|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
Zobacz wyniki ankiety: Czy regulamin jest sprawiedliwy | |||
Tak | 10 | 23.26% | |
Nie | 12 | 27.91% | |
Potrzebna korekta | 21 | 48.84% | |
Głosujących: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
17.02.2010, 20:57 | #71 |
Autobanned.
|
Fajny pomysł z tym podpisem - ale i tak widać kto płaci - gwiazdka się przy nim pojawia
Najlepsze rozwiązanie to wyłączyć warsztat oraz możliwość wklejania fotek, filmów i przenieść tą rozmowę do nieoficjalnej Co do prowizji to chyba jakiś stopień gradacji powinien być zachowany - tak też jest na alledrogo. Np.: Przedmiotowo: - 1% od motocykla - 2%/3% od części serwisowych (ceny dla forum) - 5% od sprzedaży detalicznej pierdół - 5% od gadżetów (chociaż tego nie rozumiem, bo robi się to tylko dla forum i zachodu od tego od kilograma - i przynajmniej ja robię to non profit) Cenowo: - od 5000 - 1% - od 1000 do 5000 - 2% - od 500 do 1000 - 3% - do 500 - 5% Składki min. 20zł Admini - zwolnieni ze składek. Co Wy na to? I PRZENIEŚCIE TO DO OPCJI WIDOCZNEJ PRZYNAJMNIEJ DLA ZALOGOWANYCH
17.02.2010, 20:58 | #72 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 10 godz 4 min 32 s
|
|
17.02.2010, 21:08 | #73 |
Motocykl: RD03
Online: 2 tygodni 3 dni 19 godz 28 min 14 s
|
Jeszcze chwila dyskusji w tym tonie i forum rozp... się szybciej niż powstało.
Pomysł Movistara i do mnie przemawia. Nie jestem absolutnie za pobieram opłat procentowych od uzyskanych /niejednokrotnie tylko pozornie/ zysków z działu dostawców i producentów. Jak już to bym to widział w postaci jednorazowej, dobrowolnej, ekstra składki rocznej w symbolicznej wysokości /powiedzmy 100-200 zł./ i to tylko od osób prowadzących określoną działalność handlowo usługową i wykorzystujących dział do celów stricte komercyjnych a nie incydentalnie do ogłoszenia w stylu "sprzedam jeden komplet opon, kuferek na pierdoły i zjeb... regler". Za taką dodatkową składkę forum powinno kolesiowi dać coś w zamian np. "miejsce na twoją reklamę". Wszelkie składki mają jedynie służyć do pokrycia kosztów utrzymania forum a nie stanowić same w sobie działalności dochodowej - składamy się symbolicznie i wyłącznie dobrowolnie na koszt utrzymania "platformy komunikacyjnej" - wszelkie szczegóły zgodnie z sugestią Mirka powinny być omówione na "niejawnym posiedzeniu" - najbliższe posiedzenie afrykańskiej komisji pewnie zostanie zwołane na wiosnę /jak się chętni do organizacji nie znajdą to zawsze Radocyna np. w drugiej połowie kwietnia Nas przyjmie/. |
17.02.2010, 21:16 | #75 | |
Miasto: Bartoszyce
Motocykl: RD07a, WSK 125, SH 125i ABS
Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 13 min 16 s
|
Cytat:
KOLEDZY...proponuję przeczytać rzecz lub kilka o warunkach, na jakich w RP można prowadzić działalność gospodarczą, co to jest działalność gospodarcza i kiedy, gdzie to należy zgłosić i komu i jakie rodzi to konsekwencje!!! Tyle z mojej strony na temat pobierania opłat od "Producentów i Dostawców". Dziękuje.
...to jest wprost niezbyt mądre, ale w samym założeniu mądre. Ostatnio edytowane przez e200g_ : 17.02.2010 o 21:24 |
|
17.02.2010, 21:23 | #76 | |
Autobanned.
|
Cytat:
Po 2. - to tylko pomysł Po 3. - to opłata byłaby dobrowolna nadal, nie egzekucja i automat, to gradacja przykładowa, koszt mógłbym być doliczony do składki, opłacany jako składka - łorewa, może być 0,5% - nieważne. Ważne aby sprzedający dali radę wcisnąć to w marżę bez znacznej podwyżki ceny Po 4. - ok. 300 udzielających się stale + stare wygi, a reszta za free korzysta z serwera, za który inni płacą, więc jakiś pomysł ograniczenia jest chyba w porządku, zwłaszcza, że funkcjonuje od dawna w ograniczonej wersji. Już się zamykam i znikam. Do widzenia. Greg - do finansów lub innych tematów (płacący / zalogowani) - ważne aby nie prać bielizny przy sąsiadach
Ostatnio edytowane przez jorge : 17.02.2010 o 21:28 |
|
17.02.2010, 21:42 | #78 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 10 godz 4 min 32 s
|
Forum to nie autostrada tu ADAC nam nie pomoże !!!Wystarczyło z nami porozmawiać jak z kolegami !!!!Jeśli widzieliście w nas tylko $$ to wasza wina i przyznajcie się do niej, że to był nieprzemyślany pomysł z takim regulaminem!!!!
Zabrakło wam chęci woli rozmowy z młodą krwią ,głupia duma admina spowodowała niesmak jaki powstał na forum i to z wszego powodu !! nie tych co płacą czy nie płaca tylko na wskutek waszego lenistwa !!!!!!!!!!!! |
17.02.2010, 21:55 | #79 |
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
Online: 5 miesiące 15 godz 54 min 20 s
|
Czy chciałbyś o tym o czym ostatnio piszesz bliżej porozmawiać?
Masz jakiś żal do kogoś, napisz personalnie, nie wstydź się. Pokrzykujesz, piszesz o dumie i niechodzeniu do szkoły. Nie wiem czy brać to do siebie, bo kilka lat w szkole spędziłem. Dużo wykrzykników, żadnego konkretu. No ale poczekajmy co się urodzi w Twoim wątku ps. Jeżeli wszyscy jesteśmy kolegami to czemu nie pogadałeś z nami jak kolega. Dzisiaj jeszcze od rana pienisz się o jakiś skasowany post. Ostatnio edytowane przez 7Greg : 17.02.2010 o 22:01 |
17.02.2010, 21:59 | #80 | |
księgowy...
Miasto: Radom/Rzeszów
Motocykl: KTM LC8 990 Adv.S 08' E-bike CUBE Fox full
Online: 4 miesiące 3 tygodni 5 dni 3 godz 16 min 2 s
|
Cytat:
Średnio na allegro płacę 60-80zł miesiecznie gdzie mam na liczniku 10 x więcej wejść.[/quote] Spodziewałem się tego, Jak uważasz... 80x12=960 Jak dostaniesz pare negatywów... to kto wie jak bedzie Bul 2-jaka i Masz swiety spokój, poprzemy, wspomorzemy będzie git pozdr. |
|