![]() |
#61 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Jestem fanem starego Volvo z lat 90 tych
Uważam że jest to najlepszy samochód swiata ale byłbym głupcem myśląc że wszyscy mają tak uważać. Ekologii nie unikniesz Wytrzymałość? -W necie jest tekst podróżników jadących na crf 250 l Przy 80 tys km usterek większych brak. Łożyska w kolach , uszczelniacze przedniego zawieszenia W jednym egzemplarzu konieczna była wymiana Tłoka ponieważ źle był założony filtr powietrza W drugim egzemplarzu bez konsumpcji oleju Niestety, na obecną chwilę pisze z małego smarfona I nie wiem jak wkleić link z podróży W używaniu turystycznie xr 400 - tłok cylinder wytrzymuje 30- 40 tys km.
![]() |
#62 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Motocykl: XR650R & XR400 & WR300
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 20 godz 4 min 53 s
|
![]()
Ani razu nie wspomniałem o 400, a wy już kilka, nie wiem o co kaman
![]() Czemu zaczynasz jakiś tekst, że wszyscy mają tak uważać... Jak widać, jedni są za, inni przeciwko. Postawiłem sprawe jasno. Postępu brak. Waga wzrosła w ch*j. Dałem model z taka sama pojemnością. Odnoś się do niego. Napisz mi co ma lepszego ta crfl od xrl i to wszystko, oprócz plastików ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Motocykl: xtz660 Ténére/XR650R
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 15 godz 2 min 5 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Stary (P)iernik
|
![]()
Przede wszystkim dzieli je dekada
I motocykle sprzed lat 20 dziś nie byłyby Dopuszczone do ruchu I auta też, a i pewnie inne rzeczy Nowe normy ![]() Xr 250 r a crf 250 l To przecież całkiem inna kategoria Motocykli Enduro vs dual
![]() |
#65 |
|
![]()
Xr250l
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Stary (P)iernik
|
![]()
Xr 250 l?
A gdzie to kupić z niewielkim przebiegiem I niezajezdzone? Czasem zdarza się trafić na ebay. UK Czytałem też relacje z podróży po Europie - Ktoś trafił na taki egzemplarz w Grecji Dymka - gdzie stoją w salonach TTR 250 JEST już sporo więcej choć w Polsce Zdarza się czasem jakąś sztuka na kilka miesiecy
![]() |
#67 |
|
![]()
Widzisz jak schodzisz z tematem, pytałem o wady/zalety w stosunku do crfl, nie ma argumentu w takim razie gdzie to kupić.
W indiach to tego chyba w cholere jeździ. Kiedyś u nas na olx była wersja baja, czasami coś się trafi. Generalnie mnie o kupno nie pytaj, z pewnością da się znaleźć, nowe oczywiście problym. Tu chodziło o porównanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
![]() |
![]() Czołem! Takie pytanko mam (bez sarkazmu czy chęci do wzbijania piany): Gdzie, kto i komu obiecał postęp? Bo jak dla mnie jedyny gwarantowany naukowo postęp to jest w entropii. Pytam poważnie bo kilkukrotnie wspominasz, że w tych motocyklach nie ma postępu. Zresztą jak tu mierzyć postęp? W KM? A jeszcze jedno mam :-): czy dopuszczasz możliwość braku racji absolutnej i to, że ktoś może preferować guzik zamiast kopajki lub 20 KM mu wystarczy? <początek delikatnego sarkazmu> No bo mam WR250R i po tym co pisałeś wcześniej poczułem się gorszym człowiekiem bo nie wybrałem starej XR, a niewiele brakowało. No i nie wiem mam ją sprzedać czy jakoś z tym żyć? <koniec sarkazmu> 👍 Zdrówka! |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Stary (P)iernik
|
![]() Cytat:
Bo już dawno pozmieniali na crf 250l Co tu porównywać z czymś co nie jest dostępne. Choć moje stare volvo jest niezawodne, wygodne Mało pali i wogole jest de Best to jeździ nim Może ułamek procenta populacji. Myśląc Twoim tokiem, powinienem uważać że reszta to głupcy
![]() |
![]() |
#70 |
|
![]()
Postęp widzę przy np 600R i później Hondzia 650R. Począwszy od ramy, przez zawieche aż do serca.
Natomiast nie widzę go przy +30-40kg i spadku mocy na przestrzeni prawie 40 lat, wypadałoby dać coś więcej niż e-start. Dodajmy do tego, że ta masa ma też na pewno wpływ na zawieche. Guzik jest do ogarnięcia w tych motocyklach, co pokazał już Pan w temacie jakiego duala kupić.. Ja wole lżejsze motocykle, Pan z tamtego tematu, też już chyba zmierza w dobra strone ![]() Gdzie indziej crf450l po prostu wyśmiali, tutaj na siłe ktoś będzie szukał zalet, że to jednak dobry sprzęt. Po prostu jeździj ![]() Franz, Ja nigdzie nie namawiam do kupna xr250l i szukania takowej.. prześledź posty. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zamiana hanbary Acerbis Rally II na oryg. białe osłony, ktoś chętny??? | Pirania | Wszystko dla Afryki | 4 | 21.07.2012 14:31 |