|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.11.2012, 06:24 | #61 |
droga jest celem
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X70.000
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 34 min 0
|
Hej Misiek, podoba mi się Twój plan niezmiernie Jak czas i możliwości będą, to się chętnie przyłączę od okolic Wrocławia, a jakby czasu było bardziej mnogo, to i może od początku traski by mi się udało zacząć! Przystanek w Kostrzynie oraz Diverka i ekipę polecam zapoznać z tematem - dużo dobrego może wnieść ta znajomość
Będę bacznie się przyglądał, bo coś w kościach czuję, że to się może i cykliczne zrobić
RideNow! Ostatnio edytowane przez bliźniak : 26.11.2012 o 06:29 |
28.11.2012, 16:43 | #62 |
Amator podwórkowy
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 2 godz 40 min 45 s
|
Jako że zostałem wywołany do tablicy to się pojawiam. Jeśliby się zdarzyło że cała kawalkada zawita w naszych okolicach (Kostrzyn nad Odrą) w czasie weekendu, to mogę coś pokazać, poprowadzić tu i ówdzie, a i także ugościć. W środku tygodnia niestety odpadam. Miejsc godnych obejrzenia jest sporo. Zarówno pod względem historycznym jak i widokowym. Tras ze względu na trudność można ułożyć kilka. Nikt nie będzie się nudzić.
28.11.2012, 19:51 | #63 |
Łowcy z Łopola
Miasto: O! Pole...
Motocykl: Szwenduro
Online: 2 miesiące 2 tygodni 11 godz 18 min 31 s
|
Dzięki Diverek, postaram się tak rozplanować trasę żeby dotrzeć do ciebie w dzień wolny od pracy
|
28.11.2012, 22:06 | #64 |
gsm: 512242193
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 14 min 12 s
|
nieboczowy to wiocha straszna w sumie nie ma co oglądać ale za to jest gdzie pobrykać
mały wycinek da sie fajnie pojeździć będzie woda trochę szutrów i łupku a jak popada to i błoto da sie wsumie dojechac prawie do samego promu tego pierwszego bardzo blisko rzeki potem jest druga przeprawa promowa ale nigdy tam nie byłem wiec nie wiem czy istnieje ale znaki są widze je z DK45 wsumie jesli od atrakcji to jak lubicie bunkry to możecie zamiast chałupek zacząć od darkowic http://fortyfikacje.legnica.pl/darkowice.php sugerowałbym punkt zborny chałupki bo każdy trafi i dalej np bunkry trochę brzegiem i nocleg jeszcze przed promem w Sławikowie ci co maja dojechać z dalsza mogą być już wyrąbani jak juz sie potłuczecie troche to w kedzierzynie mozna sie wybrac garnek obejrzec http://www.garnek.pl/stopka/11857203/kedzierzyn-kozle potem można blachownie obejrzeć jak ktoś chętny przez opole to już ty najlepiej poprowadzisz a w rejonach Legnica-głogów polece zelazny most tez warto się udać
29.11.2012, 21:08 | #65 |
Motocykl: RD04
Online: 4 dni 2 godz 53 min 30 s
|
Ja też, ja też się z chęcią przyłączę Będę miała okazję zajrzeć w moje rodzinne kostrzyńskie okolice .
|
29.11.2012, 21:41 | #66 |
Ciśnienie rośnie ;)
Miasto: Opole
Motocykl: RD07a była... :(
Przebieg: 58000
Online: 2 tygodni 6 dni 13 godz 1 min 4 s
|
Oj już czuje, ze fajnie będzie jak się choć cześć ludzi dołączy to nad morze dojedziemy niezłą ekipą.
19.01.2013, 18:24 | #68 |
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
Pomysł zacny...
Z odrzańskich atrakcji we wrocławskich okolicach polecam wieżę widokową w Utracie (Kotowicach)... Leży ona na lewym brzegu Odry: http://goo.gl/maps/tNlrz Na googlach widać jej cień... Mierzy 40m ponad grunt... Fajny widok i miejsce noclegowe... Spałem kiedyś na niej... Na górze ma 3 zadaszone tarasy widokowe... Jedynym minusem jest to, że po zmroku automatycznie włącza się oświetlenie i spać trzeba "po jasnemu"... Kilkaset metrów w górę biegu rzeki masz stary poniemiecki most kolejowy... Jest on dość długi i prowadzi do Czernicy na drugim brzegu... Ma kładkę dla pieszych, dość wąską, z barierką po jednej stronie... Co odważniejsi (lub głupsi) przejeżdżają tamtędy motocyklami... Z wieży na most dojdziesz piechotą - to bardzo blisko... Odcinek z Oławy do Wrocławia przejezdny w 100% offem (po lewym brzegu) - informacja potwierdzona... Odcinek z Opola do Oławy też prawdopodobnie przejazdny offem - informacja znaleźona na jakimś lokalnym forum, więc należy ją traktować jako niepotwierdzoną... Pod rugiej stronie Wrocławia można się zatrzymać na kilka minut we wsi Uraz - są tam ruiny zamku książąt Wrocławskich... W sumie tuż nad Odrą... W swej wycieczce jak daleko chcesz się oddalac od rzeki? Bo w okolicy Wrocławia jest kilka mało znanych miejsc w odległości kilkunastu km od brzegu... |
19.01.2013, 18:33 | #69 |
wolny strzelec
|
Moge polecic tylko siebie,moj garaz i narzedzia jakby co.Ewetualnie moge poprowadzic "kawalek" w moich regionach-czytaj Lubuskie,okolice Slubic az do Diverkowych terenow :-)
19.01.2013, 18:51 | #70 |
mówią na mnie Jackpot
Miasto: Paczków
Motocykl: RD07a
Przebieg: rosnący
Online: 3 tygodni 19 godz 2 min 8 s
|
Plan zacny i mnie pasi.
|
|
|