13.04.2012, 10:14 | #61 | |
Gość
Online: 0
|
Cytat:
To ostatnia szansa rehabilitacji w męskim gronie, kiedy kobitka na moto skoczy dla swego PM po piwo i miast zwykłego kartona, podloży mu pod kufel osobiście wydzierganą przez się serwetkę... No... Niestety wyszło szydło z wora i tak misternie plan knuty, legł w gruzach. Prawdziwy Mężczyzna to taki, który się daje swej lubej przekupić, godząc się, nazywając to kompromisem. Prawdziwy Mężczyzna lubi pobiadolić. Prawdziwa Kobieta, to taka, która wyręcza swojego Prawdziwego Mężczyznę w pracach domowych (malując mieszkanie, wieszając obraz, wymieniając uszczelkę w kranie), bo twierdzi, że ów, to wszystko sp... Postawie prezentowanej w przykładzie wyżej, nie potrafię oprzeć się (tym bardziej lubej). Dlatego kocham i cenię sobie moją Prawdziwą Kobietę ponad wszystko... No prawie. Lenko, jak zartowałaś z tym swetrem, to tnę się. On MUSI być pomarańczowy! Albo inny "wściekły", bo ja tak do końca kolorów nie ogarniam. Ten mój kolorem przypominał rzadką, silnie rozwolnioną kupę. Jeżeli Wać Pani gotowa wyzwania podjąć się, to odebrałbym wdzięczny 'towar" osobiście z początkiem maja. Idealnie pasowałby klimatem także do mej tekturowej walizki z metalowymi okuciami, która akuratnie będę miał przy sobie. To zagadnienie przeniósłbym na prywatne pole. Podałbym podstawowe wymiary itp, oraz sposób zadośćuczynienia, biorąc również pod uwagę Prawdziwego Mężczyznę, z którym Wać Pani tak dzielnie dzielisz życie. Pozdrawiam Amazonki i uciekam z tematu. |
|
13.04.2012, 10:17 | #62 |
Miasto: Polska poł.-wsch.
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 15 min 47 s
|
Przez Ciebie spóźniłam się do pracy! Dawaj na a wymiary - mam nadzieję,że potrafisz dobrą, krawiecką miarę zdjąć. Kolor będzie oczo....bny wedle życzenia. Postaram się z terminem zdążyć o ile odpowiednią przędzę na czas w swojej wsi dostanę. Jeżeli nie, to Servisco do domu dowiezie...
|
13.04.2012, 11:03 | #63 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 7 min 52 s
|
Rano powiedzieli w radiu, ze na jednej z dojazdówek do Wawy zapalił się samochód. Bywa. Życie.
Ale to co usłyszałem potem podniosło mi ciśnienie. Otóż jak samochód się zapalił (to, że jechała nim pani z dzieckiem to już szczegół) nikt nawet się nie zatrzymał... Ludzie jechali dalej śpiesząc się do pracy..... Komentarz zbędny
13.04.2012, 11:51 | #64 | |
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 9 min 57 s
|
Tak czułam, że włączenie się Elwooda do dyskusji nada jej nową jakość
Cytat:
Poza tym, taka kobitka, co to wieczory spędza przy dzierganiu szaliczków, zapewne w tle leci sobie jakieś "M jak miłość", ewentualnie Danielle Steel sobie poczyta - nie sądzisz, że dosyć ją to ogranicza? Może jeszcze niech nie pracuje, tylko dzieci wychowuje i w domu siedzi? Rezerwujesz dla mężczyzn ciekawszą stronę życia - poza domem, kontakty z ludźmi, podróże - a my mamy siedzieć w domu i czekać z obiadkiem? O nie - dziękuję bardzo. Elwood, ja złośliwa kobieta jestem - a kogo na Biesach prosiłeś o prezentację? Kobiety dziergające szaliczki, czy te, które były w Czeczenii czy Arizonie?
13.04.2012, 12:44 | #65 |
Gość
Online: 0
|
Jaguś,
to są tylko moje życzenia... Widzę kobietę spełniającą się w domu. To jest MÓJ obraz szczęścia. Nie mam nic przeciwko gejom, ale mdło mi się robi, kiedy legalizuje się takie związki, celem wychowywania wspólnie dzieci...Wspominam o tym, bo sukcesywnie burzymy naturalny porządek. Konopielka, to film, który wstrząsa jestestwem ale nie daje odpowiedzi. Podpowiada tylko, do czego może doprowadzić uporczywa obrona pozycji. Dlatego, o ile tego drugiego nie zaakceptuję, o tyle ograniczanie kobietom realizacji, nawet męskich pasji nie leży w mojej naturze i z gruntu zle jest. Zbyt cenię sobie swobodę (która, owszem, często graniczy z brakiem odpowiedzialności), by komuś jej bronić. Wolę zazdrościć! Rwałbym sobie włosy z głowy, gdybym miał taką Wilczycę za córkę. Rwałbym je wieczorami, wpatrzony w okno (czekając na jej powrót) i przeklinał dzień i siebie, w którym zgodziłem się na zakup jej moto. Rwałbym, bom sam szalony... I to jest drugie dno. Dobra. Robota czeka! Ostatnio edytowane przez Elwood : 14.04.2012 o 01:07 |
13.04.2012, 12:55 | #66 |
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 9 min 57 s
|
Może byś i rwał. Ale dnia następnego, nieco bardziej łysawy, z dumą byś kolegom przy piwku opowiadał: a wiecie, ta moja córa, to ona nawet gaźnik wyregulować potrafi!
Też do roboty muszę spadać. I to niestety-stety męskiej. Bo znów jeden kierownik-mężczyzna na budowie czeka na decyzję geotechnik-kobiety
13.04.2012, 14:41 | #67 |
Miasto: Gliwice
Motocykl: RD07
Przebieg: 59000
Online: 3 dni 2 godz 51 min 35 s
|
Następnym razem jak bedziesz miec podobną sytuacje zadzwon do mnie to podjade do lasu
|
13.04.2012, 15:51 | #68 |
|
|
13.04.2012, 20:21 | #69 |
Miasto: W-wa
Motocykl: BMW F 650 GS Dakar
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 10 min 30 s
|
Świat się zmienia i ludzie się zmieniają.
Obojętność wobec drugiego nie napawa optymizmem. Ale zawsze mi się wydawało, że tego typu obojętność jest bardziej odczuwalna w dużych miastach. Podróżując po Polsce odnoszę wrażenie, że w małych miejscowościach ludzie są jacyś tacy bardziej ludzcy i bardziej gotowi wesprzeć bliźniego w potrzebie.
"cztery kółka potrafią poruszyć ciało, ale dwa ruszają duszę" Ostatnio edytowane przez Ashanti : 16.04.2012 o 22:55 |
13.04.2012, 20:57 | #70 |
Administrator
|
Nie można się nie zgodzić z tym co pisze Ashanti.
Mat również zwrócił uwagę podanym przykładem że ludzie stają się dla siebie coraz bardziej obojetni a część nawet wrogo nastawionych. Dlatego jestem bardzo szęczęśliwy że mogłem rozpocząć oglądanie świata w latach 60tych kiedy to liczyły się inne wartości a nie tylko dziki galop ....... gdzie mało co się liczy. Każdy tamten rok jest więcej wart niż obecne trzy. Drogie panie, prawdziwych facetów jeszcze trochę zostało , trzeba tylko dłużej szukać Większość jest zarezerwowana....... chyba że rezerwację na chwilę się wstrzyma