01.02.2022, 20:54 | #61 |
Jak już jesteśmy przy temacie gruzów, to może ktoś ma dojście do kogoś kto by ogarnął rejestrację na żółte tablice?
Muszę to zrobić gdyż dostałem odmowę rejestracji na białe na siebie. Chcę ominąć problemy i po prostu klepnąć żółte i tyle. I tak nie idzie na sprzedaż, może kiedyś wnuki sprzedadzą i będą ustawione do końca życia |
|
01.02.2022, 20:58 | #62 |
Zakonserwowany
|
Nasza IFA pali na tyk, tata zrobił wszystko jak należy, zresztą on jest fenomenem i każdy stary motorek zrobi, 60 lat grzebie w zabytkach. Oczywiście że to nasza kolekcja, mojego taty i moja. Mamy jeszcze pare innych motorków, wszystkie na chodzie i jeżdżące.
Każdy ma prawo do swojego zdania i o tym się nie dyskutuje, ale Junaka trza umieć ogarnąć żeby nie stwarzał problemów. Ojciec podobne zdanie jak niektórzy o Junaku, ma o ruskach. Ja za młodu jeździłem Iżem, K750 i Dnieprem, a i miałem też Zaporożca ze zjebanym webastem .
01.02.2022, 21:02 | #63 |
Teddy - masz jakiekolwiek papiery? umowę? coś?
dlaczego masz odmowę rejestracji na siebie? TEORETYCZNIE /i praktycznie również/ robisz białą książkę /samodzielnie/ wysyłasz poleconym do woj. konserwatora zabytków i czekasz na wpis. Ten dokument NIE MUSI być zrobiony przez rzeczoznawcę. Robisz te swoje różne grafiki to poradzisz sobie z palcem w bupie. Wzory tego co ma być w BK są w necie. Ja również takowy posiadam. Na Junaka JEŚLI WKZ będzie Cię nękać o opinię rzeczoznawcy PZMOT występujesz na piśmie o podanie podstawy prawnej /brak/ oraz o wskazanie rzeczoznawcy, który według nich zrobi taką opinię - nie dostaniesz takiego pisma bo podchodzi pod kumoterstwo, które niestety jest de facto praktykowane na tej linii z uwielbieniem. ale nie dajmy się dymać przynajmniej tutaj. Z decyzją o wpisie do rejestru smarujesz do wydziału komplikacji po próbne blachy, wykupujesz OC i jedziesz na przegląd. Po uzyskaniu badania składasz wniosek o żółte blachy i gotowe. Serio - tylko tyle. Ew. jak masz możliwości to jedziesz z pojazdem na przyczłapce czy w busie - robisz przegląd w OSKP i po bułach. Jeśli pomogłem kliknij 'pomógł' hehehehe. Temat właśnie ćwiczę ze swoimi paściami. Oczywiście zrobienie BK możesz zlecić rzeczoznawcy ale to kosztuje od 600 /najtaniej jak znam/ plus dojazd, do 1500 najdrożej jak znam - tu kutasina znany, wrocławski, się nawet nie pojawia przy pojeździe. taki spec. m p.s. kończąc z mojej strony dyskusję o tym jak zajebistym motocyklem jest Junak, powiem, że Z REGUŁY jeśli posiada się umiejętności i umie się również pojazdowi dać serce to on się odwdzięcza. w końcu. takie jest moje doświadczenie - być może również dotyczy to Junaków.
01.02.2022, 21:21 | #64 | |
Miasto: Wawa
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 73000
Online: 1 tydzień 4 dni 1 godz 16 min 38 s
|
Cytat:
Coś pamiętam że przerywacz był "poprawiany". Dam znać bratu ... niech popatrzy na ten post. |
|
01.02.2022, 21:27 | #65 |
Miasto: Olsztyn (Wa-Ma)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: mój 3,5
Online: 1 tydzień 2 dni 16 godz 22 min 29 s
|
Trzymam kciuki
01.02.2022, 21:38 | #66 |
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 23 godz 45 min 50 s
|
Nasi ojcowie i dziadkowie również wiedzieli w którą stronę cięgnie się manetę Oldtimery też mogą być upalane i dawać jednocześnie w kość i radochę. Naprawdę wtedy żyją. Zamiast x-nastego komara może zapolować na starego triala?
Zdrowia
01.02.2022, 21:48 | #67 |
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 15 godz 34 min 7 s
|
Co do np. IFA/y i innych wiekowych demoludów, rusków, angoli.
Jeśli ktoś potrzebował by Fachowej porady czy Mechanika, który posiada ogromną wiedzę i umiejętności, do tego czynnie startuje, to polecam kontakt z kolegą - Nickeledon - z IZowego forum. https://www.youtube.com/channel/UCBE...=dd&shelf_id=0 |
01.02.2022, 22:31 | #68 |
Miasto: Wawa
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 73000
Online: 1 tydzień 4 dni 1 godz 16 min 38 s
|
Dzięki Kylo ... jakie miasto tego kolegi ?
|
01.02.2022, 22:46 | #69 |
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 15 godz 34 min 7 s
|
Słupsk.
|
01.02.2022, 22:51 | #70 |
Miasto: Za zielonymi górami, za lasami
Motocykl: czarny, pomarańczowe ladaco
Online: 7 miesiące 1 tydzień 1 dzień 11 godz 24 min 28 s
|
Ja jeszcze takiego ujeżdżam od czasu do czasu.
|