24.12.2019, 11:09 | #721 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
Online: 2 tygodni 1 dzień 15 godz 43 min 15 s
|
Nie wiem jak jest w Hondzie, ale ze względu na moją pracę w IT mam trochę styk ze zdalnym zarządzaniem urządzeniami (teraz to się nazywa powoli IoT). Wiem, że Google zarządał od producentów aut aby w ramach integracji z Android Auto przekazywali mu całą masę informacji, których oni wcale nie kwapią się udostępniać. Dlatego wielu producentów dogadało się raz dwa z Apple a zwlekają w zrobieniu tego samego z Google. Honda (tak przynajmniej mówi się na filmikach w internecie) 'negocjuje' z Google. To mi się wpisuje w te informacje, które mam.
|
24.12.2019, 11:19 | #722 | |
Cytat:
Wierz mi, mocno przesiewam informacje pojawiające się o tym moto bo wiele do tej pory (większość?) to szeptany marketing. Uważam, że spece od reklamy / marketingu wykonali kawał dobrej roboty dot. CRF1100. Widziałem chyba wszystko na YT i to w każdym języku Przeczytałem wszystko co mogłem i co udało się przetłumaczyć. Wiadomo, najcenniejsze są opinie użytkowników ale te dopiero zaczynają się pojawiać. W grudniu jeździłem modelem z 2019 użyczonym przez lubelski salon i ... tak bardzo mi się spodobało ... i czułem, że 2020 będzie dla mnie jeszcze fajniejsza. Pogodziłem się z wadami tego moto, które dla innych wcale nie muszą być wadami. Podjąłem także ryzyko zakupu całkowicie nowej, niesprawdzonej konstrukcji, licząc że i tym razem się nie zawiodę. Termin dostawy był wstępnie deklarowany na kwiecień 2020 ale coś pykło i dostałem wczoraj. Czy się lubimy z lubelskim salonem? No ba! I to z wzajemnością - ja im zawiozłem taczkę banknotów a oni przywieźli mi świetną zabawkę. |
||
24.12.2019, 11:30 | #723 |
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 23 godz 29 min 4 s
|
nie da się ukryć, że google chce wiedzieć..., ale honda mogłaby mi pozostawić decyzję co z moimi danymi będzie się działo w sieci.
przypuszczam, że raczej iż jest to element konkurencji, być może google każe sobie płacić za taką integrację. |
24.12.2019, 11:52 | #724 |
Wesołych Świąt!!!
|
|
24.12.2019, 11:54 | #725 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Cytat:
Gratulacje , niech służy, wozi doopę gdzie ci pasuje, daje banana na ryju i się nie psuje to będzie dobrze. Byle kolejna ewolucja nie nosiła nazwy CRF1200GS . Wesołych Świąt życzę, radości z nowych maszyn i wspaniałych wypraw. |
|
24.12.2019, 11:55 | #726 |
Wiosną tego roku, gdy podjąłem decyzję o nabyciu nowego (lub prawie) motóra, poumawiałem się na testy kilku sprzętów różnych marek. Na 90% wiedziałem, że wezmę 850 GSA. Ale przypomniało mi się, że jest przecież NAT na rynku. Po bardzo długiej nieobecności zajrzałem na forum i na wejściu dostałem strzała w ryj wątkiem Myka o bublu. A byłem już po lekturze testu Sambora. Czyli byłem już wyleczony z Afryki. Gdybym dopiero wtedy umawiał się na jazdy, to Hondą nie zawracałbym sobie głowy. Przypadek sprawił, że kolejność była odwrotna. Pojechałem pojeździć NAT, żeby utwierdzić się w przekonaniu, że to gówno. Usiadłem, ruszyłem i jeszcze zanim dokulałem się do bramy salonu, to wiedziałem, że to IDEAŁ DLA MNIE. Do tego stopnia, że na następne testy już nawet nie chciało mi się jechać, bo wiedziałem, że cokolwiek inne marki mają lepszego lub gorszego do zaoferowania, to ten jest MÓJ. Ale jednak potestowałem, żeby nie czuć się ofiarą "zauroczenia". Koniec końców miłość kwitnie i dobrze nam ze sobą.
Także wiesz... różni jesteśmy, różne rzeczy lubimy, więc nie każdy publicznie wyrażany zachwyt jest podszyty akcją marketingową. A Ty jesteś maruda level Expert |
|
24.12.2019, 11:59 | #727 | |
Cytat:
Mapy raczej tylko po kablu z apple car lub android auto ale jak wiadomo tego drugiego nie ma i w mojej ocenie już nie będzie (obym się mylił). Z ciekawostek / ficzerów: światła do jazdy dziennej mają osobne śruby regulacyjne. Jak ustawimy mijania w tryb automagiczny to gdy jest dzień świecą tylko ringi z pełną mocą, gdy nie ma dnia to włączają się mijania a ringi lekko przyciemniają. Kierunki mogą wyłączać się same przy wyprzedzaniu po przejechaniu około 120m i coś tam jeszcze z nimi było ale nie mogę teraz znaleźć. W czaszy nad lampą jest jakiś moduł gps. Generalnie dużo, bardzo dużo można skonfigurować pod siebie i własne preferencje. Jak ktoś nie lubi zaawansowanych opcji i ustawień to będzie wnerw gdy przyjdzie mu coś zrobić ale jak ktoś lubi takie smaczki, konfiguracje, ustawienia, tryby, sruty, pierduty to się w tym odnajdzie. |
||
24.12.2019, 12:02 | #728 |
Moderator
|
Bo nie ładne, co ładne, ale co się komu podoba!
Dobroci wszystkim w te Święta i witajcie gromko Nowy Rok!
24.12.2019, 12:07 | #729 |
Moderator
|
@Majster - powiedz odnośnie świateł - można samemu włączać/wyłączać światła mijania lub pozostawić na światłach dziennych czy to wyłącznie tryb automatyczny?
24.12.2019, 12:22 | #730 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
Online: 2 tygodni 1 dzień 15 godz 43 min 15 s
|
To nie o Twoje dane Honda się troszczy a o swoje, których Google żąda
|
|
|