|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.09.2019, 21:55 | #61 | |
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 12 godz 41 min 30 s
|
Cytat:
Bo jest ok do czasu aż Cię złapią z 5 osobami w czasie jazdy a ty masz 3 w dowodzie to może się zdarzyć iż 2 pójdą dalej na pieszo Przepisy o wymogach jakie mają spełniać pojazdy są bez ładu i składu jak się trafi na barana to lepiej powiedzieć " do widzenia " i jechać gdzieś indziej . Z mojego doświadczenia : - motorynka czemu nie ma kluczyka ? - jakiś liść czemu nie ma świateł postojowych ? - czemu auto ma w rubryce Q2 ma wpisane tyle samo co w DMC ? |
|
16.02.2020, 17:44 | #62 |
Miasto: Słocina
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 15 godz 27 min 7 s
|
Kiedyś mieli wprowadzić taki przepis, że jak pojedziesz do miesiąca wcześniej na przegląd, to i tak podbiją następny za rok od daty w dowodzie. Czyli nawet za 13 miesięcy. Fajne to by było, bo robię na wiosnę, a jak gdzieś wyjeżdżam, to termin się mi przesuwa i za kilka lat będę po śniegu jechał na przegląd albo płacił kary. W maju ubiegłego roku to jeszcze nie działało.
W necie znalazłem tylko, że miał wejść, ale nie wszedł. Czy ktoś, coś... w temacie? |
16.02.2020, 18:08 | #63 |
Motocykl: RD07
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 17 min 38 s
|
Jest jak było. W czwartek robiłem przeglad w aucie w ktorym mi się zapomnialo go zrobic w maju tamtego roku. Stempel z czwartkową datą i przegląd na rok. Zadnych kar itd, ogolnie olewka jak zawsze.
Drugim bylem w styczniu tydzien przed wyznaczonym przegladem i dostalem stempel z dnia w ktorym bylem. Wszystko po staremu.