![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#61 |
![]() |
![]()
Ja też zmieniłem miejsce, na obejmie barbastersa było za wysoko i miałem wrażenie,że zbytnio podatne na uszkodzenie, to wykorzystałem uchwyt gopro.
A jak rozwiązałes końcowy odcinek, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2013
Motocykl: CRF1000L
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 6 godz 6 min 16 s
|
![]()
ja zamontowałem zbiorniczek od Cobrry z lewej strony w okolicy tylnego amortyzatora. zastosowałem płaskownik dwa razy wygięty jest ok ,nic nie przeszkadza w jezdzie. Na upartego można go jeszcze bardziej schować ale płaskownik musiał by być trochę węższy a takowego nie miałem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
![]() |
![]()
O widzisz, calkiem dobre to mocowanie do osłony na łańcuch
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
nOOb
![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Motocykl: RD03
![]() Online: 6 dni 6 godz 59 min 9 s
|
![]()
Odgrzewam temat.
Ktos podpowie, gdzie najtaniej można kupic Cobrre? W UKu sa za 100gbp, w Niemczech widze po około 100 ojro. Czy sa gdzies inne tajne zrodla dojścia do tego ustrojstwa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
![]() |
![]()
Ja najtaniej na ebayu znalazłem
Trochę mnie denerwował sposób poprowadzenia kabla po wahaczu -podatność na urwanie w offie, ale pomysł A.R.T jest super dlatego dzisiaj go wykorzystałem i mam podobnie 😀 ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez radiolog : 26.12.2017 o 18:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
![]() Online: 1 dzień 3 godz 36 s
|
![]()
Zastanawiam sie takze nad kupnem cobrry nemo 2. Miejsce zamontowania zbiorniczka godne uwagi, ale co mnie troszeczke sie nie podoba to zamocowanie wezyka na wahaczu. Gdzies w intrukcji od scottoiler proponowane jest przeprowadzenie wezyka wewnatrz wahacza (przez gumowe zaslepki przeprowadzic wezyk ). Co sadzicie o tym?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Ja tak mam i to wg mnie jedyne sensowne rozwiazanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
![]() Online: 1 dzień 3 godz 36 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 21 min 26 s
|
![]()
Ja tam wolę elektryczną olejarkę z możliwością jej całkowitego wyłączenia, bo załączam ją jedynie po zjechaniu na asfalt gdy wiem, że przede mną jest wystarczająco dużo km bez piachu, błota itp. Olej zmieszany z pyłem to słabe smarowidło. Już raz w Rumunii szukałem sklepów motocyklowych, jak mi zjadło nową zdawczą po niecałych 1000km - olejarka była na full, bo przecież trzeba piach i ziemię spłukać
![]() Prosty układ na NE555, choćby i gotowiec AVT1459 https://sklep.avt.pl/avt1459.html, jakieś pudełeczko, wyciągnięty na zewnątrz potencjometr, elektrozawór, zbiorniczek, wężyki i mamy olejarkę za kilka dyszek. A można to i zzipować do maleństwa Używanie olejarki włączonej na stałe to raczej nie dla zjeżdżających z czarnego. Swoją drogą, chyba Dudo na forum adv robił kiedyś test wytrzymałości napędu niesmarowanego. Wytrzymał chyba tyle samo co smarowany. W moim słabym singlu łańcuch wytrzymuje zawsze ok 12-13tys.km, niezależnie ile oleju na niego wylałem, czy innych siuwaksów typu smar PTFE (miałem kiedyś kilka worków nie do końca wykończonych, to testowałem). Ale przelotówek robię mało. Ciekawy jestem czy dałbym radę obrócić na jednym napędzie np. do Mongolii i z powrotem ![]() Ostatnio edytowane przez ArturS : 22.01.2018 o 00:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Olejarka PRO-OILER | tmarc | Układ elektryczny i zapłonowy | 3 | 14.04.2022 17:42 |
olejarka łańcucha:) | Jacek12-j1 | Wszystko dla Afryki | 11 | 30.06.2014 21:15 |