|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
08.10.2019, 09:36 | #771 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Co byś nie wybrał to asfaltem tą trasę objedziesz.
|
08.10.2019, 10:22 | #772 |
Taką też mam nadzieję. Dziękuję za wskazówki.
|
|
08.10.2019, 12:20 | #773 | |
Cytat:
mój Pirelli STR po 10 000 wygląda identycznie. Najbardziej dostały w d_pę po asfaltach na Bałkany i z powrotem z pełnym obciążeniem. Myślałem, że tylko ja nie umiem jeździć, ale trochę mi ulżyło |
||
08.10.2019, 20:44 | #774 | |
Miasto: Słocina
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 18 godz 7 min 6 s
|
Cytat:
Ja nadal szukam i nie mogę znaleźć studium bieżnika, że się tak wyrażę. W szczególności interesuje mnie jak powinien wyglądać bieżnik do rożnych typów nawierzchni z uzasadnieniem - błoto, piasek, szuter, asfalt, mokry asfalt, itd. W filmie gościu pokazywał też oponki, które obraca się w zależności od terenu po jakim mają jeździć. Nie mam też pełnej jasności, dlaczego w niektórych opcjach ukośność bieżnika jest raz w tę, raz w drugą stronę. Tzn. niby wiem że jest zasada czy ma się wgryzać w glebę, czy nagarniać podłoże pod oponę. Jednak szczegółowego opisu zagadnienia nadal szukam. |
|
08.10.2019, 21:16 | #775 |
To zdaje się Motoz Tractionator Adventure jest tą "obracaną" oponą, o czym zresztą było już wspominane w tym wątku. Patent ciekawy, ale wygody z tym tyle, ile ze standardową wymianą opon. Tyle dobrego, że jak się polubi tę gumę, to można ją kupować i pod asfalt, i pod ofrołdy.
|
|
08.10.2019, 21:18 | #776 | |
Opony do NAT
Cytat:
Zasada jest prosta IMHO: jak producent przez kilka lat produkuje oponę i sprzedaż spada to zmienia „wygląd” bieżnika i dorabia do tego marketingową teorię. Zaś na przydatność opony wpływają odstępy, wysokości kostek/bieżnika, rodzaj gumy/mieszanki, konstrukcja, na jakie moto. Nie szukałbym opisu tylko testował za każdym razem inne - tak mi ktoś poradził, co od kilku lat czynię. A, kupuję te co szybciej schodzą, bo wtedy więcej przetestuję. 😀 |
||
08.10.2019, 21:28 | #777 |
Też lubię wyrabiać sobie własną opinię i dlatego wbrew forumowym głosom zakupiłem Shinko 804/805 :-D Jedni się z nich śmieją, inni chwalą, a ja chciałem tanie, bo mają starczyć tylko do wczesnej wiosny. Zobaczymy co to warte, ale ponoć gorsze od Dunlopów nie będą, a to już duży plus na starcie ;-)
|
|
08.10.2019, 22:36 | #778 | |
Moderator
|
Cytat:
Podejrzewam, że będą głośne, ale już nie wyprzedzam faktów
08.10.2019, 22:55 | #779 |
Nie omieszkam zdać relację. Nie mam do nich uprzedzeń, byłem ciekaw, kupiłem, pojeżdżę, okaże się.
|
|
09.10.2019, 09:49 | #780 |
Miasto: Trójmiasto
Motocykl: NAT
Online: 1 dzień 18 min 59 s
|
Mam 804 na przodzie i jestem mega pozytywnie zaskoczony. Nie jest aż tak głośna jak się spodziewałem. Świetnie klei na czarnym. Daje rade w terenie. Najgorzej jest na mokrej trawie ale wiadomo duże kości... Coś za coś. Ogólnie na razie stwierdzam że to świetna opona. Tyłu nie testowałem.
|