo mam to w oryginale bajer jednym słowem czekać za ramires zostanie przedstawicielem na europe |
18.08.2008, 20:23 | #68 |
Miasto: Wałbrzych
Motocykl: RD04
Przebieg: 99999
Online: 18 godz 1 min 33 s
|
No oki. w takim razie teraz konkret - co sądzicie o tej kamerze, czy warto:
http://www.megamarket.org.pl/product...ducts_id=37435
02.10.2008, 16:43 | #69 | |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 49 min 59 s
|
Zbiorowe zamówienie - im więcej tym taniej.
Cytat:
Ceny mają się tak: Zestaw podstawowy VholdR Kit zawierający: Kamera - wersja europejska (PAL) 1GB Kingston MicroSD Oprogramowanie do obróbki materiału video Mocowanie na płaskie powierzchnie (do kasku tez to sie nadaje w zupelnosci). Kabelek USB Adapter SD Bateria litowo polimerowa i jakas ksiazka z instrukcją obsługi. cena: 899zl + 20zl przesyłka lub Ultimate VholdR kit, który zawiera dodatkowo ponad to co zestaw powyżej: 2GB karta pamieci (czyli w zestawie jest 1GB i 2GB karty) bateria x 2 (w tym zestawie są dwie baterie) Ładowarka ścienna do baterii cena: 1250zl + 20zl przesyłka. Na wszystko jeśli potrzeba jest faktura/rachunek jakby co. Gwarancja na sprzęt jest 6 miesięcy. Mozna tanio kupic baterie - zamienniki z Nokii za 30-40zl sztuka i mamy mnóstwo czasu na kręcenie, karty też nie są specjalnie drogie. To są ceny przy założeniu, że zamawiam 3 sztuki. (2 już są, a jestem pewnien, że ktoś jeszcze dojdzie). Jak będą 4 osoby to kolo 30-40zl sztuka taniej wyjdzie bo nie beda mi liczyli przesylki.
|