05.07.2023, 14:31 | #771 |
Hej! Jakiś czas temu Michał Merta zrobił płytę pod silnik do crf 300L. Chce zrobić więcej tych płyt i pytał mnie czy mocowanie osłony silnika w 3-setce jest takie samo jak w 250-ce
Drugie pytanie to czy wersja rally ma taką samą ramę jak L? Bo jeśli tak, to by można założyć tą płytę alu do Rally- oczywiście po wcześniejszym wycięciu zbędnych plastików. Czy ewentualnie ktoś może udostępnić crf250 lub crf300 Rally do przymiarki? Jest też opcja wysłania gotowej płyty do przymiarki i odesłania jej po montażu i zrobieniu zdjęć- oczywiście na koszt Michała. Bo to tańsze niż wieźć motocykl do niego. |
|
05.07.2023, 16:05 | #772 |
Do rally trzeba zrobić gmole z płyta. Wtedy jako europejski producent będzie miał zbyt. W USA jest zajebisty produkt.
Pomogę jeśli trzeba. Jesli Michał moto do pomiarów itd to miga do niego przyjechać, podpowiedzieć, spędzić tam dzien z crf. Celem ćwiczenia jest NIE Ciecie jakichkolwiek plastików stary. Chyba sobie nie wyobrażasz ze ktoś w UK czy DE kupi zestaw po To żeby obcinać coś w moto, prawda? Pokaz mu to jak chłopa znasz. https://srcadventuremoto.com.au/prod...ars-bash-plate Jak chce zrobić takie coś do Rally to pakuje się i jadę do BB i pomogę.
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 05.07.2023 o 17:55 |
|
05.07.2023, 22:29 | #773 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 15 godz 24 min 0
|
Cytat:
|
|
12.07.2023, 15:54 | #774 |
Miasto: Stolica
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 11 godz 7 min 23 s
|
Czy ktoś z was montował sprężynę progresywną HyperPro na tył w CRF300l? Czy były z montażem jakieś problemy?
Oddałem moją CRFkę na taką wymianę do serwisu Hondy w Warszawie i po 2 tygodniach czekania odebrałem moto ale bez zamontowanej sprężyny - ponoć były problemy z demontażem sprężyny. Możecie polecić fachowca (Warszawa), który nie będzie robił takiej wymiany po raz pierwszy i podoła wyzwaniu. |
12.07.2023, 15:56 | #775 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Że serwis nie potrafił zdjąć sprężyny z amortyzatora?
Honda Plaza? |
12.07.2023, 16:36 | #776 |
Moderator
|
Może się bali że im się wygnie śrubokręt?
Końcówka widełkowa jest tam osadzona na normalnym prawym gwincie, trzeba trochę skompresować sprężynę żeby zsunąć odbojnik i dojść do śruby kontrującej, potem już imadło, śrubokręt w oczka, francuz na kontrę i ew. gumowy młotek. Fakt że sporo niutonów tam trzeba przyłożyć żeby to zeszło i najlepiej zacząć od psiknięcia WD40 ale cała akcja nie jest czymś co po 2 tygodniach uporczywych starań powinno przerosnąć autoryzowany serwis
12.07.2023, 16:52 | #777 |
amor w imadło, dwa pasy ładunkowe cienkie z grzechotkami się przeplata przez zwoje tak żeby wszystko szło wierzchem i ściąga strony na zmianę, oczywiście po popuszczeniu nakrętki napięcia wstępnego, żeby sobie życia nie utrudniać.
pod grzechotniki można podłożyć np grubą tekturę, żeby sobie sprężyny nie porysować. samo ucho dolne jest przykręcone na loctite więc prócz luzowania kontry można i należy pomóc sobie palnikiem grzejąc UCHO. przy składaniu należy pamiętać o loctite. przy odkręcaniu i dokręcaniu czegokolwiek na tłoczysko oczywiście zabrania się chwytania tłoczyska żabką/imadłem/kombinerkami - chyba, że ma się zajebiście twardą gumę służącą za przekładkę w takich razach. w ten sposób jest to robota lekka i przyjemna no ale żeby ją wykonać należy ruszyć łbem no i oczywiście przede wszystkim wyjąć amortyzator z motocykla pozdrowienia dla wszystkich asów z ASO
12.07.2023, 23:47 | #778 |
Ja to zrobiłem przy pomocy podnośnika na którym stał motong
|
|
13.07.2023, 11:36 | #779 |
Miasto: Malbork
Motocykl: crf300l
Online: 8 godz 30 min 47 s
|
Pytanie co wniosła ta wymiana sprężyny? Jest lepiej czy po prostu inaczej ale dalej nie tak jak powinno być? Kolega Wichura z forum dzięki takim zabiegom w krzaki dobrze poleciał.
Niestety Lka ma zawieszenie albo do wymiany w całości albo do przyzwyczajenia się. Jak skręcisz sprężynę z tyłu to przód zacznie nurkować ... W sumie jest jeszcze trzeci wariant można zredukować masę do 65 kg powiedzmy lub podpytać płeć piękną czy też mają problem z zawieszeniem przy takiej masie ciała? |
13.07.2023, 12:00 | #780 |
Wniosła bardzo wiele choć nie sprawiła, że czysetka jest hard enduro. Wymienia się ją głównie wtedy kiedy kierownik jest cięższy niż 75 kg
|
|
|
|