|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Zastanawiam się, czy tablet można zamienić innym produktem?
Oryginał kosztuje majątek (koło 10.000 zł) a w razie kuku, lub po zwykłej kradzieży czy nadal będzie można po zainstalowaniu innego (tańszego/szybszego) urządzenia sterować zawieszeniem i opcjami trakcji/abs itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 52 min 7 s
|
![]()
Czysto teoretycznie tak - 'tablet' jest de facto komputerem na którym masz zainstalowaną aplikację, która steruje tymi wszystkimi komponentami i dostaje od nich informacje zwrotne jakimś protokołem przy pomocy jakiegoś interfejsu komunikacyjnego. Po pierwsze skądś musiałbyś wziąć tą aplikację (możesz też napisać swoją oczywiście), w jakiś sposób podłączyć urządzenie sterujące do wtyczki i ogarnąć komunikację w obie strony. W praktyce raczej mało realne aby komuś chciało się to robić ale nie jest to niemożliwe, szczególnie, że wątpię aby Honda wymyśliła coś swojego, raczej skorzystała z gotowych komponentów software-owych jedynie aplikacja jest dedykowana.
Ostatnio edytowane przez 44FG : 02.01.2020 o 17:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Dyskutując o całej tej elektronice w nowej NAT, ciekawi mnie czy nie wsadzili tam teraz CAN-Busa. Bo jesli tak, to jakakolwiek zabawa bez interfejsu diagnostycznego będzie już niemożliwa.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
Online: 0
|
![]()
jeśli tam jest canbus, to wycieczki w czarna dupę można sobie wsadzić. w biała dupę :P
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 24 min 42 s
|
![]()
nie mam pojęcia jakie widzicie w can problemy
![]() martwiłbym się bardziej, że tablet ktoś gwizdnie bo to chyba najdroższy tablet na tej planecie, do R1200GS kosztuje ok 5000zł (w BMW ten sam tablet obskakuje +/- 70% produkowanych modeli) czy ktoś się orientuje czy ta nowa fryta ma bezpieczniki czy cywilizacja zawitała jednak do hondy i są w końcu elektroniczne zabezpieczenia? Ostatnio edytowane przez mdxmd : 02.01.2020 o 23:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
A co za różnica gwizdnie czy nie gwizdnie? Naprawdę ktoś rozważa zakup motocykla za 60-80 tysięcy i nie kupowanie ubezpieczenia AC?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Zakopane
Motocykl: NAT
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 5 godz 24 min 26 s
|
![]()
Mnie tez nie stać xD
![]() |
#8 |
|
![]()
Najwyraźniej inaczej rozumiemy na co nas nie stać. Jeśli ja wydaję 80 czy (z akcesoriami) więcej na motocykl to nie stać mnie aby ryzykować utratę tych pieniędzy jak by mi go ukradli albo zdażył się paciak. Podsumowując: nie stać mnie aby oszczędzić na AC. I zakończmy tym samym temat ubezpieczenia w tym wątku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 4 dni 10 godz 2 min 12 s
|
![]() Cytat:
No ja byłem taką osobą. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rosja w 2020 bez wizy | zz44 | Kwestie różne, ale podróżne. | 1 | 16.12.2018 23:42 |
Yamaha TTR600 vs Honda XR600R vs Honda XR650R | Wolo | Inne - dyskusja ogólna | 84 | 06.02.2018 11:38 |